Detaylar
Kim cevapladı?Pcman80
Üstün
OPET ya da shell'den alin
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Shell, Shell yoksa Opet. Opet yoksa Petrol Ofisi. Petrol Ofisi ve Opet belki yer degisebilir.
Eger memlekette ise Turkiye Petrolleri cunku digerleri bizim oraya ters kaliyor ve litre basina 3 lira gibi ciddi bir fark var. Depoyu fullesem 120 lira kar ediyorum. Tabii ki o yakit ne kadar dayaniyor, digerlerine gore az mi fazla mi harcaniyor bilmiyorum ancak bir kac test yaptigimda cok da fark yoktu.
Eger memlekette ise Turkiye Petrolleri cunku digerleri bizim oraya ters kaliyor ve litre basina 3 lira gibi ciddi bir fark var. Depoyu fullesem 120 lira kar ediyorum. Tabii ki o yakit ne kadar dayaniyor, digerlerine gore az mi fazla mi harcaniyor bilmiyorum ancak bir kac test yaptigimda cok da fark yoktu.
miraçov
Üstün
Shell v-Power alırım genelde içerisindeki etanol miktarı 95 oktanlığa göre biraz daha fazla haliyle motor daha iyi çalışıyor. Shell harici opet ve Total'den alırım.
Koneko Toujou
Üstün
Merhaba, şu an en iyi benzini veya iyi benzini hangi benzinlik satıyor, hangi benzin daha motorun sağlıklı çalışmasını sağlar?
Shell'den aldığım benzin kaliteli gibi geldi. Petrol Ofisi'nden aldığım benzin diğerine nazaran bir değişikti.
Shell bana göre en mantıklısı. Şubeden şubeye fiyat farkı oluyor ama kaliteler aynı düzeyde.
Benim babada aynı. Babalar sanırsam hangisine denk gelirse veya uygunsa oradan alıyor. Öyle performans veya kalite diye bakmıyorlar.
Corolla aracıma ilk önce kalitenin adresinden Shell'den yarım depo (27.5 litre) benzin alırım. Sonra BP'ye gidip oradan da çeyrek depo (14 litre) doldururum, kalanını da karşıma hangi benzinlik çıkarsa onunla doldururum.
Sonra düzlüğe çıkarım araba ile hızlıca kalkıp ani fren yaparım içindeki bütün farklı marka benzinler karışır.
Sonra düzlüğe çıkarım araba ile hızlıca kalkıp ani fren yaparım içindeki bütün farklı marka benzinler karışır.
- Makaleler
- 1
Psikolojik değildir, istasyona göre benzin fark ediyor.Ben de oyle dusunuyorum petrol ofisi koy gibi bir yerde benzin bir degisikti ya da psikolojik bilemiyorum.
İstasyona göre kimi zaman araba geç marş alıyor benzine göre veya devirlendikçe motor sesi artıyor ve motor canlanıyor, garip iş.
MiniRayss
Uzman
Shell'den ya da petrol ofisinden alabilirsin.