Benim okuyan tanıdıklarım, abilerim Bilgisayar Mühendisliği okumanın daha mantıklı olduğunu söylüyor.
Ki bana kalırsa da öyle. Ben Bilgisayar 1. sınıfa geçeceğim seneye GTU'de ve alanların sınırı yok neredeyse. Şuan mobil app yazıyorum, Kotlin + Compose öğrendim.
Bir yandan da veri bilimi öğrenmeye çalışıyorum, dehşet derecede sıkıcı bir şey. Bir gram zevki yok bana kalırsa.
Siber var, yapay zeka var, oyun var, mobil var, veri bilimi data analysis tarafları var, daha bilmediğim tonlarca alan var.. Bu kadar özgür olmak 18 yaşında bana kalırsa daha mantıklı. İşin içine girmeden neyi sevip sevmeyeceğini asla bilemezsin, çok yönlü olmak bana kalırsa mantıklı.
Bilgisayar olacağına yapay zeka olsun ama İTÜ olsun diyorsanız bu da gayet geçerli bir sebep bence. Sektörde Endüstri mühendisliği mezunundan tut, üniversiteden mezun olmayan adam bile var.. Yapay zeka mezunu olup başka bir alanda çalışmak mümkündür diye düşünüyorum ama yine de Bilgisayar Mühendisliği daha geniş ve bana kalırsa daha hoş bir bölüm.
Sektör de patlamış durumda, bunu da bilerek hareket edin.