Kontrol edeyim HWiNFO'dan da kaç olması gerekli ki?
Benim PSU'da 12V'da 11.5V aşağısına düşünce güç kesiyordu. 11.9V-12.1V değerler iyi. 11.7'ye kadar normal sayılır. 12V değerini öncelik tanımamın sebebi ekran kartına 12V gidiyor çünkü. Anakarta da aynı şekilde. Çoğu şeyi 12V yapar.

Testlerde patlardı o zaman testler her şeye yükleniyor
Bir de @845 hocamın önerisiyle kart üzerindeki Switch'den slave moda alıp deneyeceğim.
Testlerde her zaman patlamıyor, bazen ilginç şekilde sadece oyunda oluyor.
Testlerde her zaman patlamadığı için Furmark önermedim zaten. Furmark'ta sorun yoktu, ETS 2 ve GTA 5'te GPU çöküyordu, en son tamamen görüntüyü kesti kaldı öyle. O gün Furmark kullanmayı bıraktım.

Zamanında PSU'yu alırken kaliteli demişlerdi ondan çok bir şüphem yok. High Power Elite 750W kaldırır diye düşünüyorum. PSU testine de soktum 10 dk da soeun çıkarmadı
Mesela kendimde baş gösteren bir sorundan bahsedeyim sana. FAR CRY 6 ultra ayarlarda oynarken, sıcaklık olarak işlemci 90'a dayanıyor, ekran kartı 82-83 e dayanıyor, zaten 83'ten sonra kesiyor kendini Afterburner'dan ötürü. Sanki elektrik tamamen gitmiş gibi PC kapanıyor, 1 saniye sonra tekrar açılıyor sanki fişini takıp açma tuşuna basmışsın gibi. Benim bilgisayarımda da bu sorun var şimdilik. Şahsen PSU'nun kondansatörlerinden olduğunu tahmin ediyorum, voltaj sorunum yok. BIOS'tan ve HWInfo'dan bakmıştım. Zaten boştayken sorun olmuyor, yük binince akım çekince patlıyor olay. Seninki de öyle bir şey muhtemelen.

Çok sıkıntı bir arıza ama, seni çok yoracak öyle hissediyorum.

Testlerde her zaman patlamadığı için FurMark önermedim zaten. FurMark'ta sorun yoktu, ETS 2 ve GTA 5'te GPU çöküyordu, en son tamamen görüntüyü kesti kaldı öyle. O gün FurMark kullanmayı bıraktım.

Mesela kendimde baş gösteren bir sorundan bahsedeyim sana. Far Cry 6 Ultra ayarlarda oynarken, sıcaklık olarak işlemci 90'a dayanıyor, ekran kartı 82-83'e dayanıyor, zaten 83'ten sonra kesiyor kendini Afterburner'dan ötürü. Sanki elektrik tamamen gitmiş gibi PC kapanıyor, 1 saniye sonra tekrar açılıyor sanki fişini takıp açma tuşuna basmışsın gibi. Benim bilgisayarımda da bu sorun var şimdilik. Şahsen PSU'nun kondansatörlerinden olduğunu tahmin ediyorum, voltaj sorunum yok. BIOS'tan ve HWiNFO'dan bakmıştım. Zaten boştayken sorun olmuyor, yük binince akım çekince patlıyor olay. Seninki de öyle bir şey muhtemelen.

Çok sıkıntı bir arıza ama, seni çok yoracak öyle hissediyorum.

O sondakini demeyeydin iyiydi. PSU'yu yeni aldım. Ekran kartının üstündeki Switch'den modu değiştirir tekrar denerim. Olmadı Black Mesa'yı oynamayı veririm ya da grafik kısarım. Bir şey kaybetmem :D

Yeni sürümü gelmiş. 580.97 diye bunu deneyin isterseniz sorun devam ederse 566.36 denersiniz.

Yeni driverı kurup denedim olmadı. Gene aynı şey oldu.
Kartı slave moda aldım gene aynı oldu.

