Haber Sol: AKP ülkemizi Yemen'e karşı savaşa sokuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Xackwild
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 429
  • Etiketler Etiketler
    akp ülkemizi
Bir kınama ve ortak üs senaryosunu savaşa giriyoruz diye yorumlayan adamlara ne söylemeliyim?
Ne olarak youmlamalıyız? İttifak ortaklarından herhangi birisine yapılmış saldırı, ortakların kalanına da yapılmış sayılır diye maddesi var. Yemen, Arabistan'a saldırdığı için bizim ne yapmamız gerekiyor, anlaşmaya göre? Ayrıca Yemen'i kışkırtan Arabistan'ın yine kendisidir. Yemen ile savaş başlatmak, arkasındaki İran'ı da savaşa çekmek demektir.

Sevmiyorum taraflı haber sitelerini, solcu gazetedir, A Haber'dir, Halk TV'dir. Hepsi bomboş, taraflı, karşı tarafı her türlü zanla bırakan haber ekipleri. AKP iyi bir şey yapsa bile onu kötü göstermek için haber yaparlar. Aynı şekilde İmamoğlu hapisteyken Bahçeli'nin tutumunu doğru buluyorum tarzı bir açıklama yapmıştı; o an bitmişti gözümde, onu da güzelleyen bir sayfa. Deniz Göktaşı falan paylaşmış, Amed atkısıyla fotoğraf çekilen adam... Savaş olacaksa ki Orta Doğu'da bizim kadar sağlam bir ülke yok. Ne kadar sevmesem de adamlar dış politikada iyi, desteklerim.

Malum kişi çok zeki bir adam, kimin tarafında durması gerektiğini iyi biliyor. Ülkemiz şu ana kadar işgal edilmediyse, iç savaş çıkmadıysa dış politikada iyi olmamızdandır. Yoksa iran/suriye/ukrayna gibi bir şey olurduk.

Son düzenleme:
Ülkemiz şu ana kadar işgal edilmediyse, iç savaş çıkmadıysa dış politikada iyi olmamızdandır.
Bunu sebebi malum kişi değil zamanında imzalanan antlaşmalar, verilen sözler, alınan tavizler. Onlardan da sırasıyla çekilmeye çalışıyor "malum kişi" ve tayfası. Dış politikada iyi olmadığımızı da hiç bir ülkeye vize alamayışından, paramızın değersizliğinden ve en ufak bir şeyi bile dayatamayıp finalde başka ülkelerin verdiği kararlar ile yönetilmemizden anlayabilirsin.

Malum kişi zeki olsaydı yarım asırdır batı bloğuna entegre bir ülkeyi "onlar kafir, bunlar müslüman kardeşimiz" diyerek Araplardan para koparmak için doğululaştırıp, islamileştirip üstüne bunu da eline yüzüne bulaştırıp tekrar batı bloğuna dönmeye çalışmazdı. "Faiz haram" diyerek ülkenin parasını pul etmezdi. Malum kişi zeki, ama kendine zeki. Nerede onun cebine yarayacak iş var ona giriyor, faturasını biz ödüyoruz.

One minute hocam One minute, bana direksiyon seti önerdiniz size saygım var; malum kişi bana göre dış ve iç politika da zeki. Zaten zeki olmasa 23 yıldır ülkeyi yönetmezdi. Dış politika derken şu şekilde bunu Avrupa'ya gidip vizesiz girmek veya AB birliğine girebilmek ya da ekonomi-dolar olarak ölçme. Zaten AB'ye girmemiz imkansız, sizin de dediğiniz gibi onların her istediğini yapıyoruz. Mültecileri kendimiz alıyoruz en başta. Orta Doğu'da savaş konusunda bakıyorum ben bu olaylara, bu konuda kesinlikle iyi rol oynuyor Türkiye. Hep güçlünün tarafındayız Allah'a şükürler olsun. Ya Ukrayna, İran, Suriye olsaydık. Daha mı iyi olurdu? Ukrayna sırtını ABD'ye NATO'ya dayayıp Rusya'ya babayiğitlik yaptı, kendini savaşa soktu.

Hocam sorun şu, örnek verdiğin ülkeler 20 sene önce kurulmuş, sömürgeden yeni kurtulmuş, yönetimleri dahi oturmamış ülkeler. Türkiye ise 1000 yıldır bu topraklarda olan, bir kere bile sömürge altına girmemiş, her zaman büyük bir ordusu ve ekonomisi olmuş bir ülke. Türkiye'yi Kılıçdaroğlu bile yönetse Ukrayna, Suriye durumunda olamaz yani

Dış politikada güçlü ülkelerin pasaportu da güçlü olur, ekonomisi de güçlü olur. AB'ye girmesen de dış politikada güçlü, ekonomisi iyi bir ülkeysen elini kolunu sallaya sallaya gezersin. Sırf resmi savaşa girmedi diye ülke iyi demek değil. Senin de dediğin gibi mültecilerle, ekonomik baskılarla, siyasi baskılarla istedikleri gibi yönlendiriyorlar ülkeyi. AB kapısında bekletiyorlar, ne isterlerse yaptırıyorlar, sen ise "alın birliğinizi başınıza çalın" diyemiyorsun çünkü muhtaçsın. Yediğin yemek bile kapısında beklediğin ülkelerden geliyor.

