Bütçe
15000

Berko0909

Çalışkan
Arkadaşlar, selam. GTA 6 için bir konsol almak istiyorum, 2. el olarak alacağım. Hâlihazırda elimde 4080'li bir gaming PC var. Daha önce PS4 ve Xbox One kullandım, aralarında benim için hiçbir fark yok ancak kırıldığı için PS4'e daha sıcak bakıyordum. Günümüz oyun fiyatları malum. Şu an Game Pass kullanıyorum, hâlihazırda bir üyeliğim var.

Bütçem 16.000₺. Bu bütçede piyasada ortalama 15.000₺'ye PS5, 8.000₺'ye Series S, 16.000₺ bandına da Series X bulunabiliyor. 30 FPS vs benim için önemli değil. Sizce hangisini seçmeliyim? 11 yaşında bir kardeşim var, GTA'dan hevesi alınca ona vermeyi planlıyorum. Bende bir PC olduğu için oyun fiyatları ve genel fiyat/fayda oranı olarak hangisini önerirsiniz? PS5 kırılır mı sizce o zamana kadar?

Benim içimden Series S geçiyor, diğerleriyle arasında hemen hemen 2 katlık bir fiyat farkı var. Sizce ne yapılmalı?

Arkadaşlar, selam. GTA 6 için bir konsol almak istiyorum, 2. el olarak alacağım. Hâlihazırda elimde 4080'li bir gaming PC var. Daha önce PS4 ve Xbox One kullandım, aralarında benim için hiçbir fark yok ancak kırıldığı için PS4'e daha sıcak bakıyordum. Günümüz oyun fiyatları malum. Şu an Game Pass kullanıyorum, hâlihazırda bir üyeliğim var.

Bütçem 16.000₺. Bu bütçede piyasada ortalama 15.000₺'ye PS5, 8.000₺'ye Series S, 16.000₺ bandına da Series X bulunabiliyor. 30 FPS vs benim için önemli değil. Sizce hangisini seçmeliyim? 11 yaşında bir kardeşim var, GTA'dan hevesi alınca ona vermeyi planlıyorum. Bende bir PC olduğu için oyun fiyatları ve genel fiyat/fayda oranı olarak hangisini önerirsiniz? PS5 kırılır mı sizce o zamana kadar?

Benim içimden Series S geçiyor, diğerleriyle arasında hemen hemen 2 katlık bir fiyat farkı var. Sizce ne yapılmalı?
- Bütçe ve Oyun Seçenekleri: Mevcut bütçeniz 16,000₺, bu da size çeşitli seçenekler sunuyor. Xbox Series S, uygun fiyatıyle piyasada en ekonomik seçenek ancak sınırlı performans sunuyor. Series X ve PS5 daha güçlü konsollar, daha iyi grafik ve performans sağlayabilir.

- Game Pass Avantajı: Game Pass aboneliğiniz ile Xbox Series S veya Series X almanız halinde, çok sayıda oyun kütüphanesine erişiminiz olacak. Özellikle GTA gibi büyük oyunlar için bu faydalı olacaktır.

- Oyun Fiyat/Fayda Oranı: Eğer PC'niz zaten güçlü bir donanıma sahipse, Series S almanız, mevcut PC deneyiminizi destekleyebilir. Ancak, yüksek performanslı oyunları daha konforlu oynayıp oynamayacağınız açısından Series X veya PS5 tercih edilebilir.

- Kardeşinizin Gelecek Kullanım Durumu: Konsolu kardeşinize vereceğiniz için, uzun ömürlü ve oyun desteği iyi olan bir cihaz seçmek mantıklı olacaktır. PS5 ve Series X, uzun süreli performans sunarken, Series S oyunları daha düşük çözünürlükte oynatabilir.

- Kırılma Riski: PS5'in dayanıklılığı genellikle iyidir ancak bu tamamen kullanımınıza bağlıdır. Eğer dikkatli kullanırsanız kırılma riski azalır ama bu bir ihtiyaç değil, tamamen kullanım sıkıntılarından kaynaklanabilir.

Sonuç Önerisi:
  • Eğer bütçenin tamamını harcamak istemiyorsanız ve oyun deneyiminizi düşünüyorsanız, Xbox Series S iyi bir seçenek olup, Game Pass ile birçok oyuna erişim sağlar.
  • Fakat daha iyi grafikleri ve uzun vadeli oyun desteği istiyorsanız, Xbox Series X veya PS5 almayı düşünmelisiniz. Uzun vadede daha memnun kalacağınız bir yatırım olabilir.

Kilitleyin ve onun üzerine düşünün!