Benim PSU'da 12V'da 11.5V aşağısına düşünce güç kesiyordu. 11.9V-12.1V değerler iyi. 11.7'ye kadar normal sayılır. 12V değerini öncelik tanımamın sebebi ekran kartına 12V gidiyor çünkü. Anakarta da aynı şekilde. Çoğu şeyi 12V yapar.

Hocam 12.090 alıyor 12vdan PCI-e 1'den 12.144 2. Sinden 12.160. Beslemeler yeterli gibi.

Son düzenleme:
O sondakini demeyeydin iyiydi. PSU'yu yeni aldım. Ekran kartının üstündeki Switch'den modu değiştirir tekrar denerim. Olmadı Black Mesa'yı oynamayı veririm ya da grafik kısarım. Bir şey kaybetmem :D
Yeni PSU almak da bir şey değil ki. Fabrika çıkışından sorunluysa eğer. Hepsi ihtimal tabi.
Yeni driverı kurup denedim olmadı. Gene aynı şey oldu.
Kartı slave moda aldım gene aynı oldu.
Hocam 12.090 alıyor 12vdan PCI-e 1'den 12.144 2. Sinden 12.160. Beslemeler yeterli gibi.
Voltajlara iyi bak, sadece 12V olarak düşünme, 5V, 3,3V vs. vs. Hepsine bakıver. Voltajlara iyi bak, sadece 12V olarak düşünme, 5V, 3,3V vs. vs. Hepsine bakıver.

Bir de olay Görüntüleyicisinde "HATA" düzeyinde Kernel Power 41-63 var mı ona bakar mısın?

Yeni PSU almak da bir şey değil ki. Fabrika çıkışından sorunluysa eğer. Hepsi ihtimal tabii.

Voltajlara iyi bak, sadece 12V olarak düşünme, 5V, 3, 3V vs. vs. Hepsine bakıver. Voltajlara iyi bak, sadece 12V olarak düşünme, 5V, 3, 3V vs. vs. Hepsine bakıver.

Bir de olay Görüntüleyicisinde "HATA" düzeyinde Kernel Power 41-63 var mı ona bakar mısın?

41 63 zaten kafada var fix çünkü bu fanlar 100'e çıkınca sistemi PSU'dan kapatıyorum. Diğer voltajları da ekleyeyim hemen şu an PSU testi yapıyorum OCCT'den
IMG_20250813_041229.webp

Ekran kartı 83 dereceyi geçince mi kesiyor acaba? Senin kart da 83 son. Afterburner kullanıyor muydun?

Afterburner değil xoc kullanıyorum. Ama kartın 83'ü geçtiği oluyor. Ve galiba onu da ayarlayabiliyorum. Ama sorun sıcaklıktan değil çünkü bu konunun daha önceki mesajlarında 83'ü geçtiğini belirttim.

1755048106866.webp

Testlerde her zaman patlamadığı için FurMark önermedim zaten. FurMark'ta sorun yoktu, ETS 2 ve GTA 5'te GPU çöküyordu, en son tamamen görüntüyü kesti kaldı öyle. O gün FurMark kullanmayı bıraktım.

Dediğim gibi hepsi farklı şekilde yük bindiriyor birinde beliren sorun birinde belirmiyor, hepsi ile denemek lazım, güç sorununu anlamak için OCCT Power ve FurMark kullanıyorum genelde, PSU'da genel bir sorun varsa Power testinde sistem kapanıyor kartın güç bağlantısında veya karta giden 12v çıkışında bir sorun varsa kart devre dışı kalıyor siyah ekrana düşüyor.

PCI-e slot sorunuda kartın devre dışı kalmasına sebep olur.

Bu kartın sorunu yaşından dolayı kendinde olabilir, PSU güzel bir model güç sorunu görünmüyor, bu sistemde farklı bir kart denenmeli o şekilde net sonuca varılır.