OMFA

Çalışkan
ODTÜ İTÜ gelmiyor. Gelse PC mühendisliğine olan ilgimden dolayı direkt yazardım ama gelmeyince Hacettepe ve YTÜ gibi üniversiteler kaldı. Sizce yazılır mı? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi?

Yapay zekâya yönelin. Bu sene bilgisayar ve yazılım mühendislikleri sıralamaları çakılacak...
Bu sene ITU Bilgisayardan mezun olalı 21 sene oldu. Ben sınava girdiğimde sayılı sayıda bilgisayar mühendisliği bölümü vardı. Yani bilgisayar bölümü yazılım ve yapay zeka denilen bolumlerin atası. Elektronik konuları ile bir karışım olduğu için bilgisayar mühendisliği çok daha iyi bir bolum. Yapay zekaya yönelmek istiyorsan BM okur sonra ilerlersin. Universite, lise gibi bir yer değil, derste dinlersin ama anlamazsın, kendin öğrenirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene ITU Bilgisayardan mezun olalı 21 sene oldu. Ben sınava girdiğimde sayılı sayıda bilgisayar mühendisliği bölümü vardı. Yani bilgisayar bölümü yazılım ve yapay zeka denilen bolumlerin atası.
Hocam söylediklerinize birebir katılıyorum ama yapay zeka bölümleri bence saçma bölümler değil. İleri de çok fazla ilgi gören bölümler olur bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
ODTÜ İTÜ gelmiyor. Gelse PC mühendisliğine olan ilgimden dolayı direkt yazardım ama gelmeyince Hacettepe ve YTÜ gibi üniversiteler kaldı. Sizce yazılır mı? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi?
Tam sıralaman nedir? Belki İTÜ YZV gelebilir. Bu arada forumda PC okuyanlardan @mr.esat 'a da danışıp bölüm hakkında bilgi edin.

Bu sene ITU Bilgisayardan mezun olalı 21 sene oldu. Ben sınava girdiğimde sayılı sayıda bilgisayar mühendisliği bölümü vardı. Yani bilgisayar bölümü yazılım ve yapay zeka denilen bolumlerin atası. Elektronik konuları ile bir karışım olduğu için bilgisayar mühendisliği çok daha iyi bir bolum. Yapay zekaya yönelmek istiyorsan BM okur sonra ilerlersin. Universite, lise gibi bir yer değil, derste dinlersin ama anlamazsın, kendin öğrenirsin.
Baştan sona doğru bir yorum ama Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği de Bilgisayar Mühendisliği kadar tercih edilebilir bir bölüm hocam.

Tam sıralaman nedir? Belki İTÜ YZV gelebilir. Bu arada forumda PC okuyanlardan @mr.esat 'a da danışıp bölüm hakkında bilgi edin.
SAY 4800 hocam

Baştan sona doğru bir yorum ama Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği de Bilgisayar Mühendisliği kadar tercih edilebilir bir bölüm hocam.
Hocalarım zaten Yapay Zeka Mühendisliği okuyanların diplomasında Bilgisayar Mühendisliği yazıyor diye biliyorum alta sadece yapay zeka eklenerek.

Hocam peki sizce gerçekten okunur mu bu bölüm bu zamanlarda? Sizin de görüşünüzü merak ediyorum. İstediğim üniversiteler gelmedi diye tıpa daha yatkınım çünkü.

Hocam peki sizce gerçekten okunur mu bu bölüm bu zamanlarda? Sizin de görüşünüzü merak ediyorum. İstediğim üniversiteler gelmedi diye tıpa daha yatkınım çünkü.
Eğer kendini geliştirme konusunda kendine güveniyorsan yaz. Ortalama bir makineden, elektronikten bilgisayar alanında kendini geliştirip, METU gibi iyi universitelerden bilgisayar okuyanı katlarca katlayan kişiler tanıdım.

Bu bölüm çok hızlı değişen bir bölüm unutma!

Eğer kendini geliştirme konusunda kendine güveniyorsan yaz. Ortalama bir makineden, elektronikten bilgisayar alanında kendini geliştirip, bu alana özen gösterip, METU vb. universiteden bilgisayar okuyanı katlarca katlayan kişiler tanıdım.
Hocam bu cümleyi çok duydum aslında da sanki bu biraz iç rahatlatma cümlesi gibi. Kendini geliştirmek gerçekten o üniversite markasının önüne geçebilir mi? Yani ben ismi bilinmeyen bir üniversitede okuyan birinin kendini çok fazla geliştirse bile o kadar harika yaşam standardı olabileceğini düşünmüyorum

Benim okuyan tanıdıklarım, abilerim Bilgisayar Mühendisliği okumanın daha mantıklı olduğunu söylüyor.

Ki bana kalırsa da öyle. Ben Bilgisayar 1. sınıfa geçeceğim seneye GTU'de ve alanların sınırı yok neredeyse. Şuan mobil app yazıyorum, Kotlin + Compose öğrendim.
Bir yandan da veri bilimi öğrenmeye çalışıyorum, dehşet derecede sıkıcı bir şey. Bir gram zevki yok bana kalırsa.

Siber var, yapay zeka var, oyun var, mobil var, veri bilimi data analysis tarafları var, daha bilmediğim tonlarca alan var.. Bu kadar özgür olmak 18 yaşında bana kalırsa daha mantıklı. İşin içine girmeden neyi sevip sevmeyeceğini asla bilemezsin, çok yönlü olmak bana kalırsa mantıklı.

Bilgisayar olacağına yapay zeka olsun ama İTÜ olsun diyorsanız bu da gayet geçerli bir sebep bence. Sektörde Endüstri mühendisliği mezunundan tut, üniversiteden mezun olmayan adam bile var.. Yapay zeka mezunu olup başka bir alanda çalışmak mümkündür diye düşünüyorum ama yine de Bilgisayar Mühendisliği daha geniş ve bana kalırsa daha hoş bir bölüm.

Sektör de patlamış durumda, bunu da bilerek hareket edin.
Yani bana kalırsa sınav hayatın sadece bir basamağı, sınava göre hayat kurmak korkaklık gibi geliyor. Varsın 1 gömlek kötüsü olsun ama istediğiniz bölüm olsun. Tabi bu sizin kararınız. Sınav sadece bir araç, ufak bir basamak. Üniversite de öyle, güzel ve istediğiniz planlar varsa peşinden koşun. Garantisini de vermiyorum tabi, kimse veremez tıp okumuyorsanız.

Bu sıralamada tıp okumanın bir mantığı olmadığı kanaatindeyim ben.
Yerinde olsam ilk sıraya Bilkent MBG ve ardına Galatasaray Bilgisayar'dan başlayarak döşerdim sıralamayı.