"GTA" oyunu olmadığı için sanırım. Kendisini bile ciddiye almayan, abidik gubudik görevleri ve arcade oynanışı olan bir oyundan; ciddi, hikayesel derinlik arayan, "gerçekçilik" ile kafayı kırmış bir oyuna dönüştü. Dolayısıyla seveninden çok sevmeyeni var. GTA 5'de eski formüle geri dönüldü, gayet sevildi. GTA 6 da eski formülden devam ediyor gibi (en azından fragman öyleydi.) gözüküyor. O da sevilecek.
Atmosferi çok karanlık, oyun için aktiviteler çok az. Oyunu bitirdikten sonra yapacak aktivite kalmıyor, oyunda paranın bir önemi yok. Online deseniz o da bomboş, boş bir haritada geziyor, yarışıyor, adam vuruyorsunuz. Yapılan hiçbir aktivitenin geçerli bir sebebi yada amacı yok. Biraz arada kalmış, içerik olarak boş bir oyun. Onun dışında fizikleri ve hikayesi olarak bence kötü değil.
GTA 4'ün bir de frame rate faciası vardı. PC de zaten bozuktu oyun doğru düzgün çalışmıyordu da yanlış hatırlamıyorsam da konsolda da pek iyi değildi. Mesela Enis Kirazoğlunun anısı vardır. GTA 4 oynarken kaplamalar gidiyormuş adam yerin içine geçiyormuş falan.
Gri bir ortamı var o yuzden oldugunu dusunuyorum. Cok karanlik bir oyun geliyordu fazla oynamak istemiyordum. GTA 5 varken kimse yuzune bakmaz bence GTA 4'un bu saatten sonra.
FPS'in 30'dan yukarı. Hadi Cutscene'yi kitleyelim:
Ya da Google'a yaz bir fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix fix
En sonunda bir daha oynamamak üzere sildim. Dünyanın en ama en aptal grafik motorunu yapmışlar. Ne doğru dürüst grafik kartı kullanabiliyor ne de glitchlerden kurtulabiliyor.
GTA 5 açabilen cihaz GTA 4 açamıyor mübarek. Fizikleri iyi ama ona diyecek bir şey yok. Tabii oyunu sorunsuz başlatmayı başarıp oynayabilirseniz.