Bunun gibi bir şey nasıl olur sizce? Ayrıca bunlara Windows kuruluyor mu? Kuruluyorsa eski işletim sistemine yani MacOS'a geri döner mi?

Windows kuramazsın. Sadece macOS var. Bir de macOS işletim sistemini vanilya seklinde kullanma. 3.parti uygulamalarla kullanması daha iyi ve eglenceli. Günlük kullanım için ideal çünkü uzun saatler boyunca kullanabilirsin, hafif ince ve sessiz. Oyun oynarsın ama her oyun yok ve maclerde oyun falan bekleme.

Alınır. M2 işlemcili Air model işini görecektir. Windows kurulabiliyor UTM ile ücretsiz olarak. macOS bundan etkilenmiyor. Çift işletim sistemi kullanabiliyorsun.

Bu arada mevzu alışkanlıksa macOS’a alıştıktan sonra Windows’tan çok daha iyi olduğunu fark edip böyle bir şeye ihtiyaç duymayacaksın. MacOS çok çok daha pratik ve stabil bir işletim sistemi. İkisini kıyaslamak bile büyük hata olur.

Mac mini kullanıyorum. iPhone ile kusursuz çalışıyor. En sevdiğim kısmı o. En sevmediğim kısmıysa seni çok kısıtlıyor. Windows’taki gibi rahat hareket edemiyorsun. En basitinden Windows’ta hızlıca not almak için görev çubuğuna sabitlediğim not defterini açıp yazmaya başlayabiliyorken Mac’te bu yok. TextEdit diye bi yazılım var. Açınca önce çıkarken kaydediyormuşsun gibi bir kayıt yeri seçmeni istiyor. Seçince yazmaya başlayabiliyorsun. Windows’ta iki dakikada yaptığım içi bununla on dakikadan fazla uğraştığım oldu.

Bunun gibi bir şey nasıl olur sizce? Ayrıca bunlara Windows kuruluyor mu? Kuruluyorsa eski işletim sistemine yani MacOS'a geri döner mi?

Bence o fiyata onu almayın. M2 Air'i satıp M1 Pro MacBook Pro geçişi yapmıştım 2 cihaz arasında dağlar kadar deneyim farkı vardı. Amacınız tamamen gündelik işlerse 2. elden M1 MacBook Air her türlü işinizi görür.

Macbooklar çok güzel cihazlar da amaç windows kurmak olmasın. Windows kuracaksanız Mac almak saçma olur. Alın uzun yıllar kullanın. Özellikle taşınabilir güçlü cihaz ihtiyacı olanlar için çok çok iyi cihazlar. Şu yeni M4 işlemcili mac mini mesela inanılmaz ilgimi çekiyor, bütçem olsa windows bir bilgisayarın yanına alırdım.

Mac mini kullanıyorum. iPhone ile kusursuz çalışıyor. En sevdiğim kısmı o. En sevmediğim kısmıysa seni çok kısıtlıyor. Windows’taki gibi rahat hareket edemiyorsun. En basitinden Windows’ta hızlıca not almak için görev çubuğuna sabitlediğim not defterini açıp yazmaya başlayabiliyorken Mac’te bu yok. TextEdit diye bi yazılım var. Açınca önce çıkarken kaydediyormuşsun gibi bir kayıt yeri seçmeni istiyor. Seçince yazmaya başlayabiliyorsun. Windows’ta iki dakikada yaptığım içi bununla on dakikadan fazla uğraştığım oldu.

Raycast (Spotlight'in gelismis versiyonu) yuklersin istersen tek tikla Notlar uygulamasina gider not alirsin istersen Raycast'in kendisinde not alirsin. Daha da hizlisi ekranin dort kosesine hizli gorev atayabiliyorsun ve not alma da bunlardan birisi. Herhangi bir kosenin uzerine gidip yarim saniye beklediginde direkt not alma eylemi cikiyor.

Gundelik isler icin cok iyi olur bu fiyatlara M3'lu MacBook Air var yalniz Windows ihtiyacin varsa olmaz. Seni Windows'a baglayan bir program vs. yoksa ve macOS'a alisamam vs. diye korkuyorsan ona da gerek yok cok kolay bir sistem zaten.