Bütçe
100.000 TL
Japonya serisine ait görselli attım, yanıltmasın bizi. Overseas model şu şekilde, Tax Free 324 bin yen.

Eki Görüntüle 277423
Yanlısım yoksa Japonya pazarı modellerinde sadece dil kısıtlaması var (en azından oyleydi), A7RII'yi Japonyadan almıştım ıyllar önce. PMCA-GUI (yeni ismi buymuş) ile kolayca açmıştım dil sorununu. Tabii CII destekleniyor mu bilmiyorum, araştırmak lazım. Benim cihaz Mark 2 oldugu için değişmiştir muhtemelen.

Z5 II 24-50 kitte benzer fiyatta, bu modelede bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tamam, çok teşekkür ederim. Yodabashi’e de bakıp tekrar değerlendireceğim. Japon pazarı için fiyatlar uygun, turistler için hafif tuzlu. :)

Burada biraz daha pahalı.

IMG_3315.webp

Son düzenleme:
Kafam çok karıştı. :) Teknik detaylara çok hakim değilim ancak bahsettiğiniz makinelerin X-M5’ten iyi olduğu kesin. Fiyat durumu da Türkiye’ye göre iyi görünüyor. Birazdan A7CII için tekrar gidiyorum. 28-60 kit lens haline bakacağım.

Bu gövde ve lens, mütabık mıyız? @dewberry

Eki Görüntüle 277422

Düz A7C'nin IBIS'i vasat rakiplerine göre. Fujifilm'lerden de geride. 2.5 - 3 stop verirse sahada öp başına koy. A7CII alınabilir ama kitlens kötü. Gövdeye bütün parayı verip optikten kısmak bu hobiye başlayan herkesin yaptığı ilk hata. İlerleyen zamanlarda hızlı birkaç optik katarım işin icine diyorsan o zaman değişir. Sırf FF olsun diye kitlens almazdım.

Düz A7C'nin IBIS'i vasat rakiplerine göre. Fujifilm'lerden de geride. 2.5 - 3 stop verirse sahada öp başına koy. A7CII alınabilir ama kitlens kötü. Gövdeye bütün parayı verip optikten kısmak bu hobiye başlayan herkesin yaptığı ilk hata. İlerleyen zamanlarda hızlı birkaç optik katarım işin icine diyorsan o zaman değişir. Sırf FF olsun diye kitlens almazdım.
28-60, eski nesil 28-80 gibi kotu bir lens degil. 33mpyi rahatca besleyecek bir lens oldugunu dusunuyorum. Koseden merkeze fiyat bandinda oldukca iyi performans vermekte, tabii giris seviyesi oldugu icin malzemesi klasik plastik.

Zaten tasinabilir bir makine isteyen birisi icin oldukca iyi boyutlarda. Yani kit lens kotu denilemez, eski nesil ust srgment Zeiss 24-70 f4'den daha iyi bir lens optik olarak 28-60.

G, GM lens kesinlikle daha iyi olacaktir ama boyut ve butce kriterleri goze alindiginda 28-60 oldukca iyi bir lens.

28-60, eski nesil 28-80 gibi kotu bir lens degil. 33mpyi rahatca besleyecek bir lens oldugunu dusunuyorum. Koseden merkeze fiyat bandinda oldukca iyi performans vermekte, tabii giris seviyesi oldugu icin malzemesi klasik plastik.

Zaten tasinabilir bir makine isteyen birisi icin oldukca iyi boyutlarda. Yani kit lens kotu denilemez, eski nesil ust srgment Zeiss 24-70 f4'den daha iyi bir lens optik olarak 28-60.

Keskindir, artik 5 bin liralik lensler bile keskin. Kitlens de olsa f/4 - f/5.6 karanlık, o gövdeye hakkını verecek bir lens varsa o da Tamron 28-75 f/2.8'dir bence. Hem overpriced bir lens degil hem materyali iyi, hem de sabit hizli.

Keskindir, artik 5 bin liralik lensler bile keskin. Kitlens de olsa f/4 - f/5.6 karanlık, o gövdeye hakkını verecek bir lens varsa o da Tamron 28-75 f/2.8'dir bence. Hem overpriced bir lens degil hem materyali iyi, hem de sabit hizli.
Kesinlike daha iyi bir lens 28-75. Ancak tasinabilirlik acisinda pek iyi performans gostermiyor, 28-60 Sony'nin prime lenslerinden bile daha kcuuk.

Japonya'da lens fiyatlarini bilmiyorum ancak portre cekilecekse Tamron Di iii 35mm prime lens alinabilir kalan 10 bin ile. 50mm bir model daha iyi olacaktir portre icin ancak kullanmadigim bir aci oldugu icin lens oneremem.

Kesinlike daha iyi bir lens 28-75. Ancak tasinabilirlik acisinda pek iyi performans gostermiyor, 28-60 Sony'nin prime lenslerinden bile daha kcuuk.

