Zannetmiyorum o kadar bozulacağını ya. Benim bozulduğu seneler 8,11 ve 12.sınıftı. Sürekli kitap veya bilgisayardan ders çalışıyordum. 10+ saat bilgisayar sürem oluyordu ki doktor bu kadar haşır neşirken normal demişti. En fazla 0,75 numara gördüm bu arada. 8.sınıfta 0,25'ti mesela, gözlük takmama rağmen geçmişti.Umarım aşırı fiyat vermeyiz ya. Numaranın 6 ayda 1 büyüyebildiğini falan duymuştum, her 6 ay 3-4k vermek zorlar insanı.
Detaylar
Kim cevapladı?megatronn 28
Üstün
Yarın doktor randevum var, yüksek ihtimalle miyop çıkacak. Uzağı görme problemi yaşıyorum. Gözlük yaptırma işleminin 1 ay sürdüğünü bile söyleyenler vardı. Gerçekten bu kadar sürüyor mu? Sürmüyorsa kaç günde gelir bir bilginiz var mı?
Lens daha rahat olacaktır bence. Bende gözlük kullanıyorum ve ilk yıl gözlüğümü bir yerlerde unutma alışkanlığım vardı. Hatta bir kere kaybetmiştim. Şu anki aklım olsaydı en baştan direkt lens alırdım ancak karar sizin.
Bir de yanlış değilsem ilk gözlükte devlet birazını karşılıyordu. Şu an nasıl bilmiyorum araştırmanızı öneririm.
Astronotarda 98
Bilgin
Ben çok lens kullanmak istemiyorum, zaten gözlerim çok hassas gözlerimi temizlerken bile sulanabiliyor falan o kadar ciddi. Gözlük daha rahat geliyor bana. Yine de teşekkür ederim öneri için, belki deneyebilirim.Lens daha rahat olacaktır bence. Bende gözlük kullanıyorum ve ilk yıl gözlüğümü bir yerlerde unutma alışkanlığım vardı. Hatta bir kere kaybetmiştim. Şu anki aklım olsaydı en baştan direkt lens alırdım ancak karar sizin.
Bir de yanlış değilsem ilk gözlükte devlet birazını karşılıyordu. Şu an nasıl bilmiyorum araştırmanızı öneririm.
İlk sefer miydi yoksa her gözlük alımında mıydı hatırlamıyorum ama 100-200 TL arası bir şey veriyordu devlet, vermeseler nasıl gözlük alacaktık merak ediyorum.Lens daha rahat olacaktır bence. Bende gözlük kullanıyorum ve ilk yıl gözlüğümü bir yerlerde unutma alışkanlığım vardı. Hatta bir kere kaybetmiştim. Şu anki aklım olsaydı en baştan direkt lens alırdım ancak karar sizin.
shockedblackguy
Üstün
Atasun pahalı satıyor ve bir kere oradan cam almıştım (sağ 1.0 miyop, sol 1.25 miyop) ve odağını veya başka bir şeyini yapamadılar bulanık görüyordum. Aynı derecelerle başka bir gözlükçüye daha kaliteli ve sorunsuz camı daha ucuza yaptırdım.Ben de Atasun'dan almayı planlıyordum. Sanırım gözlükleri merkezden getirtiyorlarmış? Babam böyle söyledi.
Güncel olarak %30 inceltilmiş Essilor cam ve mavi filtre 2800TL fiyat verdiler Atasun'da. Aynı kalitede cam (markasını hatırlamıyorum, 1.75 miyop ve 0.5 astigmat) çarşıdaki bir optikçide 1900TL. Essilor önermiyor çoğu optikçi.
Astronotarda 98
Bilgin
Burada Atasun düzgün gibi, babam gözlüğünü 1 yıl önce değiştirdi, mavi ışık filtresi falan da var, 3.5k gibi bir fiyat vermişti. Çerçevesi ve camından çok memnun.Atasun pahalı satıyor ve bir kere oradan cam almıştım (sağ 1.0 miyop, sol 1.25 miyop) ve odağını veya başka bir şeyini yapamadılar bulanık görüyordum. Aynı derecelerle başka bir gözlükçüye daha kaliteli ve sorunsuz camı daha ucuza yaptırdım.
Güncel olarak %30 inceltilmiş Essilor cam ve mavi filtre 2800TL fiyat verdiler Atasun'da. Aynı kalitede cam (markasını hatırlamıyorum, 1.75 miyop ve 0.5 astigmat) çarşıdaki bir optikçide 1900TL. Essilor önermiyor çoğu optikçi.
Cevap veren herkese teşekkürler. Sol gözde 1 miyop 1 astigmat çıktı. Sonraki kontrol 1 yıl sonra.
Son düzenleme:
shockedblackguy
Üstün
Yine de diğer optikçilere fiyat sormanızda fayda var. Zeiss'in alt markasının camlarını satıyorlar ve çok daha ucuza.Burada Atasun düzgün gibi, babam gözlüğünü 1 yıl önce değiştirdi, mavi ışık filtresi falan da var, 3.5k gibi bir fiyat vermişti. Çerçevesi ve camından çok memnun.
Cevap veren herkese teşekkürler. Sol gözde 1 miyop 1 astigmat çıktı. Sonraki kontrol 1 yıl sonra.
SGK cam için 50TL'cik ödüyor. Çerçeve için de 98TL ödüyor.
AhmetBurak
Başarılı
Hocam bende gözlük kullanıyorum hastanenin karşısında sürekli ailecek yararlandığımız gözlükcü var sabah mesela veriyorum reçeteyi eğer gözlük cercevem var ise aynı gün içinde alıyorum. Eğer istediğim çerçeve yoksa ertesi gün yapılıyordu tahminimce o kadar uzun sürmez.
Astronotarda 98
Bilgin
Atasun'a gittim bugün çerçeveleri beğenmedik + fiyat çok uçuk geldi. Babamın arkadaşı var bulunduğum şehirde ona gittik hem güzel çerçeve bulduk hem de biraz daha ucuza denk geldi cam. Çarşamba günü gelecek.Hocam bende gözlük kullanıyorum hastanenin karşısında sürekli ailecek yararlandığımız gözlükcü var sabah mesela veriyorum reçeteyi eğer gözlük cercevem var ise aynı gün içinde alıyorum. Eğer istediğim çerçeve yoksa ertesi gün yapılıyordu tahminimce o kadar uzun sürmez.
AhmetBurak
Başarılı
Atasun'a gittim bugün çerçeveleri beğenmedik + fiyat çok uçuk geldi. Babamın arkadaşı var bulunduğum şehirde ona gittik hem güzel çerçeve bulduk hem de biraz daha ucuza denk geldi cam. Çarşamba günü gelecek.
Hayırlı olsun hocam. Alınca çerçeve foto gelir mi? Bende değiştirmeyi düşünüyorum belki hoşuma gider benzerini alırım.