Mac mini kullanıyorum. iPhone ile kusursuz çalışıyor. En sevdiğim kısmı o. En sevmediğim kısmıysa seni çok kısıtlıyor. Windows’taki gibi rahat hareket edemiyorsun. En basitinden Windows’ta hızlıca not almak için görev çubuğuna sabitlediğim not defterini açıp yazmaya başlayabiliyorken Mac’te bu yok. TextEdit diye bi yazılım var. Açınca önce çıkarken kaydediyormuşsun gibi bir kayıt yeri seçmeni istiyor. Seçince yazmaya başlayabiliyorsun. Windows’ta iki dakikada yaptığım içi bununla on dakikadan fazla uğraştığım oldu.
Sıcak köşe ayarlayıp mouse’u ekranın herhangi bir köşesine getirerek hızlıca not defterini açabilir ve tıklama bile yapmadan sadece mouse hareketinle açtığın not defteri sayfasına not alabilirsin. Biraz abartmışsın.

Sıcak köşe ayarlayıp mouse’u ekranın herhangi bir köşesine getirerek hızlıca not defterini açabilir ve tıklama bile yapmadan sadece mouse hareketinle açtığın not defteri sayfasına not alabilirsin. Biraz abartmışsın.
O özellikten haberdarım. Tam ekran video izlerken imleci köşeye götürdüğümde çok canımı sıktı. Ben de iptal ettim.

O özellikten haberdarım. Tam ekran video izlerken imleci köşeye götürdüğümde çok canımı sıktı. Ben de iptal ettim.
Fark etmez. Dock denen bir güzellik var macOS’ta. Not defteri varsayılan olarak Dock üzerinde sabit zaten. Tek tıkla aç not defterini, not al, bitti gitti. macOS bu kadar basit ve kolay bir işletim sistemi.

İşini karşılıyorsa alabilirsin. İşletim sistemi kullanacağın yazılımlar konusunda sorun yaratıyor mu diye kontrol etmende fayda var.

Güzel alet ama SSD birimi anakarta gömülü diye biliyorum, uzun vadede ömrü azalınca ya da depolama alanı yetersiz gelince cihazı değiştirmen gerekir.

Mac mini kullanıyorum. iPhone ile kusursuz çalışıyor. En sevdiğim kısmı o. En sevmediğim kısmıysa seni çok kısıtlıyor. Windows’taki gibi rahat hareket edemiyorsun. En basitinden Windows’ta hızlıca not almak için görev çubuğuna sabitlediğim not defterini açıp yazmaya başlayabiliyorken Mac’te bu yok. TextEdit diye bi yazılım var. Açınca önce çıkarken kaydediyormuşsun gibi bir kayıt yeri seçmeni istiyor. Seçince yazmaya başlayabiliyorsun. Windows’ta iki dakikada yaptığım içi bununla on dakikadan fazla uğraştığım oldu.
"En sevmediğim kısmıysa seni çok kısıtlıyor"

Exe kuramaman dışında hiçbir farkı yok. Bir sürü ücretsiz açık kaynak uygulama var mac'i modlayabildiğin. Klavye kısayollarımı bile windows ile aynı yaptım. Tüm windows alışkanlıklarımı ve daha fazlasını yaptım mac'e. Her şey aşırı kolay ve akıcı. Birkaç aydır mac kullanıyorum, mac'e alıştıktan sonra sana aşıladığı kolaylıklardan dolayı windows kullanışsız gelmeye başlıyor.

@Morthunel aynı mac'i aktif olarak kullanıyorum. Günlük işlerden çok daha fazlası için işimi fazlasıyla görüyor. 2022'de almıştım pil performansı hala günü çıkarıyor. Yazılımcıyım tüm build, mobile app ve diğer işlerimi fazlasıyla görüyor. Depolama konusunda da bir sorun yaşamıyorum çünkü icloud drive finder üzerinde bir klasör gibi gözüküyor bu sayede oraya taşıdığın tüm verilerin hem yedeklenmiş hem de bilgisayarında yer kaplamamış oluyor. İstersen kendi FTP serverini de o kısma ekleyebiliyorsun.