Selamlar. AliExpress üzerinden bir sipariş geçeceğim. Sepetim şu şekilde;
1726300417594.webp

35 dolar sınırına yaklaşmıyorum ancak adet olarak bakarsak 12 adet ürün var ama bunlar birbirine bağlantılı parçalar yani vida ve somunu gibi düşünün ayrı ayrı satılıyor aslında hepsi birbirine bağlanıyor tek pakette bağlayıp bile gönderebilirler.

Sınır 30 euro. Toplamı 30 euroyu geçiyor.
Kargo+ vergi dahil değil diyorlar o 30 euro için sepette 30.1 euro gibi bir şey yapıyor. Bu kuru neye göre hesaplayacaklar kur sürekli oynak şu an 30.2 yarın 29 gümrüğe geldiği 15 euro bile yapabilir. Benim için önemli olan burada parça parça 12 kalem falan ürün var 5 ürün sınırı neye göre?

Kargo+ vergi dahil değil diyorlar o 30 euro için sepette 30.1 euro gibi bir şey yapıyor. Bu kuru neye göre hesaplayacaklar kur sürekli oynak şu an 30.2 yarın 29 gümrüğe geldiği 15 euro bile yapabilir. Benim için önemli olan burada parça parça 12 kalem falan ürün var 5 ürün sınırı neye göre?

Farklı satıcılardan 5 paket diye biliyorum sanırım tek satıcı aynı poşete koyunca 1 paket olarak sayılıyor.

Farklı satıcılardan 5 paket diye biliyorum sanırım tek satıcı aynı poşete koyunca 1 paket olarak sayılıyor.

Benim geçmişte aynı satıcıdan 15 ürünlü 10 ürünlü 10'dan fazla siparişim var. Eskiden bu dediğiniz gibi sayılıyordu. Yeni kanunla gümrük çok sıkılaştı her şey takılıyor el konuluyor falan denmişti o yüzden bir çekinmiştim.

30 Euro siniri, sadece urun icin. Kargo ve vergi dahil degil. Oldu da gumruk memurlari dahil ederlerse, itiraz edebilirsiniz. ''Toplam'' degerin 30 Euro olmasi sorun degil. Hatta USD olsa da sorun degil zira 30 USD, 30 EUR etmiyor cevirdiginizde.

Ayni firmadan istediginiz icin tek bir kutuda gelmesi ve tek bir kutuda geldigi icin de ithalat urunu gibi gorulup, gumrukte bekletilmesi muhtemel bir durum. 5 tane ayri kutu, tek buyuk bir kutuda gelirse ve gumrukte acilirsa, o zaman kutularin ustunde etiketler varsa gumrukte bekletilmeyebilir, hepsi ayri urun oldugu icin. Tabii birkac ayri urunu gumruk memurlari tekmis gibi sayip (ModArtPC yasamis bu durumu), bekletebilirler. Bu durumda da itiraz edebilirsiniz aslinda.

Bu arada bireysel bir birey, ayda sadece 5 tane urun siparis verebilir yurt disindan hizli kargo yoluyla ulkemizde. Bunda siparis verdiginiz tarih degil, urunlerin geldigi tarih onemli ve sizin de tek bir saticidan siparis verdiginiz dusunulurse, hepsi ayni anda gelecektir. Belki ''adet degil, ''farkli urun sayisi'' olarak hesaplanir ve gumrukten gecer ama bu haliyle gumrukte tutulmasi muhtemel bu sepetin zira 5 adet limitini asiyor. Bu kisim sorun yaratabilir sizin icin zira sepette 12 adet urun var. Adet isini isten cikarip baktigimizda bile 6 tane farkli urun var sepette.

Velhasil, bu haliyle bu sepetteki her urun gumrukten gecmeyebilir, ithalat urunu olarak sayilabilir ancak yine de hepsinin kiymeti tek olarak dusunulunce bile 30 Euro alti oldugu icin, 30 Euro altindaki urunler icin uygulanan vergilendirmeye sahip olmasi gerekiyor. Durum boyle.

Daha da aklinizda kalan sorular varsa, bu video harika acikliyor, bizzat deneyli sekilde.

AliExpress artık Amazon gibi vergiyi kendi mi ödüyor? Hesaplama sayfasında 18 dolarlık siparişim için 12 dolar kargo ve 24 dolarlık bir vergi hesaplaması yaptı. İnternette bazı kişiler bu sayfada görünen vergiyi ödemelerine rağmen TR'de PTT'nin hiç vergi ödenmediğini onun ödeme yapmasını gerektiğini söyleyip vergi tahsil etmişler. Konu hakkında bilgisi olan var mı?