Hocam bu cümleyi çok duydum aslında da sanki bu biraz iç rahatlatma cümlesi gibi. Kendini geliştirmek gerçekten o üniversite markasının önüne geçebilir mi? Yani ben ismi bilinmeyen bir üniversitede okuyan birinin kendini çok fazla geliştirse bile o kadar harika yaşam standardı olabileceğini düşünmüyorum
Hacı ismi bilinmeyen üniversite dediğin üniversite de Hacettepe, Yıldız ya.

Hocam bu cümleyi çok duydum aslında da sanki bu biraz iç rahatlatma cümlesi gibi. Kendini geliştirmek gerçekten o üniversite markasının önüne geçebilir mi? Yani ben ismi bilinmeyen bir üniversitede okuyan birinin kendini çok fazla geliştirse bile o kadar harika yaşam standardı olabileceğini düşünmüyorum
Eleman alırken kesinlikle bakıyoruz ama ODTU mezunu olup, en genel soruları bile cevaplayamayan oluyor. Dğer yanda ise ortalama bir bölümden mezun ama çok iyi ve azimli kişiler bu METU'lu kişi yerine tercih ediliyor.

Yani işe alımda asıl baktığımız mevzu azim ve geliştirilmeye açıklık.

Senin bu mbg sevdan nedir 140 bin sıralama yapmışsın öneri falan verecek en son kişi sensin.
Yani dostum sen de bir mesajda uçak okuduğunu bir mesajda elektronik okuduğunu söylüyorsun. Varsa cesaretin at sonucunu. Üniversite tavsiyesi vermek için illa ki derece yapmaya gerek yok.

Benim okuyan tanıdıklarım, abilerim Bilgisayar Mühendisliği okumanın daha mantıklı olduğunu söylüyor.

Ki bana kalırsa da öyle. Ben Bilgisayar 1. sınıfa geçeceğim seneye GTU'de ve alanların sınırı yok neredeyse. Şuan mobil app yazıyorum, Kotlin + Compose öğrendim.
Bir yandan da veri bilimi öğrenmeye çalışıyorum, dehşet derecede sıkıcı bir şey. Bir gram zevki yok bana kalırsa.

Siber var, yapay zeka var, oyun var, mobil var, veri bilimi data analysis tarafları var, daha bilmediğim tonlarca alan var.. Bu kadar özgür olmak 18 yaşında bana kalırsa daha mantıklı. İşin içine girmeden neyi sevip sevmeyeceğini asla bilemezsin, çok yönlü olmak bana kalırsa mantıklı.

Bilgisayar olacağına yapay zeka olsun ama İTÜ olsun diyorsanız bu da gayet geçerli bir sebep bence. Sektörde Endüstri mühendisliği mezunundan tut, üniversiteden mezun olmayan adam bile var.. Yapay zeka mezunu olup başka bir alanda çalışmak mümkündür diye düşünüyorum ama yine de Bilgisayar Mühendisliği daha geniş ve bana kalırsa daha hoş bir bölüm.

Sektör de patlamış durumda, bunu da bilerek hareket edin.
Her şeyiyle bilgisayar mühendisliğine daha yatkınım ben zaten. Ama aklımı kurcalayan ve okuyanların bile 4 sene boyunca bu stresi yaşadığı bir konu var: İş bulabilme konusu ve yaşam standardı. Bu mesleği hayatım boyunca yapacağımı ve yapay zekanın da insan sektörünü daralttığını düşününce geleceği çok riskli bir meslek oluyor.

Yani dostum sen de bir mesajda uçak okuduğunu bir mesajda elektronik okuduğunu söylüyorsun. Varsa cesaretin at sonucunu. Üniversite tavsiyesi vermek için illa ki derece yapmaya gerek yok.
Öneri vermek için derece yapmaya gerek yok ancak derece yapan birinin öneri vermesi daha doğru.

Elektrik okuduğumu nerede söylemişim o soruyu arkadaşım attı :D? Konuya da yazmışım.
1754240389520.webp