fortunee 52

Üstün
@NYTMARE hocam birkaç yerde gördüm sizi yardımcı olabilir misiniz? Modemde QoS ayarı yok. Root olabilirsem bir şekilde belki yapabilirim. Şu an bufferbloat testinde A alıyorum. 1 saat önce son kurduğum ağ driverini sildim. Onunla C alırken. 2024 sürümüyle A alıyorum. Fark ne anlamadım ama oda etkiliyor sanırım? A+ alabilir miyim diye merak ettim.

Bu arada herhangi bir QoS ayarı dahi yapmadan A alıyorum. A+ yı sadece +3 ms le kaçırıyorum upload +8 ms. Download +3 ms.

Son düzenleme:
@NYTMARE hocam birkaç yerde gördüm sizi yardımcı olabilir misiniz? Modemde QoS ayarı yok. Root olabilirsem bir şekilde belki yapabilirim. Şu an bufferbloat testinde a alıyorum. 1 saat önce son kurduğum ağ driverini sildim. Onunla C alırken. 2024 sürümüyle a alıyorum. Fark ne anlamadım ama oda etkiliyor sanırım? A+ alabilir miyim diye merak ettim.

Bu arada herhangi bir QoS ayarı dahi yapmadan a alıyorum. A+ yı sadece +3 ms le kaçırıyorum upload +8 ms. Download +3 ms.

Driver paket dağıtımını etkiliyor olabilir onda dolayı biri iyi sonuç verirken diğeri kötü sonuç veriyor.
O cihazın işlemcisi o hızlarda QoS yapmaya uygun değil insanlar 1000 Mbit'te kullanmak için mini PC alıp onu routera dönüştürürler sonra da o routera dönüştürdükleri mini PC'ye ya ellerindeki cihazı AP moduna alıp kullanırlar ya da AP modu destekleyen 3000 Mbps veya üstü bir router alıp onunla interneti kablosuz olarak dağıtırlar.
Şu an a almanın sebebi sanırım sadece senin o interneti kullanman ama evde birisi bir şey indirirken ya da canlı yayın vs izlerken aynı skorları alamayabilirsin buradada mini PC olayı devreye giriyor mini PC'yi router olarak kullanınca ağda istediği kadar yük olsun jitter gibi sorunlar oluşmuyor yanı bufferbloat skorun hep sabit kalıyor.

Son düzenleme:
Umutsuz vaka modelidir kendisi. QoS yapsanız bile hiçbir işe yaramayacaktır.

Driver paket dağıtımını etkiliyor olabilir onda dolayı biri iyi sonuç verirken diğeri kötü sonuç veriyor.
O cihazın işlemcisi o hızlarda QoS yapmaya uygun değil insanlar 1000 Mbit'te kullanmak için mini PC alıp onu routera dönüştürürler sonra da o routera dönüştürdükleri mini PC'ye ya ellerindeki cihazı AP moduna alıp kullanırlar ya da AP modu destekleyen 3000 Mbps veya üstü bir router alıp onunla interneti kablosuz olarak dağıtırlar.
Şu an a almanın sebebi sanırım sadece senin o interneti kullanman ama evde birisi bir şey indirirken ya da canlı yayın vs izlerken aynı skorları alamayabilirsin buradada mini PC olayı devreye giriyor mini PC'yi router olarak kullanınca ağda istediği kadar yük olsun jitter gibi sorunlar oluşmuyor yanı bufferbloat skorun hep sabit kalıyor.

Teşekkür ederim.

Umutsuz vaka modelidir kendisi. QoS yapsanız bile hiçbir işe yaramayacaktır.

Yine de denemek istemiştim bir a+ göremedim. :D router almam lazım sanırım ama pahalıdır o da.