Zamanaşımını geçirmemek koşuluyla mağdur suç teşkil eden fiili ve faili daha geç öğrenmiş olsa da şikâyette bulunabilir. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun dava zamanaşımı suçun işlendiği tarihten itibaren 8 yıldır. :yorumyok:
Özel hayatın gizliliği ihlali yok ki. Benim sorduğum şey başka. Yukarıda açıkladığım gibi yapmadığım bir konu yüzünden hesabımın kapatılması ve olası sonuçları

Kim bilir hesabı çetenin eline düşmüştür. O yüzden içeri almışlardır.

Bu yüzden özellikle günümüzde sosyal medya hesabının çalındığı an polise gitmek gerekiyor, bu tür bir durumda bir suçlamayla karşı karşıya kalındığında savcının bunu davaya dönüştürmesini tek bir belgeyle engelleyebilirler tıpkı kimlik çalındıktan sonra veya kaybedildikten sonra polise gitmek gibi.

Kimse o kadar veriyi işleyemez otomatik sistem olduğu için arada kaynıyor.
Acaba attığım kişi mi şikayet etti? Mantıklı olan o gibi geliyor. Veriyi işleyip işlemediklerini bilemem ama bu yüzden hesabım silindi. Size son olarak eğer olası bi durumda bildirilirse bu ne zaman olur? E-devlette gözükür mü?

Acaba attığım kişi mi şikayet etti? Mantıklı olan o gibi geliyor. Veriyi işleyip işlemediklerini bilemem ama bu yüzden hesabım silindi. Size son olarak eğer olası bir durumda bildirilirse bu ne zaman olur? e-Devlet'te gözükür mü?
Belki.
En fazla bir ay içinde bilgilendirilirsin.

Davalar e-Devlet'te gözüküyor sanırsam ama en kesini mektup alırsın.

Belki.
En fazla bir ay içinde bilgilendirilirsin.

Davalar e-Devlet'te gözüküyor sanırsam ama en kesini mektup alırsın.

Katılmıyorum, çocuk istismarı gibi bir durumdan Instagram tarafından şikayet edilirse önce ifade vermesi için telefondan aranır karakola çağrılır, dava bir sonraki süreç.

Tabii böyle bir süreç olursa, yani bunun da örneğiyle hiç karşılaşmadım ve görmedim, süreç böyle olur gibi.