Ben 6 sene önce gözlükten lense geçiş yapmıştım ve o zamandan beridir lens kullanıyorum. Lens olarak Bausch + Lomb'un Ultra modelini kullanıyorum ve yurt dışından geliyor, fiyat olarak tanıdık bir gözlükçünüz yoksa 2 bin TL'yi bile aşabiliyor ve aldığınız iki göz için de 6 aylık paketler şeklinde.
Kullanım açısından fazlasıyla rahatım, gün içinde gözümde lens olduğunu unutuyorum ancak ilk lens kullanmaya başladığımda 1-2 ay gözlerimde rahatsızlık hissedercesine kafama takıyordum, zamanla aştım. Alacağınız lensler günlük olarak çıkarılıp solüsyona koyulan cinsten olmalı, diğerleri göze zarar verebiliyor. Bahsettiğim marka, lens markaları arasında kaliteli bir marka, ilk lense geçtiğim zaman Air Optix önermişlerdi ancak yorumlarını beğenmemiştim bu yüzden kabul etmeyip aradaki fiyat farkına razı olup bu markayı seçtim.
Alacağınız lensler dediğim gibi 6 aylık 6 adet şeklinde veriliyor ve her ay 1 tanesini değiştiriyorsunuz ama ben bazen 1,5 aya kadar uzatıyorum, tavsiye edilmese de Türkiye şartlarında biraz mecbur kalabiliyorsunuz. Solüsyon olarak da ReNu Multiplus tavsiye edebilirim zaten o da Bausch + Lomb'a ait bir ürün ve ikisi gayet uyumlu.
Dipnot düşeyim, kesinlikle internetten lens almak gibi bir şeye bulaşmamanızı öneririm. Güvendiğiniz bir optikçiden lens temin edin. Solüsyon alırken internette bilinen ve varsa resmi satıcı olan satıcılardan alışveriş yapmaya özen gösterin. Göz konusu şakaya gelebilecek bir şey değil, gözünüze kendinizden daha çok dikkat etmelisiniz, asla ucuza kaçmayın.