Hangi Manga kitapları okunmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aras the Great
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 728
Bizim ülkede fiziksel manga tüketimi çok zor. Fiyatı geçtim tüketimi düzenli olmadığından, seri bir üretim yok. Bitmiş seriler ise kült ve böyle 8-15 cildi olanlar veya 2-3 ciltlik daha basit seriler. Büyük seriler daha popüler diye yapılıyor ama onlarda bitmiş serilerin bile daha tüm ciltleri yok. Olanların da çoğunun stoğu ve yeniden basımı yok.

Yani manga okuyacaksan dijital dışında bir alternatifin yok. Yine koleksiyon namına toplanabilir. Ama kitap gibi bir şey olmadığından ve bir cildi aşırı yavaş okusan bile 3-4 saatte bitirebileceğinden keyif alamazsın.

Ben geçenlerde Goblin Slayer ve Vinland Saga mangalarını almıştım. Bunların animelerini tükettim. Dijital manga tüketimin benim de yok. Bir yerden sonra sarmıyor. Animelerini izlediğimden olayları biliyorum ama yine de mangalarını koleksiyon yapmak güzel oluyor. Bir nevi korsan tükettiğim içeriği, dolaylı yoldan satın alıyorum da denilebilir.

Genel olarak kurukafa ve komik şeyler daha kısa serilere giriyor. Gerekli şeyler ise büyük serilerle cebelleştiğinden elinde bitmiş bir seri var mı hatırlamıyorum.

En son olarak manga satışı yapan yayıncıların genel bir pazarlama sorunu var. Üretim kısıtlı olunca bu çok göze batıyor. Kendi sitelerinde bir şeyi aramak ve bulsanız bile alternatif sitelerden pahalılar. Ben genellikle Amazon veya Idefix üzerinden alıyorum.

Geri
Yukarı Alt