Çözüldü GRUB menüsünü görmeden nasıl boot edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Denizli
Ben tek bir işletim sistemi kullanıyorum şu anda. O da Fedora Linux ama her bilgisayarı açtığımda GRUB menüsü geliyor. Oradan Enter'a basıp açılıyor. Ama Windows gibi direkt boot edemez miyiz? Tabii GRUB dursun, lazım olabilir. Eski çekirdekten boot etmek veya oradaki Troubleshooting diye bir kısım vardı sanırım orası lazım olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
/etc/default/grub dosyasını düzenleyerek.

sudo nano /etc/default/grub komutu ile terminalden açabilirsin. Micro kullanırsan daha iyi olur ama nano zaten yüklü olduğu için bunu söylüyorum.

Aşağıdaki satırları bul ve bu şekilde düzenle. Önünde # işareti varsa o işareti silmen lazım. Yorum satırı anlamına gelir.
Kod:
GRUB_TIMEOUT=0
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden

Sonra da GRUB konfigürasyonunu güncellemek için şu komutu yaz:
sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg

GRUB menüsüne erişmen gerekirse, bilgisayar açılırken Shift tuşuna basılı tutarak GRUB menüsünü geçici olarak görüntüleyebilirsin.
/etc/default/grub dosyasını düzenleyerek.

sudo nano /etc/default/grub komutu ile terminalden açabilirsin. Micro kullanırsan daha iyi olur ama nano zaten yüklü olduğu için bunu söylüyorum.

Aşağıdaki satırları bul ve bu şekilde düzenle. Önünde # işareti varsa o işareti silmen lazım. Yorum satırı anlamına gelir.
Kod:
GRUB_TIMEOUT=0
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden

Sonra da GRUB konfigürasyonunu güncellemek için şu komutu yaz:
sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg

GRUB menüsüne erişmen gerekirse, bilgisayar açılırken Shift tuşuna basılı tutarak GRUB menüsünü geçici olarak görüntüleyebilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm
Geri
Yukarı Alt