Bununla birlikte araba modu da kursak tadından yenmez hocam. Tabii sorun çıkmazsa.

Oyun bu haliyle biraz sorun çıkarabiliyor. Bende 2 kere çöktü. Hatta az önce oynuyordum çöküp oyundan çıkınca tekrar girmek yerine buraya geldim. Elbet düzeltilir diye düşünüyorum.

Çıktığı gün indirdim ve biraz oynadım. Oyun çökünce de saldım. Çökme sorunu yaşanıyor yani. Launcher üzerinde güncelleme butonu var. Belki bazı düzeltmeler gelir. GTA IV araba fiziği ve Vice City haritası bir tık garip durmuş. Genel bir FOV sorunu var. Arabalar yollar için fazla büyük, evlerin içinde ara sahne vb. girince karakterler kameranın dibinde gözüküyor. Onun haricinde GTA Vice City görünümlü GTA IV oynuyorsunuz.

ENB kapatma ayarı da var. Denemedim ama görsel olarak çok parlak ve mat gözüküyor. Belki ENB kapatınca düzelir. Gölgeleri de fazla eklmemişler, geceleyin falan GTA Vice City daha aydınlık gözüküyor. Oynanış tarafında GTA IV kaynaklı gelişme var. Ama ben görselliği çok sevemedim. DE gibi yüz vb. fazla bozmamışlar. Satın alabildiğin çoğu binanın içine girebiliyorsun. Yani yine GTA IV sağladığı avantajlar ile Vice City oynuyorsun diyerek bitireyim.

Grand Theft Auto 4 Screenshot 2025.01.26 - 12.51.19.75.webp

Grand Theft Auto 4 Screenshot 2025.01.26 - 12.51.54.65.webp

Sistem ve Nvidia falan oyunu direkt GTA IV olarak görüyor.

2025-01-27_19-40.webp

Ustte cogu soruya cevap verilmis, 2. soruya biraz detay getireyim.

Adamlar RLD'nin kirdigi 1.0.7.0 surumunu (bayagi eski bir GTA 4 surumu bu arada) kullanmislar taban GTA 4 olarak. Bu yuzden FusionFix kurulmuyor ve mod FusionFix kurulu da gelmiyor. Bunun yoklugu biraz hissediliyor (ALT + Tab atmada gecikmeler, volumetrik isiklandirma yoksunlugu, gece sokak lambalarinda arac golgelerinin yoksunlugu vs. gibi FusionFix'in cozdugu seyler) ama genel stabilite olarak duz GTA 4'den biraz daha stabil. Ben bir kere bile cokme yasamadim, tek yasadigim bug oldukten sonra yeniden dogdugumda Vercetti'nin gorunmez olmasi oldu. Onu da autosave'i yeniden yukleyerek cozdum.

Bunun disinda mod ENB kurulu ve aktif halde geliyor ve bu haliyle oynamanizi da oneririm acikcasi. ENB olmadan oyun cok vasat duruyor. ENB'nin bu modda FPS'e etkisi var.

Nispeten iyi sayilabilecek GPU'nuz varsa muhtemelen bu modda zaten CPU limitli olacaksiniz klasik GTA 4'de oldugu gibi. Nispeten iyi sayilabilecek bir GPU'nuz, hatta ayarlari kokleyebilecek bir GPU'nuz yoksa zaten oynamayin zira bu mod Low ayarlarda cidden bildigimiz VC gibi duruyor.

Oynanis olarak zaten orijinal VC'yi 1:1 gecirmisler 1-2 RAGE kaynakli degisiklikler disinda, hikaye ayni. Hatta GTA VC Beta'dan kalma birkac seyi de eklemeye calismislar.

Ustte cogu soruya cevap verilmis, 2. soruya biraz detay getireyim.

Adamlar RLD'nin kirdigi 1.0.7.0 surumunu (bayagi eski bir GTA 4 surumu bu arada) kullanmislar taban GTA 4 olarak. Bu yuzden FusionFix kurulmuyor ve mod FusionFix kurulu da gelmiyor. Bunun yoklugu biraz hissediliyor (ALT + Tab atmada gecikmeler, volumetrik isiklandirma yoksunlugu, gece sokak lambalarinda arac golgelerinin yoksunlugu vs. gibi FusionFix'in cozdugu seyler) ama genel stabilite olarak duz GTA 4'den biraz daha stabil. Ben bir kere bile cokme yasamadim, tek yasadigim bug oldukten sonra yeniden dogdugumda Vercetti'nin gorunmez olmasi oldu. Onu da autosave'i yeniden yukleyerek cozdum.

Bunun disinda mod ENB kurulu ve aktif halde geliyor ve bu haliyle oynamanizi da oneririm acikcasi. ENB olmadan oyun cok vasat duruyor. ENB'nin bu modda FPS'e etkisi var.

Nispeten iyi sayilabilecek GPU'nuz varsa muhtemelen bu modda zaten CPU limitli olacaksiniz klasik GTA 4'de oldugu gibi. Nispeten iyi sayilabilecek bir GPU'nuz, hatta ayarlari kokleyebilecek bir GPU'nuz yoksa zaten oynamayin zira bu mod Low ayarlarda cidden bildigimiz VC gibi duruyor.

Oynanis olarak zaten orijinal VC'yi 1:1 gecirmisler 1-2 RAGE kaynakli degisiklikler disinda, hikaye ayni. Hatta GTA VC Beta'dan kalma birkac seyi de eklemeye calismislar.
Moda 4GB patch atmayı denediniz mi? Bu ara Mafia 2 oynuyorum. Oyuna 4GB patch atmadan önce görsel hatalar ve çökme yaşıyordum. O sorunu 4GB patch çözdü. GTA IV 32-Bit çalıştığından belki çökmelere çözüm sağlayabilir. Ben bu arada 1-2 görevden sonra çökme yaşadım.

Moda 4GB patch atmayı denediniz mi?
Cokme yasamadigim icin gerek duymadim. Oyunun bende 1.5-1.6GB'dan fazla RAM kullandigini da gormedim. Bu yuzden Large Adress Aware patch gerektirdigini dusunmuyorum. Mafia II'yi de sayisiz kere bitirdim, onda da hic LAA patch ihtiyaci hissetmedim.

Modder arkadaslar oyun klasoru icinde varsayilan olarak commandline.txt bulundurmus zaten, olasi yuksek bellek algilamama sorunlarini cozmek icin muhtemelen.

Cokme yasamadigim icin gerek duymadim. Oyunun bende 1.5-1.6GB'dan fazla RAM kullandigini da gormedim. Bu yuzden Large Adress Aware patch gerektirdigini dusunmuyorum. Mafia II'yi de sayisiz kere bitirdim, onda da hic LAA patch ihtiyaci hissetmedim.

Modder arkadaslar oyun klasoru icinde varsayilan olarak commandline.txt bulundurmus zaten, olasi yuksek bellek algilamama sorunlarini cozmek icin muhtemelen.

Her zaman çökmüyor. Ama güncel sistemde bu sorunu yaşıyorum. Bunu da bir ara foruma çözüm olarak konu açacağım. Eski oyunlar işlemci vb. dolayı böyle saçlamayabiliyor. FPS 60 sabitle, Physx kapatma falan işe yaramamıştı.