Her şeyiyle bilgisayar mühendisliğine daha yatkınım ben zaten. Ama aklımı kurcalayan ve okuyanların bile 4 sene boyunca bu stresi yaşadığı bir konu var: İş bulabilme konusu ve yaşam standardı. Bu mesleği hayatım boyunca yapacağımı ve yapay zekanın da insan sektörünü daralttığını düşününce geleceği çok riskli bir meslek oluyor.

AI'ın domine edemeyeceği sektörler oldukça az, sözel verilerle ayakta kalan tıp için bile kocaman bir tehdit.

Ameliyat yapabilecek düzeyde bir robot ortaya çıkmayana kadar -ki çıksa bile insanların tercih etme eğilimi çoğunlukla yine insana olacaktır
Maliyetini göz önünde bulundurduğumuzda insanların tercihi elbette ki değişecektir.
Hocam doktorlar sadece hastalık teşhis etmiyor sonuçta.
Evet bilgisayar mühendisliği de paso kod yazmaktan ibaret değil ki.
Hocam doktorlar sadece hastalık teşhis etmiyor sonuçta.
Valla onu da pek beceremiyorlar da, geçen gastrit olduğumda hastalığın tüm semptomlarını taşıdığımı ve acilen mide PH dengesini düzenleyecek bir şey lazım olduğunu söyledim, kıvranıyordum acıdan. Protein tozu içtiğim için kan tahlili / idrar tahlili istedi. 6 sene okumuş açıp makale okuyamamış yazık. Ben sevmiyorum o sektörü. Gereksiz egomanyak oluyorlar. İlaç bilimcileri ayrıca, benim vücudum hakkında benden fazla fikre de sahip değil.

Senin bu MBG sevdan nedir? 140 bin sıralama yapmışsın, öneri falan verecek en son kişi sensin.
MBG'nin dünyadaki en önemli biyolojik çalışmalarda avantajlı olduğunu sana anlatacak değilim, ayrıca Bilkent'in diploması dünyada geçerliliğini koruyan birkaç okulundan birisi olduğunu da sana anlatacak değilim.
Maliyetini göz önünde bulundurduğumuzda insanların tercihi elbette ki değişecektir.
Yapay zêkanın tıpta giremeyeceği birkaç yer kaldı, bunların başında reimplantasyon işlemi var bence. Hatta peroperatif navigasyon sistemi gibi sistemlerin de yerini alması çok zor zira yapay zekaya bağlı robotiklerin yapacağı bir hata tüm ameliyatı batırabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zêkanın tıpta giremeyeceği birkaç yer kaldı, bunların başında reimplantasyon işlemi var bence. Hatta peroperatif navigasyon sistemi gibi sistemlerin de yerini alması çok zor zira yapay zekaya bağlı robotiklerin yapacağı bir hata tüm ameliyatı batırabilir.
Evet, neredeyse tüm sektörlerde çok işlevli bir tool.

Ama bu ne sağlıktan anlayan insanların işlevsiz bir insan olduğu, ne de bilgisayar bilimcilerin artık işlevsiz olduğu anlamına gelmiyor bence. Kullanabilen, entegre olabilen, yeni çağda 10-0 önde bana kalırsa.

Evet, neredeyse tüm sektörlerde çok işlevli bir tool.

Ama bu ne sağlıktan anlayan insanların işlevsiz bir insan olduğu, ne de bilgisayar bilimcilerin artık işlevsiz olduğu anlamına gelmiyor bence. Kullanabilen, entegre olabilen, yeni çağda 10-0 önde bana kalırsa.
Yeni çağa kendini adapte olabilen herkes kendi sektöründe çok hızlı yükseliyor.
Özellikle yazılım sektöründe üniversite öncesinde herhangi bir hosting şirketinde bile çalışsan çok getirisi oluyor.

AI bilmediği yeri kafasından uydurma özelliğine sahip olduğu için basit işler hariç kod yazamıyor arkadaşlar. Bir insanın düzeltmesi gerekiyor.

Koçum dünyadan bir habersin. Eğer atan deden olarak bakıyorsan konuya o zaman elektrik olmazsa hiçbirisi olmaz... ben ömrümde bu kadar saçma bir paradigma görmedim. 80-90lar EEM popülerdi 2000 ve 2020 yılına kadar BM popüler oldu şimdi ise günümüzde Yapay Zeka popülerdir. Üstüne yapay zeka artık mühendislikten tut film oluşturmaya kadar her şeyi tek başına yapabiliyor...

Ama herkes kaderini yaşar sen git bilgisayar mühendisliğini oku bir problemi kafan ile 1 yılda hallet. biz yapay zeka ile 10 saniyede halledelim... :havalı:

Bilgisayar ve Yazılım mühendisleri zaten işsiz ve yeni mezunlar işsiz kalacak....
Bak, adam akıllı mesaj yazmışım sana. Bana verdiğin cevaba güzel bir cevabım olurdu ama yüksek ihtimal ile uzaklaştırma yerdim forumda.

Bilgisayar Mühendisliği okursun, her alanda bilgin olur. AI okuyup işsiz kalınca görürüm ben seni. Tercih listeni atsan 1. numarada BM olacağına eminim. Gerçi senin gibi biri atmaz.

Populerliğe göre bölüm seçersen makine vs. benim zamanımda en populer bölümlerdendi. Şuan makine okuyanların çoğu ya işsiz, ya yazılıma yönlenmiş yada 50000 civarı maaş alan kişiler. Şuan benim kaç aldığını söylemek istemem, sayet bu sayıların katı durumda maaşım.