Unity

Başarılı
Yer
İstanbul
Sizce şu anda 2024 Türkiyesinde üniversite okumak mı daha mantıklı yoksa meslek lisesi okuyup teknik eleman olmak mı daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce şu anda 2024 Türkiyesinde üniversite okumak mı daha mantıklı yoksa meslek lisesi okuyup teknik eleman olmak mı daha mantıklı?
Meslek lisesi ancak meslek lisesinden mezun olup okuduğun bölümle alakalı bir yere girmek istediğinde sen lise mezunusun diye pek takmıyorlar.

Her yerin üniversite mezunu olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sen iyi bir mühendis isen gidiyorsan direkt eczacıbaşında işe başlıyorsun, ASELSAN'da işe başlıyorsun Bosch, Vestel gibi kurumsal firmalarda işe başlıyorsun zarttırızort üniversitesinde mühendislik okuyan ve işsiz olan 100.000 kişinin olması seni ilgilendirmiyor. Üniversite okumayın meslek öğrenin diyenler düzgün üniversite kazanamamış kazansa da ondan faydalanamamış kişilerden oluşur tamamen kendilerini tatmin etmek için böyle şeyler diyorlar. Eğer sen iyi bir okul kazanabilecek kapasitedeysen, o okuldan faydalanıp daha iyi yerlere gidebilecek kafan varsa bunu yapmaman büyük bir saçmalık olur.

Her yerin üniversite mezunu olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sen iyi bir mühendis isen gidiyorsan direkt eczacıbaşında işe başlıyorsun, ASELSAN'da işe başlıyorsun Bosch, Vestel gibi kurumsal firmalarda işe başlıyorsun zarttırızort üniversitesinde mühendislik okuyan ve işsiz olan 100.000 kişinin olması seni ilgilendirmiyor. Üniversite okumayın meslek öğrenin diyenler düzgün üniversite kazanamamış kazansa da ondan faydalanamamış kişilerden oluşur tamamen kendilerini tatmin etmek için böyle şeyler diyorlar. Eğer sen iyi bir okul kazanabilecek kapasitedeysen, o okuldan faydalanıp daha iyi yerlere gidebilecek kafan varsa bunu yapmaman büyük bir saçmalık olur.

Hiç doğru değil. Üniversite zaman ve para kaybıdır. Meslek lisesinden becerileri geliştirip ilerlemek çok daha fayda sağlar. İlla ki üniversite diploması istenirse çeşitli üniversitelerin açık üniversite programlarından yararlanılabilir. Üniversitelerde hiç bir şekilde iyi bir öğretim söz konusu değil. Öğretim üyelerinin çoğu, çoğu üniversitede torpil ile o pozisyonlara geliyorlar. Eğer çok iyi bir üniversiteye giderseniz orada da tek avantajınız; alanında güçlü insanlarla tanışma fırsatı olur. Onun dışında bir fırsat yok, bir artı yok. Özellikle yazılım düşünüyorsanız.

Hiç doğru değil. Üniversite zaman ve para kaybıdır. Meslek lisesinden becerileri geliştirip ilerlemek çok daha fayda sağlar. İllaki üniversite diploması istenirse çeşitli üniversitelerin açık üniversite programlarından yararlanılabilir. Üniversitelerde hiçbir şekilde iyi bir öğretim söz konusu değil. Öğretim üyelerinin çoğu, çoğu üniversitede torpil ile o pozisyonlara geliyorlar. Eğer çok iyi bir üniversiteye giderseniz orada da tek avantajınız; alanında güçlü insanlarla tanışma fırsatı olur. Onun dışında bir fırsat yok, bir artı yok. Özellikle yazılım düşünüyorsanız.

Açık öğretim diplomanız ile eczacıbaşında bayer kimyada çok kalifiye bir hademe olabilirsiniz evet. Ya da o diploma ile ASELSAN'a dürüm kuryeliği yapabilirsiniz.

Son 2 yılda da herkes yazılım uzmanı oldu he. Bundan 3-5 yıl önce okul olmadığı için, program olmadığı için "alaylı" kişiler iyi işlere girdi, iyi işler becerdi diye kendi başına öğrenip bir yerlere girebileceğinizi zannediyorsanız ya çok komiğime gidiyor. Türev, integral, diferansiyeli köpek gibi bilen, ülkenin en iyi okullarından mezun ve üstüne sizin bildiğiniz bütün mesleki bilgileri bilecek, bilemese de o bilgileri çok hızlı öğrenebilecek kapasitedeki kişiler varken alaylı çocuğa kimse iyi iş vermez. Anca freelance şimdi bana gelip 1000 kişiden 1 kişiyi örnek verme.

Son düzenleme: