2023 Mayıs'tan beri gözlük takıyorum, numaram hala değişmedi. Ama gozlukten nefret ediyorum, hangi çerçeveyi denersem deneyeyim hepsi çok kotu oluyor. En basta cok umursamasam da artik ciddiye almaya başladım. Cunku 8 puan isem 3-4'e düşüyorum tip olarak. Lense geçmek istiyorum, gram bilgim yok. Fiyatı nasıl, kullanımı nasıl, rahat mı, göze takması zor mu? (elim stresli anlarda titrer) detaylı bir şekilde anlatır mısınız?
2023 Mayıs'tan beri gözlük takıyorum, numaram hala değişmedi. Ama gozlukten nefret ediyorum, hangi çerçeveyi denersem deneyeyim hepsi çok kotu oluyor. En basta cok umursamasam da artik ciddiye almaya başladım. Cunku 8 puan isem 3-4'e düşüyorum tip olarak. Lense geçmek istiyorum, gram bilgim yok. Fiyatı nasıl, kullanımı nasıl, rahat mı, göze takması zor mu? (elim stresli anlarda titrer) detaylı bir şekilde anlatır mısınız?
Gözlük muayenesine gidin lens reçetesine gidin sonra da satın alın. Fiyatları markalara göre değişiyor ben Biofinity kullanıyorum 3 çifti 900₺ 5-6 ay gidiyor, tabii tavsiye edilen her lensin 1 ay kullanılması sadece. Rahat. Takmasına 2 günde alışırsınız.
Gözlük muayenesine gidin lens reçetesine gidin sonra da satın alın. Fiyatları markalara göre değişiyor ben Biofinity kullanıyorum 3 çifti 900₺ 5-6 ay gidiyor, tabii tavsiye edilen her lensin 1 ay kullanılması sadece. Rahat. Takmasına 2 günde alışırsınız.
Aylık lensleri 1 aydan uzun süre kullanmak ciddi sorunlara yol açabilir. Buna hiç gerek yok. Zaten lensin konforu düşüyor.
Öte yandan gözlükle 3-4 oluyorsanız muhtemelen yanlış gözlük seçmişsinizdir. Her kafa yapısına göre farklı çerçeve türleri mevcut. Gözlük seçerken aceleye getirmemek lazım.
Doktora tekrar gidip lens kullanmak istediğinizi söyleyin, o size yardımcı olur. Lens kullanmaya alışmak çok kolay, sadece 1-2 gün çıkarıp takarken biraz zorlanacaksınız. Hijyene önem verdikten sonra korkulacak bir şey yok.
Ben 6 sene önce gözlükten lense geçiş yapmıştım ve o zamandan beridir lens kullanıyorum. Lens olarak Bausch + Lomb'un Ultra modelini kullanıyorum ve yurt dışından geliyor, fiyat olarak tanıdık bir gözlükçünüz yoksa 2 bin TL'yi bile aşabiliyor ve aldığınız iki göz için de 6 aylık paketler şeklinde.
Kullanım açısından fazlasıyla rahatım, gün içinde gözümde lens olduğunu unutuyorum ancak ilk lens kullanmaya başladığımda 1-2 ay gözlerimde rahatsızlık hissedercesine kafama takıyordum, zamanla aştım. Alacağınız lensler günlük olarak çıkarılıp solüsyona koyulan cinsten olmalı, diğerleri göze zarar verebiliyor. Bahsettiğim marka, lens markaları arasında kaliteli bir marka, ilk lense geçtiğim zaman Air Optix önermişlerdi ancak yorumlarını beğenmemiştim bu yüzden kabul etmeyip aradaki fiyat farkına razı olup bu markayı seçtim.
Alacağınız lensler dediğim gibi 6 aylık 6 adet şeklinde veriliyor ve her ay 1 tanesini değiştiriyorsunuz ama ben bazen 1,5 aya kadar uzatıyorum, tavsiye edilmese de Türkiye şartlarında biraz mecbur kalabiliyorsunuz. Solüsyon olarak da ReNu Multiplus tavsiye edebilirim zaten o da Bausch + Lomb'a ait bir ürün ve ikisi gayet uyumlu.
Dipnot düşeyim, kesinlikle internetten lens almak gibi bir şeye bulaşmamanızı öneririm. Güvendiğiniz bir optikçiden lens temin edin. Solüsyon alırken internette bilinen ve varsa resmi satıcı olan satıcılardan alışveriş yapmaya özen gösterin. Göz konusu şakaya gelebilecek bir şey değil, gözünüze kendinizden daha çok dikkat etmelisiniz, asla ucuza kaçmayın.
Lens büyük bir nimettir, bizzat gözlükten lense geçmiş birisi olarak söylüyorum hayatı hiçbir şey olmadan HD görmek harika bir şey; ben birde renkli kullanıyorum imaj açısından da olumlu bir etkisi oluyor.
İlk başta takamayabilirsin hatta delirebilirsin takamadığın için, taktıktan sonra ise acayip bir yanma ile karşı karşıya kalabilirsin ama bunları atlatırsan her şeyin güzel olacağına garanti edebilirim. Göz yanması geçiyor 10 dakikaya falan, takmayı başarman lazım bir süre sonra alışıyorsun zaten 1 dakika içerisinde ikisini de takabilmeye başlıyorsun.
Önce göz doktoruna gidip lens muaynesi olmak istediğinizi söyleyin, sonra reçetenizi alıp optikçiye gidin ve lensinizi alın. Lens ile uyumayın, havuza, denize, duşa girmeyin ve titiz olun en önemlisi bu.