Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
Sistem özellikleri:

• i3-9100F işlemci
  • 8 + 4 GB birbiriyle alakasız RAM’ler (DDR4-2400 hızında çalışıyor)
  • ASUS GT 1030 2 GB GDDR5 ekran kartı (577.00 driver)
  • ASUS H310M-K R2.0 anakart

GTA 5 oynarken böyle bir sorun yaşamazken Chrome’dan Techolay Sosyal’e girince bu sorunu yaşıyorum. Her 10–15 saniyede bir görüntü gidiyor, 2 saniye sonra geri geliyor. Ayrıca bazı bölgelerde küçük renkli noktacıklar çıkıyor ve kayboluyor.

1763820657390.webp

Bu sorunu yaşamamın üstüne grafik hızlandırmayı da kapattım ama nafile. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Benim yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücüyü kaldırıp 472.12 sürümü deneyin. Görüntü için dönüştürücü falan kullanıyor musunuz? Geçici olarak sökün ve başka HDMI ile deneyin.

Ayrıca bazı bölgelerde küçük renkli noktacıklar çıkıyor ve kayboluyor.
Sistemde birbirinden farklı RAM'ler var demiştin. Stabilite sorunu olur ama birbirinden farklı olan sağlam RAM'lerin ben hiç artefakt yaptığına şahit olmadım.

Bu sorunu tarayıcı üzerinde yaşadığını belirttin. Techolay Sosyal değil de, Google Earth üzerinde dene bakalım bir de. Ne alaka şimdi hoca dersen; Google Earth, WebGL yükünü maksimum seviyelerde bindirebilecek en genel uygulama. Kartı biraz zorla bakalım WebGL üzerinde, sonuçları yaz sonra.

DDU ile sürücüyü kaldırıp 472.12 sürümü deneyin. Görüntü için dönüştürücü falan kullanıyor musunuz? Geçici olarak sökün ve başka HDMI ile deneyin.
Tam konuya girdim, 472.12 sürümüne geçince sorun düzeldi gibi duruyor yazacaktım ki bir daha görüntü gidip geldi. Ama en azından artefaktlar geçmiş gi- hayır, geçmemiş. Bu mesajı yazarken bunu da yaşadım...

Sistemde birbirinden farklı RAM'ler var demiştin. Stabilite sorunu olur ama birbirinden farklı olan sağlam RAM'lerin ben hiç artefakt yaptığına şahit olmadım.

Bu sorunu tarayıcı üzerinde yaşadığını belirttin. Techolay Sosyal değil de, Google Earth üzerinde dene bakalım bir de. Ne alaka şimdi hoca dersen; Google Earth, WebGL yükünü maksimum seviyelerde bindirebilecek en genel uygulama. Kartı biraz zorla bakalım WebGL üzerinde, sonuçları yaz sonra.
Google Earth üzerinde bir sorun yaşamadım hocam.

Çözüm