Merhaba, laptopuma ve GPU'ma uygulamak adına PTM'ya da macun arıyorum. Normalde Cooler Master MasterGel Maker kullanıyorum ama bu sefer pedlere de uygulayacağım. PTM'i pedleri değiştirmek için ve laptopa uygulamak için istiyorum belki GPU'ya da kullanırım. PTM 7950 alabileceğim güvenilir yer bilen veya alternatif önerebilecek var mı?

bu sefer pedlere de uygulayacağım. PTM'i pedleri değiştirmek için
Bundan kastınız VRAM/VRM (Voltaj regülatörleri) çipsetleri üzerindeki termal padler ise bu padler yerine PTM7950 uygulayamazsınız. Zira kalınlık olarak uymaz. PTM7950'yi sadece GPU ve CPU'ya uygulayabilirsiniz.
PTM7950'ye termal ped demek de pek doğru değil, faz değişimli materyal şeklinde geçiyor ismi.
Termal padleri değiştirmek isterseniz ya tamamen aynı kalınlıkta bir termal pad alacaksınız (aynı kalınlıkta olması şart, cihazınızdaki termal ped kalınlığını bir şekilde öğrenmeniz gerek) ya da thermal putty alacaksınız. Cihazınızdaki padin kalınlığını bulamazsanız direkt putty alıp uygulayabilirsiniz, şekil aldığı için kalınlık açısından bir sorun olmuyor.
Üstte atılan mesajdaki satıcı güvenilir, PTM7950'yi oradan alabilirsiniz.

Bundan kastınız VRAM/VRM (voltaj regülatörleri) çipsetleri üzerindeki termal padler ise bu padler yerine PTM7950 uygulayamazsınız. Zira kalınlık olarak uymaz. PTM7950'yi sadece GPU ve CPU'ya uygulayabilirsiniz.
PTM7950'ye termal ped demek de pek doğru değil, faz değişimli materyal şeklinde geçiyor ismi.
Termal padleri değiştirmek isterseniz ya tamamen aynı kalınlıkta bir termal pad alacaksınız (aynı kalınlıkta olması şart, cihazınızdaki termal ped kalınlığını bir şekilde öğrenmeniz gerek) ya da thermal PuTTY alacaksınız. Cihazınızdaki padin kalınlığını bulamazsanız direkt PuTTY alıp uygulayabilirsiniz, şekil aldığı için kalınlık açısından bir sorun olmuyor.
Üstte atılan mesajdaki satıcı güvenilir, PTM7950'yi oradan alabilirsiniz.

PuTTY için tavsiye var mı? Ben yine araştıracağım ped kalınlıklarını.

PuTTY için tavsiye var mı? Ben yine araştıracağım ped kalınlıklarını.
Aliexpress'ten Upsiren U6 Pro, Upsiren UTP8 veya CX H-1300 alabilirsiniz.
Upsiren'ler laptop ve masaüstü GPU'su için uygun. CX H-1300 masaüstü GPU'su için gayet iyi olsa da son parti ürünleri sertliğinden dolayı laptoplar için pek uygun değil deniyordu bildiğim kadarıyla.
Yalnız masaüstü GPU'su ve laptop için 10 gram yeterli gelmez muhtemelen, en az 20 gram almanız daha iyi olur hatta daha fazla da gerekebilir duruma göre.
Puttylerle ilgili masaüstü GPU'su üzerinde yapılmış testleri de buraya bırakıyorum, bu tablodaki puttylere de bakabilirsiniz ayrıyeten. Aliexpress'ten alacaksanız bu tabloda sol tarafta yazan satıcılardan (source kısmı) alabilirsiniz, güvenilir satıcılardır.
1756308256240.webp