Japonya'da lens fiyatlarini bilmiyorum ancak portre cekilecekse Tamron Di iii 35mm prime lens alinabilir kalan 10 bin ile. 50mm bir model daha iyi olacaktir portre icin ancak kullanmadigim bir aci oldugu icin lens oneremem.

Güzel gövdelerin çoğu cebe atıp taşınacak kadar da küçük olmuyorlar. Benim kendi görüşüm, guzel bir goruntu icin full-frame gövdede o boyut işinden feragat edeceksin biraz. Ben kendi gövdeme 35mm, 56mm, 85mm f/1.2 - f/2 arası lensler alir takarım ve hala minicik kalırlar bir full-frame lensine gore, full-frame icin oyle kompakt lens sınırlıdır. Prime lens alınırsa sabit bir tasarım, belli odak uzaklığı, sabitleme yok yani dogal olarak kucuk olacaktir ama bu sefer de tak-gez olayının dışına cikar. Ben bircok lensle gezip, lens değiştirmeye alışığım ve bunu "seviyorum". Siz de böyle olabilirsiniz, bir başkası da sevmiyor olabilir yahut burada şöyle bir durum var bana kalırsa:

Alacak arkadaş önce şuna karar vermeli, güzel fotoğraflar cekmek istiyor fakat lenslerle uğraşmak istemiyorsa, ya da tam tersi bu işi iyice kavramak, sabit odak uzakliklarina alışmak, her lensin yararindan faydalanmak istiyorsa... Nispeten genişten dara sabit f/4 ya da sabit f/2.8 bir lens alırsa çoğu koşulda zorlanmadan çekim yapar. Elbette sabit diyafram sebebiyle lens büyümek zorunda kalacak ama bu sefer de lens sayisi düşecek, taşınabilirliği artacak. Makine alıyorsan bel çantası, sirt çantası fark etmeksizin illa ki bir çanta taşımak durumunda kalacaksın zaten. @YXEL yani sizin biraz da kalite / taşınabilirlik beklentiniz nedir bunları da anlamak lazim.

Daha önce az da olsa Canon 250D ve Canon R ile acemiliğimi attım. Bu makinelerle kit lens 18-55 ve 50mm kullandım. Canon kullanımı kolay ve keyifli makinelerdi. Ancak diğer makineler ve lenslerle hiç tecrübem olmadı.

Kompakt olsun, hafif olsun gibi bir derdim yok. Alacağım makinede hem işi öğreneyim hem de kaliteli fotoğraflar alayım istiyorum.
@DarthGorsoy
Yukarıda konusu geçtiği için yazıyorum; durum Sony Ginza’da da farklı değil. Overseas cihazların fiyatları değişmiyor. Lens fiyatları da aynı şekilde.

Daha önce az da olsa Canon 250D ve Canon R ile acemiliğimi attım. Bu makinelerle kit lens 18-55 ve 50mm kullandım. Canon kullanımı kolay ve keyifli makinelerdi. Ancak diğer makineler ve lenslerle hiç tecrübem olmadı.

Kompakt olsun, hafif olsun gibi bir derdim yok. Alacağım makinede hem işi öğreneyim hem de kaliteli fotoğraflar alayım istiyorum.

Butce çıkarsa dedigim Tamron lense bir bakin. Genişten hafif telefotoya hızlı bir diyaframla birlikte güzel bir lens.

Yukarıda konusu geçtiği için yazıyorum; durum Sony Ginza’da da farklı değil. Overseas cihazların fiyatları değişmiyor. Lens fiyatları da aynı şekilde.

TR fiyatları yakınsa size kalmis orası artik. Sadece bazi lensler stogu az olduğu icin şisik fiyatta olabiliyor. Japonya'da fırsat olarak şöyle bir durum var, bizim ülkeye az gelen Samyang / Rokinon gibi lensler vardir orada, onun dışında birkac lens daha vardir populer olup da bizde ya cok nadir bulunan, ya da hic olmayan.

Sony garantisi hakkında fikrim yok ama Fujifilm icin TR daha mantikli, destek imkanı var. Sony alacaksanız da garanti işine bakmak lazim. Bir sorun olacağından degil, bugüne kadar ne Sony, ne Fuji, ne diğer markalarda servislik olmadım hic.

Konuda söylenenlere ek olarak: Muhtemelen yapıyorsunuzdur zaten ama gittiğiniz yerlerde mümkünse kameraları iyice deneyin. Elinizde nasıl hissettiriyor, görüntüleri, ağırlıkları, malzeme kaliteleri, rahatlıkları vs. nasıl bir bakın. Menülerinde gezin. Birkaç fotoğraf çekin. Vizörlerinden bakın. Diallarla oynayın. Kurcalayın yani biraz. Daha içinize sinen bir tane olur, bir tarafa meyledersiniz diye düşünüyorum.