MeReKGs67 35
Üstün
Selam,
Biliyorum, bu tarz konular çok açıldı, herkes de biraz yoruldu ama Take-Two'nun son açıklamalarından sonra aklıma yatan birkaç noktayı uzatmadan paylaşmak istedim.
Take-Two, GTA 6'nın çıkışında 13 dil olacağını ama zamanla başka dillerin de ekleneceğini (doğrudan "languages" yani çoğul ekiyle) açıkladı. Mantıken baştan planlanan diller zaten ilk 13'ün içine girmiştir. Sonradan bir dili ekleyeceklerse, bu ancak ortaya çıkan bariz talebe ve pazar potansiyeline göre yapılır; kimse talep görmediği bir dile sonradan bütçe ayırmaz.
Burada tabloyu lehimize çeviren durumlar çok net:
Siz ne düşünüyorsunuz, Take-Two'nun bahsettiği bu "sonradan eklenecek diller" arasında Türkçeyi görebilir miyiz?
Biliyorum, bu tarz konular çok açıldı, herkes de biraz yoruldu ama Take-Two'nun son açıklamalarından sonra aklıma yatan birkaç noktayı uzatmadan paylaşmak istedim.
Take-Two, GTA 6'nın çıkışında 13 dil olacağını ama zamanla başka dillerin de ekleneceğini (doğrudan "languages" yani çoğul ekiyle) açıkladı. Mantıken baştan planlanan diller zaten ilk 13'ün içine girmiştir. Sonradan bir dili ekleyeceklerse, bu ancak ortaya çıkan bariz talebe ve pazar potansiyeline göre yapılır; kimse talep görmediği bir dile sonradan bütçe ayırmaz.
Burada tabloyu lehimize çeviren durumlar çok net:
- Talep: şu an küresel çapta organize olup dil desteği isteyen Türkçe ve Arapça dışında neredeyse hiçbir topluluk yok. Hatta bu çabasıyla IGN gibi küresel bir mecrada özel haber olan tek kitle biziz.
- Satış sinyali: sektör kulislerinde konuşulan 200 bin civarı ön sipariş ve sadece Ultimate sürümün bile 100 bini aştığı bilgisi doğruysa ki Sercan Sülün'e göre öyle, Türkiye gibi bir pazar için bu akıl almaz bir rakam.
- Take-Two'nun kendi stratejisi: şirket CEO'su Strauss Zelnick açık açık "Orta Doğu'ya yeterince hizmet vermedik, yerelleştirmeye yatırım yapmalıyız" dedi. Üstüne bir de PC pazarının artık satışların %50'sini bulduğunu belirttiler. Türkiye hem konsolda tam fiyattan bu kadar talep gösteren hem de PC tarafında devasa bir oyuncu havuzuna sahip bir ülke.
Siz ne düşünüyorsunuz, Take-Two'nun bahsettiği bu "sonradan eklenecek diller" arasında Türkçeyi görebilir miyiz?