Ukrayna'da kendini savaşa sokmadı, Rusya dediğin ülke 1000 yıldır o topraklarda hak sahibi ve bulduğu her fırsatta işgale kalkışıyor. Ukrayna'nın yaptığı da kendisi düşerse Rusya'nın Avrupa'ya doğru ilerleyeceğini öngören batı devletlerini arkasına alıp ülkenin tamamen işgalini engellemek oldu. Bu işte dış politikada başarı demek NATO üyesi olmayan, AB üyesi olmayan, Rusya'nın her fırsatta işgale kalkıştığı güçsüz Ukrayna izlediği politika sayesinde arkasını sağlamlaştırdı, Dünya'nın en güçlü 2. ordusuna kafa tutuyor.

Türkiye ise oyunu yanlış oynuyor. Bir o tarafa göz kırpıyor, bir diğer tarafa. Denge kurmaya çalışıyor ama dengeyi kuracak politik gücü olmadığından etrafında olanlara yalnızca seyirci kalabiliyor. Batı Ortadoğuya girdi, yönetimleri devirdi, başlarına kendi adamlarını koydu, savaştan kaçanları da Türkiye'ye gönderip aralarından işine yarayanları aldı. Biz ise sadece izledik.

Yaşadığım şehirde tonla Iraklı var mesela, birkaç aileden haberini aldım. Kendileri Iraklı oldukları ve İngilizce bildikleri için Avusturalya'da oturum izni almışlar, gidiyorlar. Bizim gencimiz, çocuğumuz ise asgari ücretin altına garsonluk, kuryelik yapıyor. Hayat ile ilgili tek planı yarın ölmemek.

Yani rica ediyorum malum kişiye "zeki" demeyin. Kendisi zeki değil şark kurnazıdır. Küçük kazançlar için geleceği çöpe atar, cebini doldurup devam eder.

Yazdıklarınız da haklısınız hocam, özellikle Türkiye'nin bir o tarafa bir bu tarafta denge kurmaya çalışması. Aramızın kötü olduğu ülke var mı? Belki parmakla gösterilecek kadar azdır. Bu konuda misal iyiyiz demeye çalıştım. Tabii ki bir Rusya-ABD gibi dış politika izleyemiyoruz, izleyemeyiz de zaten çok zor. Şu konuya da katılırım 1000 yıldır bu topraklar da olduğumuz halde nasıl halen Orta Doğu'yu etkimiz altına alamıyoruz bir ABD-Rusya olamadık o da ilginç.

Zor hocam, zor; bize izin falan vermezler. Anca bir savaş çıkar, öyle. Onda da biz zaten gitmeyiz, çağırırlar, şerefimizle savaşır, ölürüz, yapacak bir şey yok. Gönül istiyor, ülke de biz de AB birliğine girelim, para değerli olsun. Her ülkeye vizesiz girelim de, Türkiye ne zaman bu duruma gelir, bilmiyorum; ya gelmez bence.

Sebebi yönetimler. Osman Bey'in kurduğu devletten günümüze kadar bir çok zeki, ileri görüşlü ve yönetim becerisi yüksek Padişah ve Cumhurbaşkanı oldu. Ama genele baktığınızda ülke ne zaman şahlanmaya başlasa bunu layıkıyla devam ettirecek bir yönetim bulamadı. Padişahlar ataları Süleyman'ın, Mehmet'in kazandıklarını beceriksizlikleri ve girdikleri yanlış yollar ile bir bir kaybettiler. Aynı şey Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu bu Cumhuriyetimiz için de geçerli. Ondan sonra gelenlerden bazıları doğru hamleler yapsa da genel olarak ülkenin temellerini oturttuğu değerlerden uzak olmaları, kendilerini ve koltuklarını düşünmeleri yüzünden bir türlü ülke bataktan çıkamadı. Ama her şeye rağmen Türkiye bugün bulunduğu kadar kötü bir duruma gelmemişti. Geçmişte hep krizler, darbeler oldu ama bakarsanız onların arkasında ya girilen bir savaş ya da bir siyasi kriz vardır. Bugün ise ülkede ne siyasi ne de askeri bir kriz olmamasına rağmen her şey aşağı doğru gidiyor.

Zor hocam. Bu öyle biri gelsin bizi kurtarsın gibi bir şey değil, halkın toptan bir şeyleri idrak edip girdiği bu bataktan çıkması lazım. Ama bu 50 yıl önce de böyleydi, 150 yıl önce de böyleydi, bundan sonra da böyle olur diye düşünüyorum. Özellikle bulunduğumuz çağda demokrasi denilen yönetim şekli bana sorarsanız anlamını kaybetti, çalışmıyor. Sadece biz değil, diğer ülkeleri de yönetenlere bakarsanız hemen hemen hepsi liyakatten, ileri görüşlülükten yoksun.

Diğer ülkeleri de yönetenlere bakarsanız hemen hemen hepsi liyakatten, ileri görüşlülükten yoksun.

Diğer ülkeleri de yönetenlere bakarsanız hemen hemen hepsi liyakatten, ileri görüşlülükten yoksun.

İzlanda başbakanının kaldığı evi görünce ne temiz ne kadar müstakil güzel dedim, parayı önemsemiyorlar, bizdeki gibi gösterişi falan.

Zor hocam. Bu öyle biri gelsin bizi kurtarsın gibi bir şey değil, halkın toptan bir şeyleri idrak edip girdiği bu bataktan çıkması lazım.

Hocam halk olarak zaten oy verilecek ne bir parti bırakılmış, ne desteklenecek 1 kişi. Birinin bir dediği, diğerini tutmuyor. Kim neyi nasıl desteklesin? Ayrıyeten desteklenecek 1 kişi bile olsa, topluma biraz bakıyorsun, diyorsun ki benim oyumla bunların oyu bir mi?

Son düzenleme:
Koltuk için her şeyi yaparlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…