29

Üstün
Makaleler
23
Selam, şu anda terminal emülatörü olarak Black Box kullanıyorum ve ara ara çökmesi dışında powerlevel10k fontlarını işleyebildiği için ve genel olarak hızından ve tipinden çok memnunum. Ancak bu çökmelere karşı başka bir terminal arıyorum. GNOME Terminal çok sıkıcı geliyor ve QT uygulamaları GNOME üzerinde kullanmayı hiç sevmiyorum. Mümkünse GTK4 destekli terminal emülatörü önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
OxTerm var bir de. Denemedim BlackBox kullandığım için.
Değerli arkadaşımız her şeyi bleeding edge seçmiş ve Arch dışı build almanız muhtemelen imkansız olacaktır diyor...

Anlık olarak bi Gnome-Console kurdum, en azından ikonlar emojiler falan gözüküyor. Hala alternatif arıyorum.

Son düzenleme:
Sizin istediğiniz GTK 4 destekli bir terminal mi yoksa Libadwaita destekli bir terminal mi?
GNOME masaüstünde kullandığım terminal Tilix. GTK 4 değil ama görünüşü de fena değil açıkçası. Adw-dark veya Yaru temasıyla güzel oluyor.

Sizin istediğiniz GTK 4 destekli bir terminal mi yoksa Libadwaita destekli bir terminal mi?
GNOME masaüstünde kullandığım terminal Tilix. GTK 4 değil ama görünüşü de fena değil açıkçası. Adw-dark veya Yaru temasıyla güzel oluyor.
GTK isteğimin sebebi GNOME üzerinde native gözükmesini istemem, başlığı GTK diye açmıştım fakat adminler GTK4e çevirmiş :/

Mümkün olduğunca güzel gözüksün, GPU hızlandırması olsun vesair çok bir şey istemiyorum. BlackBox'un kendi temaları çok güzel ve diğer istediğim her şeye de sahip fakat nedendir bilmem OpenSUSE üzerinde çöküyor. Acaba elle mi build alsam diye düşündüm de üşeniyorum:D

Tilix'i tekrar kurcalayacağım teşekkür ederim :)

Hocam gnome'un yeni terminali KGX'i deneyebilirsin ancak eski terminal uygulamasına oranla hala eksikleri var.