"Kaynak kodları daha öncesinde kullanıcılar arasında paylaşılıyordu fakat GTA 5'in bütün kaynak kodu kamuya açık şekilde paylaşıldı!"

Son zamanlarda her şey hacklenip sızdırılıyor. Ne diyorsunuz bu işe?

Ek olarak sızıntıda Rockstar'ın üstünde çalıştığı Bully 2 ve GTA 6 dosyalarına da rastlanmış. Bakalım neler göreceğiz bu sızıntı iyice incelendikten sonra. :D

GTA ile bilgi sızdıranlara acımıyorlar, en son 6 ile ilgili bilgi sızdıranı tımarhaneye atmışlardı :D

Fidye virüsü yiyince gelen pişmanlık hissi.

Kimse bilemez ama içinde orijinal dosyalardan başka dosya olduğunu düşünmüyorum ben. Binlerce insan çoktan indirmiştir.
Geçen seneki sızıntı ile orantılı bana kalırsa bu. Şimdi gün yüzüne çıkıyor.
Oyun motoru ile ilgili klasör bile var içinde.

Tersine mühendislik yapılması yasal değil. Sorun o. Bu basit şey bu forumun kullanıcı sözleşmesinde bile var.

Wine gibi programlar yıllardır (1993 te başladı) sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Hatta Apple bile kullanmıştı, "Game porting toolkit" programında.

Wine'ı yaparken tersine mühendislik kullandıklarını biliyorum.

Tersine mühendislik denen şey yasal değil demedim. O tarz ürünlerin maddelerine konuluyor. İsterse bir güzel dava açar. 20 yıllık oyun için güzelim adamları dut yemiş bülbüle çevirdiler. Tek kelime öğrenemiyorsun. O konu hakkında konuşmak istemiyorum diyorlar. Bunu süs olsun diye demiyorlar herhalde.

Tersine mühendislik denen şey yasal değil demedim. O tarz ürünlerin maddelerine konuluyor. İsterse bir güzel dava açar. 20 yıllık oyun için güzelim adamları dut yemiş bülbüle çevirdiler. Tek kelime öğrenemiyorsun. O konu hakkında konuşmak istemiyorum diyorlar. Bunu süs olsun diye demiyorlar herhalde.

Doğru. Bakmıştım bazı lisanslar da tersine mühendislik yasak olabiliyor. O konuda pek yapılacak bir şey yok.

Gerçi revc ve RE3 olayı da var. Bu tip şeyleri düşünmek ilginç olsa da, take two projeyi yine yalnız bırakmaz.

Son düzenleme: