Kart arızası tespiti için değil güç sorunu olup olmadığını anlamak için, VRAM ve MOSFET sorunları da patlak verebilir bu testte.
Peki bunu OCCT ile ortaya çıkarmak mümkün değil mi? 3D Mark da iş görür muhtemelen.

GPU Die dışında, termal pedsiz kalan, pedi yıpranmış, aşırı sıcaklığa maruz kalan veya bozulmaya yüz tutmuş komponentler de kartı korumaya alıyor olabilir. Denemek lazım.

Peki bunu OCCT ile ortaya çıkarmak mümkün değil mi? 3D Mark da iş görür muhtemelen.

Kullanılabilir tabii ki, her programın yük şekli farklı, farklı sorunları açığa çıkarabiliyor.

GPU Die dışında, termal pedsiz kalan, pedi yıpranmış, aşırı sıcaklığa maruz kalan veya bozulmaya yüz tutmuş komponentler de kartı korumaya alıyor olabilir. Denemek lazım.

Bunların hepsi ihtimal dahilinde.

GPU die üzerinde bir sürü sıcaklık sensörleri var. Hotspot Temp de ekran kartındaki GPU die üzerinde en sıcak noktayı ifade ediyor.

Eğer OCCT'de VRAM, GPU sorun yapmıyorsa, PSU da keza sorun çıkarmıyorsa, anakarttan şüphelenmek gerekir diye düşünüyorum. EVGA'dan bahsediyoruz, kolayca cırtı çekecek bir kart değil neticede, öyle değil mi?

FurMark'tan arıza bulmak zor, çoğu zaman bulamıyor da zaten, stabil değil önermem. Farklı yazılımlara yönlendirebilirsin.

Anakart da MSI B550A Pro. Daha önce RX 6400 ve R9 380 çalıştırdım bir şey olmadı.

Kullanılabilir tabii ki, her programın yük şekli farklı, farklı sorunları açığa çıkarabiliyor.

Bunların hepsi ihtimal dahilinde.

Hocam ama bir kompanentde sıkıntı olsa PSU testinde zaten uçurması lazım değil mi sıcaklıklar tavanda geziyor. Ayrıca sadece Black Mesa dışında da yapmaz diğer oyunlarda da yapar

Son düzenleme:
Yeni sürümü gelmiş. 580.97 diye bunu deneyin isterseniz sorun devam ederse 566.36 denersiniz.

Güncelleyeyim hocam eve gidince.

Tek oyunda yapması garip evet, belki diğer oyunlar o kadar yüklenmiyor karta.

Testlerde patlardı o zaman testler her şeye yükleniyor
Bir de @845 hocamın önerisiyle kart üzerindeki Switch'den slave moda alıp deneyeceğim.

Black Mesa oynuyordum. Bir anda 3 ekranda da görüntü gitti. Sıcaklıklar normal değerdeydi 3. ekrandan takip ediyordum. Bir anda fanlar 100 oldu. Hemen Power'dan gücü kestim. Şimdi tekrar açtım her şey normal gözüküyor. Buna ne sebep olmuş olabilir?
Ekran kartı bileşenlerinin sıcaklığı, güç kaynağı, voltaj eksikliği, RAM vesaire vesaire. Sorunu daha derinlemesine girmek lazım. Görüntüyü anakart bile keser. OCCT'de power teste sok, kartın sıcaklığını izle. Testten önce hw info indirip anakarta giden voltajları izlemeyi unutma. Eğer voltaj hoş görülen derecenin altındaysa o zaman da ekran gidebiliyor. Testte gitmeyen ekran oyunda gidebilir, bu olduğu zaman ekran kartından sonra güç kaynağına bir bakmak gerekir çünkü dinamik voltaj yani voltaj dalgalanmalarını sorunlu bir PSU kaldıramayabilir.

Ekran kartı bileşenlerinin sıcaklığı, güç kaynağı, voltaj eksikliği, RAM vesaire vesaire. Sorunu daha derinlemesine girmek lazım. Görüntüyü anakart bile keser. OCCT'de Power teste sok, kartın sıcaklığını izle. Testten önce hw info indirip anakarta giden voltajları izlemeyi unutma. Eğer voltaj hoş görülen derecenin altındaysa o zaman da ekran gidebiliyor. Testte gitmeyen ekran oyunda gidebilir, bu olduğu zaman ekran kartından sonra güç kaynağına bir bakmak gerekir çünkü dinamik voltaj yani voltaj dalgalanmalarını sorunlu bir PSU kaldıramayabilir.

Zamanında PSU'yu alırken kaliteli demişlerdi ondan çok bir şüphem yok. High Power Elite 750W kaldırır diye düşünüyorum. PSU testine de soktum 10 dk da soeun çıkarmadı