Ali Osman Uz

Çalışkan
Yer
İstanbul
HP tarafından Hall Sensör sorunu hakkında resmi açıklama geldi arkadaşlar. Bana mail atarak aşağıdaki açıklamayı paylaştılar. Olduğu gibi iletiyorum, değerlendirme sizin :

"HP olarak, bazı Victus kullanıcıları tarafından dile getirilen Hall Sensörü ile ilgili endişelerin farkındayız ve bu ya da başka herhangi bir sorunla karşılaşan müşterilerimize tam destek sunmaya kararlıyız. Servis politikamızda veya müşteri hizmetleri yaklaşımımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

Onarım sürecinin ilk dönemlerinde, parça bulunabilirliği nedeniyle bazı gecikmeler yaşandı. Ancak bu sorunlar artık çözüme kavuşmuştur.

Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmaya devam ediyoruz. Servis ortaklarımıza, kalıcı ve tutarlı çözümler sunulmasını sağlayacak onarım prosedürleri iletilmiştir."

HP tarafından Hall Sensör sorunu hakkında resmi açıklama geldi arkadaşlar. Bana mail atarak aşağıdaki açıklamayı paylaştılar. Olduğu gibi iletiyorum, değerlendirme sizin:

"HP olarak, bazı Victus kullanıcıları tarafından dile getirilen Hall Sensörü ile ilgili endişelerin farkındayız ve bu ya da başka herhangi bir sorunla karşılaşan müşterilerimize tam destek sunmaya kararlıyız. Servis politikamızda veya müşteri hizmetleri yaklaşımımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

Onarım sürecinin ilk dönemlerinde, parça bulunabilirliği nedeniyle bazı gecikmeler yaşandı. Ancak bu sorunlar artık çözüme kavuşmuştur.

Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmaya devam ediyoruz. Servis ortaklarımıza, kalıcı ve tutarlı çözümler sunulmasını sağlayacak onarım prosedürleri iletilmiştir."

Bence bu sorunu yaşayan müşterilerine destek vermeli, örneğin değişim belgesi vermek gibi. Yeni cihazlarda bu sorun olmayacaksa eski yani hall sensör olan cihazları geri toplamalı diye düşünüyorum veya dediğim gibi değişim belgesi vermeli.

Sosyal medyanın gücü işte sıra Lenovo'da.

Bence de, 170W adaptörün battery drain yaptığını anlaması lazım artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mağdurlardan biri de benim. Bu konuyu dile getirdiğiniz için size de teşekkür ederim @Recep Baltaş. 🙏 Dün cihazı zarar ederek ve sorunlarını belirterek satma kararı almıştım. Dün S1 cihazımda arıza yine kendini göstermişti. Bu açıklama tam zamanında geldi. Ürünü özel tamircime gösterdim ancak müdahale ettirmedim. Şimdi de HP servisine göndererek şansımı deneyeceğim. 🙏

Ne yapılacak acaba? Sıcaklıkla bozulmayan yeni hall sensör mü takılacak?
Sorun S1 ve R1 modellerinde daha az görünüyordu ve sıcaklık sorunu yaşamadığı hâlde sorunu yaşadığını dile getiren bir çok kişi oldu. Muhtemelen sorunun kaynağını bulup bir şekilde düzeltmeye çalıştılar. Genelde çipi veya anakartı değiştirdiklerini duydum. Arızanın tüm detaylarını paylaşmalarından yanayım. Böylece özel servisler de gerekli müdahaleyi yapabilir. Isınmayan S0 cihazlarda da göründüğü için ne desek doğru olmayabilir.

Garantisi bitip bu sorunu yaşayan olursa da yardımcı olurlar mı acaba? Ne de olsa fabrika çıkışıyla hatalı ürünler yapmışlar.

HP tarafından hall sensör sorunu hakkında resmi açıklama geldi arkadaşlar. Bana mail atarak aşağıdaki açıklamayı paylaştılar. Olduğu gibi iletiyorum, değerlendirme sizin:

"HP olarak, bazı Victus kullanıcıları tarafından dile getirilen hall sensörü ile ilgili endişelerin farkındayız ve bu ya da başka herhangi bir sorunla karşılaşan müşterilerimize tam destek sunmaya kararlıyız. Servis politikamızda veya müşteri hizmetleri yaklaşımımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

En azından hatalarını kabul edip çözmek için uğraş gösteren bir marka. Umarım Lenovo kısa bir süre sonra bu tarz bir açıklama veyahut kapsamlı destek ile anakart sorununu çözecektir. Onun dışında halen ülkemizde "yerli" sıfatı ile üretim yapan birçok marka konu müşteri desteği olunca mırın kırın edebiliyor müşteriden parayı aldıktan hiçbir destek vermeyebiliyor. Malum şikayet mecraları da konuyu yokuşa sürünce iş çıkmaza giriyor. HP kullanıcıları için aydınlık günler yakındır. Halen hazırda bu sorunu yaşayanlara geçmiş olsun dileklerimi iletir iyi günler dilerim.Umarım gelecekteki yasal düzenlemeler ile tüketici hakları daha sıkı bir şekilde korunur.

Mağdurlardan biri de benim. Bu konuyu dile getirdiğiniz için size de teşekkür ederim @Recep Baltaş. 🙏 Dün cihazı zarar ederek ve sorunlarını belirterek satma kararı almıştım. Dün S1 cihazımda arıza yine kendini göstermişti. Bu açıklama tam zamanında geldi. Ürünü özel tamircime gösterdim ancak müdahale ettirmedim. Şimdi de HP servisine göndererek şansımı deneyeceğim. 🙏

HP servisine gönderdiniz mi? Sonuç ne oldu?