Bütçe
91000
Merhaba, direkt konuya gircek olursam oyun oynamayacağım ve yüksek GPU gerektiren işlerle işim olmayacak yani ekran kartsız bir laptop benim için uygun. Macbook alırsam Air modelleri alırım ancak özellikle sundukları 60 Hz ve Mini Led ekranın karşısında 120 Hz ve OLED ekran sunan ultrabookları tercih ederim.

Bu sebeple yaptığım araştırmalarda gerek iGPU gerek ekranı ve gerek AI işlemcisinin verimliliği sebebiyle ASUS Zenbook S16 laptoplara yöneldim. Laptoplara diyorum çünkü bu modelde önüme ürün kodu UM5606GA olan ve UM5606WA olmak üzere iki model çıktı.

UM5606WA modelini internette araştırdığımda bir kesimin ekranı ve sıcaklığı konusunda kronik problemlerinin olduğunu (bkz. Reddit'teki arkadaş) gördüm ve bu durumun daha farklı sitelerde de Türkiye'deki alıcılar tarafından da yaşandığını öğrendim. Bu yüzden hem nispeten daha uygun taksit avantajlarıyla UM5606GA modelini Vatan'dan almayı planlıyorum.

Aralarındaki temel fark işlemcileri olsa gerek diyordum ve GA modelinin daha yeni olduğunu, WA modeline kıyasla 2 kat daha fazla parlaklık (500 vs 1100 nit) ve pil süresi sunduğunu; buna kıyasla WA modelinin GA modeline kıyasla AMD Radeon 890M iGPU'su ile GA modelinin bir tık üstünde olduğunu (AMD Radeon 880M), işlemcisi ile (12 çekirdek / 24 iş parçacığı) GA modelinden yine üstün olduğunu (10 çekirdek / 20 iş parçacığı) gördüm.

Siz bunlara göre hangisini tercih ederdiniz veya önerirsiniz? Şahsen ben en azından herhangi bir kronik problemini göremediğim için galiba GA modelini tercih edeceğim ama sizlerinde bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşmanızı isterim.

İyi forumlar!