AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlar, üniversitesi sınavından güzel puan alamadım. Mezuna kalmayı düşünüyorum ama okuyup işsiz kalma durumu aklıma geliyor 1 sene hazırlanıp 4 senede okuyup iş kalacağıma belirli bir işte 5 senede düzgün çalışsan o işte gelişsem daha mantıklı olur mu? Sizin bu durumlar hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Bir taksici abiyle muhabbetimde bana herkes okul okuyor işsizlik artıyor iş bulamıyorlar, git kendine iş bul geliş dükkan aç demişti.

Zengin bir hanzo olmaktansa okumuş, bilgili biri olmayı tercih ederdim şahsen.

Okumayarak güzel bir gelecek mümkün ancak kendini geliştirmen çok daha zor olacaktır. Okumak şart.

Boş ver hocam sen gene okumana bak 😄 ziyan etme kendini. Lisanstan hiç zarar gelmez, elinden geleni yapmaya çalış ki sonradan pişmanlık duymazsın. Okumak iyidir boş ver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuyacağın bölümlere bağlıdır bu. 2 yıllıktaki sağlık bölümlerinin neredeyse hepsinin iş getirisi yüksek, hele ki hastanesi olan okulsa iş konusunda avantajın da olacağı için çok daha iyi oluyor.

Hayır. Okul okumayan insanların yüksek lisans yapan kişileri beşe katladıklarını gördüm bu hem kültür anlamında hem de bilgi anlamında. Hedef mesleğine göre illaki okul okumana gerek yok, kendini geliştirdiğin sürece tek rakibin kendin olursun.