Detaylar
Kim cevapladı?Kurulum dosyasını yanlış hazırlamış olabilirsin, önce USB bellek Rufus ile biçimlendirilecek, sonra Rufus'a ISO dosyası GPT-UEFI (CSM kapalı), NTFS olarak yazdırılacak. Bu kısmı doğru yaptıysan her ayarda ve kurulumda hata gitmiyorsa, kullandığın SSD de problem var ya da yapılandırılmasında.
Hocam bu aşamada neleri seçmem lazım
Dosya Ekleri
Dosyayı yeniden Microsoft Store'den indir, Rufus'un 2. adımına geçmişsin ilka adımı görmeliyim ayarlar doğru mu? USB belleği NTFS GPT UEFI olarak biçimlendirdin mi? Formatı kasanın ön panelinden atma, arka taraftan direk anakart USB'sinden atarsın. İndirdiğin Windows dosyasını önce Rufus ile kontrol edeceksin içindeki veriler de bozukluk var mı diye. Temiz format budur, Rufus'a direk yazdırıp format atmak temiz olmuyor acele etme.
Dosyayı yeniden Microsoft Store'den indir, Rufus'un 2. adımına geçmişsin ilka adımı görmeliyim ayarlar doğru mu? USB belleği NTFS GPT UEFI olarak biçimlendirdin mi? Formatı kasanın ön panelinden atma, arka taraftan direk anakart USB'sinden atarsın. İndirdiğin Windows dosyasını önce Rufus ile kontrol edeceksin içindeki veriler de bozukluk var mı diye. Temiz format budur, Rufus'a direk yazdırıp format atmak temiz olmuyor acele etme.
Pardon hocam 2 gündür uğraşmaktan gına geldi o yüzden biraz aceleci oldum gibi
Dosya Ekleri
İkinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci seçenekleri seç. Cihazında TPM donanımı yoksa birinciyi de seç. TPM varsa onu kaldırmana gerek yok. Bitlocker kullanmıyorsan kaldır.En alttakini de işaretleme resimdeki gibi kalsın. Tüm bunlara rağmen yine sorun olursa Rufus yerine Ventoy kullan. Rufus ile son Win11 yüklememde sorun yaşamıştım. Ventoy üzerinden yaptığımda sistemi kurmuştum.
Pardon hocam 2 gündür uğraşmaktan gına geldi o yüzden biraz aceleci oldum gibi.
Rufus'ta Windows 11 ISO dosyasının yanında kücük yuvarlak daire var ona tıkla dosyaları doğrula, ayarlar doğru ikinci penrecede sorun yok.
Rufus'ta Windows 11 ISO dosyasının yanında kücük yuvarlak daire var ona tıkla dosyaları doğrula, ayarlar doğru ikinci penrecede sorun yok.
Hocam dediğiniz gibi her şeyi hazırladım format atmak için ama şu an bilgisayar ekranına güç gitmiyor ekran gelmiyor bilgisayarı balkondan aşağı atmak üzereyim.
Hocam dediğiniz gibi her şeyi hazırladım format atmak için ama şu an bilgisayar ekranına güç gitmiyor ekran gelmiyor bilgisayarı balkondan aşağı atmak üzereyim.
Kasanın açma kapatma düğmesine; arka arkaya hızlı şekilde 5-6 defa basıp çek sonuncuda aç, statik elektrik olabilir. Yine açılmıyorsa kabloları kontrol et, yine açılmıyorsa hayrlı olsun servislik olmuşsun.
Sabah aynısı olmuştu ramlerin yerini değiştirince çalışmıştı kablolarda sıkıntı yok,galiba anakartın vadesi doldu keşke şu son formatı deneseydimde öyle dolsaydıKasanın açma kapatma düğmesine; arka arkaya hızlı şekilde 5-6 defa basıp çek sonuncuda aç, statik elektrik olabilir. Yine açılmıyorsa kabloları kontrol et, yine açılmıyorsa hayrlı olsun servislik olmuşsun.
Sabah aynısı olmuştu RAM'lerin yerini değiştirince çalışmıştı kablolarda sıkıntı yok, galiba anakartın vadesi doldu keşke şu son formatı deneseydimde öyle dolsaydı.
RAM'lerin yerini değiştirirsen anakart hataya düşer, anakart hataya düşerse daha sonra RAM'i tekrar doğru yere bile taksan hata düzelmediği için sürekli sıkıntı çıkarır, RAM'lerin yerini değiştirme tek RAM ile dene, anakart modelinin resmi sitesine gir, tek RAM hangi slotta takılı oluyor ona bak o şekilde dene, yanlış slota takarsan yine anakart hataya düşer.