Detaylar
Kim cevapladı?O zaman son kez Secure Boot'u açıp deneme yapacağız, yine hata verirse; Windows kurulumunu gözden geçireceğiz. BIOS'a giriş yaptın - CSM kısmı disabled - boot - Secure Boot kısmın enabled - mode type kısmı Windows UEFI mode olacak - key management kısmı varsa burayı install default Secure Boot keyse tıklayın sonra F10 ile ok deyip çıkın. Boot mode boot option kısmı mutlaka UEFI online olmalı.
Klavyede bulununan Windows tuşu + r tuşuna basıp başlattaki çalıştır kısmını açın, ya da başlata çalıştır yazıp da açabilirsin, açılan küçük pencereye msinfo32 yazıp tamama basın, açılan büyük pencereden BIOS moduna bakalım görseldeki gibi UEFI olmalı.
Eki Görüntüle 240335
Eki Görüntüle 240336
Hocam sıkıntın şu boot secure aktif edince alt sekmelerine müdahale edemiyorum resimdeki gibi.
Formatı da Windows 10 UEFI olarak attım Rufus üzerinden yazdırdım flash diske ama kurulum ortasında temiz kurulum hatası veriyordu hata verirken flashı çıkarıp devam tuşuna basınca yinen aynı hata ile karşılaştım şu an bilgisayar açılmıyor Windows'a giremiyorum.
Dosya Ekleri
Hocam sıkıntın şu boot secure aktif edince alt sekmelerine müdahale edemiyorum resimdeki gibi.
Formatı da Windows 10 UEFI olarak attım Rufus üzerinden yazdırdım flash diske ama kurulum ortasında temiz kurulum hatası veriyordu hata verirken flashı çıkarıp devam tuşuna basınca yinen aynı hata ile karşılaştım şu an bilgisayar açılmıyor Windows'a giremiyorum.
Windows'un tekrar temiz bir şekilde yüklenmesi lazım, Windows yüklendikten sonra sorunun düzelir. Rufus ayarları önemli, GPT/UEFİ kısmına dikkat etmen gerekli.
Hocam zaten temiz bir şekilde kurdum flash diske sorun şurada kurulum yapıyor yüklemeler tamamlanıyor restart atıyor kendini yine aynı hatayı alıyorum. Masaüstünü göremiyorum hiçbir türlü.Windows'un tekrar temiz bir şekilde yüklenmesi lazım, Windows yüklendikten sonra sorunun düzelir. Rufus ayarları önemli, GPT/UEFİ kısmına dikkat etmen gerekli.
- Makaleler
- 1
BIOS versiyonu en son F33 var, kontrol eder misin senin sürümün kaç? Secure Boot'u kapatıp deneyeceğiz; CSM enabled - Secure Boot kısmı disabled - key management kısmında clear Secure Boot keyse tıklayın, F10 yapıp çıkın. Önce BIOS sürümünü kontrol edelim, sonra securee bootu kapatalım, hata devam ederse; Windows kurulumunda hata var sistemi GPT/UEFİ ayarında kurmamışsın demektir, şimdilik şüphe çeken durum bu var. Help hocam @Ayhan Dönmez.
Benim artık bu CSM Disabled, Secure Boot Standart/Custom, Windows UEFI/Other OS olayları kafamı istop ettirdi. Bu konuları @TechMad ve @fortunee danışmak istiyorum. Biraz da onlar el atsın.
Benim artık bu CSM disabled, Secure Boot Standart/Custom, Windows UEFI/Other OS olayları kafamı istop ettirdi. Bu konuları @TechMad ve @fortunee danışmak istiyorum. Biraz da onlar el atsın.X870 kart, hiçbir değişikliğe ihtiyaç duymadan kafana göre takılabiliyorsun açıkçası. Bu tarz giriş seviye kartlarda hep sorun var fark ettiysen bu kısımda. İnce eleyip sık dokumak lazım, çözüm için uğraşmak gerekecek.
CMOS yapmak bile işe yaramıyor, arkadaş temiz bir şekilde kurdum diyor ama... Yapacak bir şey yok etiketlediğin arkadaşlar desteklesin artık bende error verdim hocam @Ayhan Dönmez.
Hocam 1. resimde göreceğiniz şekilde temiz bir kurulum başlatıyorum yüklemeler vs. tamamlanıyor. Yeniden başlattığında 2. resimdeki gibi hata veriyor.CMOS yapmak bile işe yaramıyor, arkadaş temiz bir şekilde kurdum diyor ama... Yapacak bir şey yok etiketlediğin arkadaşlar desteklesin artık bende error verdim hocam @Ayhan Dönmez.
Dosya Ekleri
Win11 normal kurulum mu deniyeyim yoksa uefi olarak mı? Rufus ile mi yazayım yoksa direk windowsun kendi format yazılımı ile mi?Win11 kurarak deneme yapar mısın? SB hatasını Linux’ta alıyordum. SB’yi kapatınca Linux açılıyordu.
Hocam 1. resimde göreceğiniz şekilde temiz bir kurulum başlatıyorum yüklemeler vs. tamamlanıyor. Yeniden başlattığında 2. resimdeki gibi hata veriyor.
Kurulum dosyasını yanlış hazırlamış olabilirsin, önce USB bellek Rufus ile biçimlendirilecek, sonra Rufus'a ISO dosyası GPT-UEFI (CSM kapalı), NTFS olarak yazdırılacak. Bu kısmı doğru yaptıysan her ayarda ve kurulumda hata gitmiyorsa, kullandığın SSD de problem var ya da yapılandırılmasında.
Kurulum dosyasını yanlış hazırlamış olabilirsin, önce USB bellek Rufus ile biçimlendirilecek, sonra Rufus'a ISO dosyası GPT-UEFI (CSM kapalı), NTFS olarak yazdırılacak. Bu kısmı doğru yaptıysan her ayarda ve kurulumda hata gitmiyorsa, kullandığın SSD de problem var ya da yapılandırılmasında.
Bunu bende düşündüm farklı bir cihazda SSD denediğimde sorunsuz olarak çalıştı şu an tekrardan Windows 11 temix kurulum ile tekrar deneyeceğim.