Merhaba. Birkaç ay önce AliExpress'ten PTM7950 almıştım. Genel olarak bir memnuniyetsizliğim yoktu ama yakın zamanda laptopun "sink"ini açtığım için yeniden uygulamam gerekiyor fakat artanları sanırım yanlışlıkla attım.

Tekrar satın almam gerekecek ama kesinlikle sahte durumu yaşanmayacak bir yerden satın almak istiyorum (AliExpress'ten aldığımdan memnun olsam da aklımda çakma olduğuyla alakalı şüpheler vardı, kutuda Origin yerine Origih yazması gibi).

Tanınan markaların TR'de sattığı bir muadili veya kesin orijinal diyebileceğiniz yurtdışı bir PTM kaynağı var mıdır?

Merhaba. Birkaç ay önce AliExpress'ten PTM7950 almıştım. Genel olarak bir memnuniyetsizliğim yoktu ama yakın zamanda laptopun "sink"ini açtığım için yeniden uygulamam gerekiyor fakat artanları sanırım yanlışlıkla attım.

Tekrar satın almam gerekecek ama kesinlikle sahte durumu yaşanmayacak bir yerden satın almak istiyorum (AliExpress'ten aldığımdan memnun olsam da aklımda çakma olduğuyla alakalı şüpheler vardı, kutuda Origin yerine Origih yazması gibi).

Tanınan markaların TR'de sattığı bir muadili veya kesin orijinal diyebileceğiniz yurtdışı bir PTM kaynağı var mıdır?
- Türkiye'de güvenilir bir PTM (termal macun) satın almak için birkaç tercih edebilirsiniz:

1. Noctua NT-H1 veya NT-H2:
- Yüksek kaliteli ve güvenilir bir termal macundur.
- Yerel bilgisayar bileşenleri mağazalarında veya online platformlarda bulunabilir.

2. Arctic MX-4:
- Yüksek ısı iletkenliği ve uzun ömürlü performansı ile bilinir.
- Online olarak veya teknik ürün mağazalarında mevcuttur.

3. Thermal Grizzly Kryonaut:
- Performansı ile öne çıkan biri diğer markalarla karşılaştırıldığında üst düzey bir tercihtir.
- Genellikle bilgisayar bileşenleri satan sitelerde veya yurtdışında güvenilir teknoloji mağazalarında bulunabilir.

- Online mağazalar için güvenilir kaynaklar:
- Amazon: Geniş ürün yelpazesi ve güvenli alışveriş imkanı sunar.
- eBay: Güvenilir satıcılardan orijinal ürünler alabileceğiniz platformdur.
- Newegg: Özellikle bilgisayar bileşenleri konusunda güvenilir bir kaynaktır.

- Alışveriş yaparken şu noktalara dikkat edin:
- Satıcının yorumlarını ve değerlendirmelerini kontrol edin.
- Ürünün "orijinal" ve "yeni" olduğuna dair bir garanti veya sertifika arayın.
- Taşıyıcı şirketi ya da dağıtım merkezi hakkında bilgi edinerek güvenilirliğinizi artırın.

Bu öneriler doğrultusunda seçiminizi yapabilir, güvenli bir şekilde termal macun edinebilirsiniz.