Oltran

Üstün
Makaleler
11
Grok yaptığı için "nasıl olmuş" sorusuna cevap veremem. Ancak, kendini bu konularda geliştirmeni tavsiye ederim. Boş bir şeyle vakit geçirdiğini düşünüyorum. Yapayzeka senin gelişimini engelleyebilir hatta geri bile çekebilir. Kendin uğraş, kendin öğren ve kendin geliştir.

Grok yaptığı için "nasıl olmuş" sorusuna cevap veremem. Ancak, kendini bu konularda geliştirmeni tavsiye ederim. Boş bir şeyle vakit geçirdiğini düşünüyorum. Yapayzeka senin gelişimini engelleyebilir hatta geri bile çekebilir. Kendin uğraş, kendin öğren ve kendin geliştir.
Halihazırda müzik öğrenimi ile ilgileniyorum hocam. Yakında oyun yapımı konusunu öğreneceğim. Hayatım bundan ibaret değil fakat gene de teşekkür ederim.

Halihazırda müzik öğrenimi ile ilgileniyorum hocam. Yakında oyun yapımı konusunu öğreneceğim. Hayatım bundan ibaret değil fakat gene de teşekkür ederim.
Hayatının sadece bundan ibaret olduğunu söylemedim. Demek istediğim, yapay zeka kullanımının artmasıyla birlikte insanların kodlama gibi becerilerde gelişiminin engellenmesi. Evet, yapay zeka güzel bir şey, ancak kimseyi kurtarmaz.

Sonuç olarak, her şey insanda bitiyor. Sana şöyle bir hikaye anlatayım:

Üç ay önce Avrupa’da çalıştığım firmada, yapay zeka kullanımı nedeniyle yarı zamanlı çalışmam gerektiği söylendi. Haftalık 40 saatlik çalışma sürem 30 saate düşürüldü. Bunun üzerine haftada üç gün çalışmaya başladım ve kalan üç günümü başka firmalara danışmanlık hizmeti vererek değerlendirdim. Bir gün, firmada bilgisayarlarda ciddi sorunlar çıkmış. Beni arayıp işe geri çağırdılar. Ben de "Gelemem, 300 km uzaktayım." dedim. Bana kızarak "Ne yapalım şimdi?" diye sordular. Bunun üzerine, "Banane, yapay zekaya sorun, totonuzu o kurtarsın." dedim.

Yazılım için en iyi AI Claude Sonnet 3.7 Reasoning şu an.
Hiçbirine iyi diyemezsiniz. Biri bir şeyi yapabiliyorken diğeri yapamıyor ya da bir defa yapabiliyorsa ikinciyi yapamıyorlar vs. vs. Hepsi sorunlu.

Ayrıca, internette yapılan testlerin hepsi Hexagon, Yılan oyunu vs. "en iyisi" seçeneğini belirlemek için yeterli değildir. Gerçek hayattaki projelerde, en iyisini yapan gerçekten en iyisidir.

Son düzenleme:
Hiçbirine iyi diyemezsiniz. Biri bir şeyi yapabiliyorken diğeri yapamıyor ya da bir defa yapabiliyorsa ikinciyi yapamıyorlar vs. vs. Hepsi sorunlu.

Ayrıca, internette yapılan testlerin hepsi Hexagon, Yılan oyunu vs. "en iyisi" seçeneğini belirlemek için yeterli değildir. Gerçek hayattaki projelerde, en iyisini yapan gerçekten en iyisidir.
İyi olmasını yılan oyununa veya internette yapılan saçma testlere dayandırmıyorum. Tüm LLM'leri etkili şekilde işlerimde kullanıyorum. Ücretli modeli denerseniz anlarsınız. Bu işi şu an en iyi yapan AI modeli 3.7 Sonnet Reasoning. Sıkıntısı da limitli olması. Çok gelişmiş şeyler yapamaz belki ama 5 yıl öncesine kadar basit bir kod bile yazamıyordu bunlar unutmayın.