BTM1907

Uzman
Merhaba, bilgisayarımda format atar atmaz ani takılmalar ve donmalar oluyor ve sebebi ekran kartından olduğuna inanmaya başladım. Çünkü format sonrası Windows otomatik driver yükledikten sonra ani takılmalar ve donmalar meydana geliyordu. Ve Windows üzerinden aramada DxDiag yazdım ve ekran bölümünden notlar kısmında sorun bulunamadı yazısı vardı. Bu da benim kafamı karıştırdı.

Ekran Alıntısı.webp

Ve CraftRise indirmek istediğim zaman mouse ani olarak çok fazla takılma yapıyordu. Ve Windows kısmına bile zor basabiliyorum. Aşağıdaki görselde mouse ani olarak takılıyor.

Ekran Alıntısı 2.webp

Bunun sebebi ve çözümü nedir yardım edebilir misiniz?

Display Driver Uninstaller DDU ile kaldırmayı denediniz mi?
DDU ile ekran kartı driver'ınızı silipü PC'yi güvenli modda açıp indirdiğiniz yeni amd driver kurulumunu yaptırın.
  • Windows + R tuşlarına basın. Bu, Çalıştır penceresini açacaktır.
  • kutusuna msconfig yazın ve Enter tuşuna basın.

1726657719919.webp

Resimde gösterdiğim şekilde Ağ ayarlarınız açık şekilde pc'yi güvenli modda başlatmak için bu şekilde ayarlayın.
Uygula ve Tamam dedikten sonra PC yeniden başlayacaktır.

DDU uygulamasını yönetici olarak açın;
1726658203095.webp

Uygulamanın en altında şu kısmı işaretleyerek ekran kartınıza ait driver'ını silmesini sağlayın.
İşlem tamamlandıktan sonra pc'nizi normal modda başlatın.

Sonra ekran kartınıza ait güncel olan driver'ı yeniden kurun bir de öyle deneyin kasılma olup olmayacağını.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürüm yerine 1 önceki sürüme geri dönüp dener misiniz?

Hocam denedim bir önceki sürüm olan 24.1.1 denedim değişmiyor.

Display driver uninstaller DDU ile kaldırmayı denediniz mi?
DDU ile ekran kartı driver'ınızı silipü PC'yi güvenli modda açıp indirdiğiniz yeni AMD driver kurulumunu yaptırın.
  • Windows + r tuşlarına basın. Bu, çalıştır penceresini açacaktır.
  • kutusuna MSConfig yazın ve enter tuşuna basın.

Eki Görüntüle 84033
Resimde gösterdiğim şekilde ağ ayarlarınız açık şekilde PC'yi güvenli modda başlatmak için bu şekilde ayarlayın.
uygula ve tamam dedikten sonra PC yeniden başlayacaktır.

DDU uygulamasını yönetici olarak açın;
Eki Görüntüle 84034

Uygulamanın en altında şu kısmı işaretleyerek ekran kartınıza ait Driver'ını silmesini sağlayın.
İşlem tamamlandıktan sonra PC'nizi normal modda başlatın.

Sonra ekran kartınıza ait güncel olan Driver'ı yeniden kurun bir de öyle deneyin kasılma olup olmayacağını.

DDU ile sürücü çok kaldirip kurdum hocam hatta AMD Cleanup Utility ile de denedim.