Mahiroski

Becerikli
Merhaba 1 saat önce i5 14400F, MSI H610 M-E Pro 5600MHz sistemin tüm montajını yaptım. Kusursuz bir şekilde işlemci ve kablo montajı güzel bir şekilde yapıldı lakin ekran kartı çalışıyor sisteme görüntü gelmiyor. Başka bir ekran kartı ile denedik aynısı RAM yerini değiştirdim, kabloları söktüm taktım ancak durum aynı. PSU olarak MSI 650W kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek RAM ile işlemci montajı sonrası bir kere BIOS sıfırlanıp denenmeliydi, anakartın arızalı çıkma ihtimali düşük.

Bazen her şey normal olsa bile bu şekilde görüntü vermeyebiliyor.

@20424 Yapılan işlemler; Bios pili çıkarıldı. Ramlerin giriş kısımları temizlendi. Her 2 bellek ile tek tek denendi lakin görüntü gelmedi. Bunlar denenirken ayrıyeten 2 ekran kartı ile denendi.. Diğer bilgisayarcı 2 farklı i5 12400 ile denedi hiçbir şekilde bios boot ekranına sistem gelmedi..

Yani bir şey diyemiyorum, çünkü yapılan işlemlere anakart ne tepki verdi, hangi hata LEDleri yandı, buzzer bağlanıp hata sesine bakıldı mı, ekran kartları UEFI destekli mi, pinlerde sorun var mı, bir sürü bakılacak şey var.

Buzzer takıldı ekran kartları UEFI destekli ayrıyeten MSI yetkili servisi aradım İstanbulda'ki anakart yetkili bölümü ile görüştüm. Kesinlikle ekrana görüntü gelmeyeceğini ve az önceki mesajımda belirttiğim gibi düşük nesil işlemci ile güncelleme yapılacağını iletti. Ben bugün yazmıştım birkaç mesaj önce işlemcileri denediğimiz halde görüntü gelmemişti. Anakartta problem olduğunu düşünüyorum. İade işlemlerini başlattım birde Anakart'ı incelediğimde bobinler falan yamuk yumuk gözüküyor. Az önce VatanCo. gittim aynı üründen aldım alır almaz yetkili servise gönderilmesini ilettim. Ürün müşteri hizmetlerince açıldı evde duran anakarta göre bobinlere baktım düz bence kartta problem var. @20424

Buzzer takıldı ekran kartları UEFI destekli ayrıyeten MSI yetkili servisi aradım İstanbulda'ki anakart yetkili bölümü ile görüştüm. Kesinlikle ekrana görüntü gelmeyeceğini ve az önceki mesajımda belirttiğim gibi düşük nesil işlemci ile güncelleme yapılacağını iletti. Ben bugün yazmıştım birkaç mesaj önce işlemcileri denediğimiz halde görüntü gelmemişti. Anakartta problem olduğunu düşünüyorum. İade işlemlerini başlattım bir de Anakart'ı incelediğimde bobinler falan yamuk yumuk gözüküyor. Az önce VatanCo. Gittim aynı üründen aldım alır almaz yetkili servise gönderilmesini ilettim. Ürün müşteri hizmetlerince açıldı evde duran anakarta göre bobinlere baktım düz bence kartta problem var. @20424

BIOS güncelleme kısmı öyle zaten onda şüphe yok.

Anakart arızası kısmında aynı fikirde değilim ama olabilir tabii kesin konuşmamak lazım.

@Mahiroski,
BIOS güncelleme kısmı öyle zaten onda şüphe yok.

Anakart arızası kısmında aynı fikirde değilim ama olabilir tabii kesin konuşmamak lazım.
Ama işte şöyle bir durum var. Madem benim işlemcisi Bios sürümü desteklemiyor. Eski nesil işlemci takınca olması gerek.. PowerSupp,Ekran Kartı,İşlemci, Ram'ler temizlendi kısa devre için pil söküldü bütün temel hata giderici şeyler denendi sonucunda anakart çıkıyor. Yeni aldığım anakart servisten gelsin. Öyle deneyeceğim bakalım hata nerede olacak çok merak ediyorum açıkçası..

Bunu net olarak söylemek için, o donanımları başka anakartta denemek gerekiyor, tüm donanımlar diğer anakartta çalışırsa anakart arızalı denebilir, şu an biraz hava kalmış durum.

Neyse sonuçlansın bakalım.

Bunu net olarak söylemek için, o donanımları başka anakartta denemek gerekiyor, tüm donanımlar diğer anakartta çalışırsa anakart arızalı denebilir, şu an biraz hava kalmış durum.

Neyse sonuçlansın bakalım.
Sonuçlanınca dönerim artık bu hafta sonunu saymazsak 15 Mayısta elimde olacak..

@20424 Anakart bugün servisten geldi az önce 1.5 saat uğraşıp bütün sistemi kendim kurdum. Ve tek seferde açıldı sistem şuan stabil. Ayrıyeten XMP1 Profilini açacağım başka bir şey yapmama gerek var mı ?

Son düzenleme: