Eğer mesleki hayatta falan kullandığın bir ürünse maddi tazminatta alabilirsin diye biliyorum. Sonuçta ortada bir mağduriyet var. Ayrıca ürünün güncel fiyatı üzerinden iade yapılmasını istemelisin. Genelde firmalar fatura üzerindeki tutardan yaparlar. Türkiye de komedi gibi oluyor bu durum. Benim başıma geldi 3-4K güncel değeri olan kulaklığımın iadesini 560 TL yaptılar. THH başvurdum haklı bulundum stoklarındaki istediğim herhangi bir kulaklığı seçmeme izin verdiler mecburi.

Ürünü 1300-1400 TL civarına aldım şu anki kur ile 5 ile 6 bin TL arası bir fiyatı var ve bana da eski fiyatından iade sağlıyorlar sadece ve bende bunu kabul etmiyorum.

Nasıl ulaşmayı deniyorsunuz? Ürün nedir?

Ürün Razer kiyor X webcam Trendyol müşteri hizmetlerine bağlanarak ulaşım denedim birçok talebim reddedildi telefon ile de görüşme sağladım fakat yine sonuç yine aynıydı reddedip durdular.

Ürünü 1300-1400 TL civarına aldım şu anki kur ile 5 ile 6 bin TL arası bir fiyatı var ve bana da eski fiyatından iade sağlıyorlar sadece ve bende bunu kabul etmiyorum.

Ürün Razer kiyor X webcam Trendyol müşteri hizmetlerine bağlanarak ulaşım denedim birçok talebim reddedildi telefon ile de görüşme sağladım fakat yine sonuç yine aynıydı reddedip durdular.

Dava açın. Aynısını yaşadım.

Ürünün satıcısı Trendyol.

İcra mı oluyor yani demek istediğiniz pek bilgim olmadığı için bu tür olayla ilk defa karşılaşıyorumda.
THH kararının kopyasıyla adliyeye gidiniz. Onlar gerekli birime yönlendirir. Orada hazır dilekçe var zaten. Onun parasını ödeyip dava açıyorsunuz. Tebligat sonrası belirli süresi oluyor. Eğer kararı yerine getirmezse bir dilekçe vererek şirketin mal, banka hesaplarına haciz ve icra durumu oluyor. Onları kaldırmak için mecburen THH kararını uyguluyorlar.

Dava açın. Aynısını yaşadım.

Nereden işlem yaptınız acaba? İnternetten başvuru yapılıyor mu?
_

THH kararının kopyasıyla adliyeye gidiniz. Onlar gerekli birime yönlendirir. Orada hazır dilekçe var zaten. Onun parasını ödeyip dava açıyorsunuz. Tebligat sonrası belirli süresi oluyor. Eğer kararı yerine getirmezse bir dilekçe vererek şirketin mal, banka hesaplarına haciz ve icra durumu oluyor. Onları kaldırmak için mecburen THH kararını uyguluyorlar.

Peki bu dediğiniz icra takibi mi oluyor yoksa dava mı açmış oluyorum bilmediğimden soruyorum. Çünkü THH aradığımda icra başlatın demişlerdi bir kağıt çıktısı almıştım firma vs ürün fiyatı tarzı bilgileri doldurmak için 2bin TL tutar istemişlerdi sonrasında bu tutarı geri alacak mıyım diye sorduğumda geri ödeme almayacaksınız dediler bende vazgeçmiştim icra takibi için.

Son düzenleme:
Nereden işlem yaptınız acaba? İnternetten başvuru yapılıyor mu?
_

Peki bu dediğiniz icra takibi mi oluyor yoksa dava mı açmış oluyorum bilmediğimden soruyorum. Çünkü THH aradığımda icra başlatın demişlerdi bir kağıt çıktısı almıştım firma vs ürün fiyatı tarzı bilgileri doldurmak için 2bin TL tutar istemişlerdi sonrasında bu tutarı geri alacak mıyım diye sorduğumda geri ödeme almayacaksınız dediler bende vazgeçmiştim icra takibi için.
Dava açıyorsunuz. İlk açtığınızda direkt icra olmuyor. THH kararını uygulaması için tebligat gönderiyorsunuz. Eğer tebligata da cevap gelmezse icra için açtığınız dava içerisinde dosya veriyorsunuz. Bunlar hep kısa süreler. 1-2 hafta içerisinde sonuçlanmıştı. Yatırdığım ücreti ve THH kararındaki ücreti geri almıştım. Zaten e-devlet üzerinden davayı kontrol edebiliyorsunuz. Sizin verdiğiniz dilekçeyi vs. oraya işliyorlar. Bununla ilgili geçmiş konularda örnekler mutlaka bulursunuz.

Dava açıyorsunuz. İlk açtığınızda direkt icra olmuyor. THH kararını uygulaması için tebligat gönderiyorsunuz. Eğer tebligata da cevap gelmezse icra için açtığınız dava içerisinde dosya veriyorsunuz. Bunlar hep kısa süreler. 1-2 hafta içerisinde sonuçlanmıştı. Yatırdığım ücreti ve THH kararındaki ücreti geri almıştım. Zaten e-Devlet üzerinden davayı kontrol edebiliyorsunuz. Sizin verdiğiniz dilekçeyi vs. oraya işliyorlar. Bununla ilgili geçmiş konularda örnekler mutlaka bulursunuz.

Adliye'ye daha önce gittim bana takip talebi formu vermişlerdi bu formu doldurmak için 2 bin TL istediler ücret ve formu doldurcak olan kişiye sorduğumda bu ücreti geri ödenmediğini söylemişti vazgeçmiştim. İnternetteki benzer takip talebi formlarına göre doldursam bir sıkıntı olur mu bilmediğim birtakım bilgileri istiyor örneğin takip, ilama veya ilam hükmündeki belgeye müstenit ise ilam veya belgeyi veren makamın adı ilam veya belgenin tarihi numarası ve özeti yazıyor.

Adliye'ye daha önce gittim bana takip talebi formu vermişlerdi bu formu doldurmak için 2 bin TL istediler ücret ve formu doldurcak olan kişiye sorduğumda bu ücreti geri ödenmediğini söylemişti vazgeçmiştim. İnternetteki benzer takip talebi formlarına göre doldursam bir sıkıntı olur mu bilmediğim birtakım bilgileri istiyor örneğin takip, ilama veya ilam hükmündeki belgeye müstenit ise ilam veya belgeyi veren makamın adı ilam veya belgenin tarihi numarası ve özeti yazıyor.
Dava için yaklaşık o kadar ücret çıkabilir. Zam gelmiştir. 2024 yazında 1K gitmişti. Onlar bana bir kağıt vermişti. Onun aynısını yazmıştım. Kişisel bilgiler vs. yazıyordu. Uzun değildi. Kimlik fotokopisi, THH karar örneği, vezneye yatırdığım mahkeme ücretinin makbuzunu verdim. Davayı açmıştı. 1 senede değişmişte olabilir. Ben yatırdığım dava ücretini , banka ve taşınmazlara koyulan hacizlerin ücretlerini( Her banka hesabına haciz için 15 TL ödemiştim. 10 banka hesabına koydurmak için 150 TL ödüyor gibi düşünebilirsiniz.) ve THH kararı ücretini teslim aldım. 1-2 hafta içerisinde 10-20 TL'de faiz işlemişti. Onu da verdiler. Direkt IBAN adresinize yatırıyorlar. Avukat tanıdık varsa tabi ki daha kolay. Ben avukat ücreti vermemek için kendim yaptım. Hiçbir şey bilmiyordum. İnternet üzerinden geçmiş konulara baktım. Dilekçe örneklerine baktım. Dava açacağım yerdeki memur yardımcı olmuştu.

İcra dışında yapabileceğim bir şey var mı icra başlatmak için takip talebi formu doldurmak için 2.000 TL istediler ve bu ücreti geri alamıyormuşum internette baktım fakat doğru düzgün takip talebi formu nasıl doldurulcağı alakalı bilgi bulamadım.