Bütçe
140.000 TL
Ben Gigabyte RTX 5090 gaming OC modelini aldım Amazon üzerinden. Fakat ürün bana ulaştığında kutusunun açma yerlerinde açıldığına dair hırpalanma ve küçük yırtıklar mevcuttu. Ben önemsemeden kartın kaliteli olmasına odaklandım yani sonuca.

10 gün geçince war planet online oyunundaki firari üslerinde galibiyet sonrası oluşan yangın çıkması sırasında çeşitli doku bozulmasına benzer hareketlenmeler oluştu. Witcher 3 oyununda Ultra Plus ayarlara geçince gökyüzü tamamen bozuldu ve çizgilerden görünmüyordu. Yani ben de memnun kalmayınca iade ettim. Malum Amazon iade politikası hemen iadeyi aldılar sağ olsunlar ama olan bana oldu değişimi yapmadılar ve kartsız kaldım.

Şimdi diyorum ki artık alacaksam doğru yerden ve kutunun dahi jelatini üstünde gelmeli ki alayım. Siz ne dersiniz nu konuda?
Not: Bozukluğa dair birkaç görüntü almıştım.

Ekran görüntüsü 2025-07-11 080319.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-11 080344.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun.
Ürün öyle kötü ve hasarlı geldiyse, Amazon bilgilendirme yapınız.
Kenimde ASUS astral RTX 5090 OC kullanıyorum ve bayağı memnunum.

Şahsen Palit GameRock OC veya INNO3D X3 OC almayı planlıyorum yılbaşına doğru. Amazon'un kendinden almayı tercih edeceğim. Size de aynını tavsiye ederim.

Elbette jelatini dahi açılmamış temiz bir kart alın. Bana öyle gelse PC'ye takmadan iade ederdim. Siz iyi cesaret etmişsiniz.

Şunu anlayamadım; bazıları kartların kutularının normalde jelatinli olmadığını sadece içindeki kartın jelatinli olduğunu söylüyorlar. Kesin bilgi var mı? Yani kutu da mı jelatinli? Ona göre bakayım.

Amazon'un kendinden almayı tercih edeceğim. Size de aynısını tavsiye ederim.

Bende öyle istiyorum ancak peşin ödemede 11bin TL fark olan siteler var.

Şunu anlayamadım; bazıları kartların kutularının normalde jelatinli olmadığını sadece içindeki kartın jelatinli olduğunu söylüyorlar. Kesin bilgi var mı? Yani kutu da mı jelatinli? Ona göre bakayım.

Bende öyle istiyorum ancak peşin ödemede 11bin TL fark olan siteler var.

Ödemeyi peşin yapacak iseniz ucuz olanı seçmeniz elbette daha iyi bir fikir. Ben vade farksız 6 taksitten faydalanmak için Amazon'u tercih edeceğim.

Palit veya INNO fan sistemi pek iyi değil.
Palit gayet iyi. İnsanları yanlış yönlendirmeden önce araştırmalısınız. Ben RTX 4070 Palit Dual gibi giriş seviye ve neredeyse FE karta denk bir kart kullanmama rağmen şu deli yaz sıcaklarında dahi hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Eşim en az 3 saat G.o. Tsushima oynadıktan sonra ben de saatlerce AC Shadows oynadım ve değerleri hep izledim ki dediğim gibi benimkisi çift fanlı giriş seviyesi bir modeli. CW de mevcut değil kartta.

Palit uzun yıllardır Nvidia ile anlaşmalı bir şekilde kart üretmektedir ve özellikle üst modelleri parasının hakkını gayet vermektedir.

ROG ve MSI Suprim ya da Aorus gibi markaların fiyatları TR şartlarında aşırı uçuk. Çok parası olan gidip zaten bu üç markanın en tepe modelini alır ancak, zengin olmayıp hayali 5090 olan birisinin uçuk fiyatlarla onları almasına gerek yok.

Galax mesela model bazında çok iyi kartlar üretmektedir. Gainward da öyle.

Kısaca markaya değil modele bakmak gerekiyor.

ASUS'un en popüler 4070 modeli 4070 Dual ile benim kart arasında doğru düzgün fark yok. En fazla 2-3 derece daha sıcak çalışıyordur standart fan profilinde.

Palit gayet iyi. İnsanları yanlış yönlendirmeden önce araştırmalısınız. Ben RTX 4070 Palit Dual gibi giriş seviye ve neredeyse FE karta denk bir kart kullanmama rağmen şu deli yaz sıcaklarında dahi hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Eşim en az 3 saat g. O. Tsushima oynadıktan sonra ben de saatlerce Assassin's Creed Shadows oynadım ve değerleri hep izledim ki dediğim gibi benimkisi çift fanlı giriş seviyesi bir modeli. Cw de mevcut değil kartta.

Palit uzun yıllardır NVIDIA ile anlaşmalı bir şekilde kart üretmektedir ve özellikle üst modelleri parasının hakkını gayet vermektedir.

ROG ve MSI Suprim'ya da Aorus gibi markaların fiyatları TR şartlarında aşırı uçuk. Çok parası olan gidip zaten bu üç markanın en tepe modelini alır ancak, zengin olmayıp hayali 5090 olan birisinin uçuk fiyatlarla onları almasına gerek yok.

Galax mesela model bazında çok iyi kartlar üretmektedir. Gainward da öyle.

Kısaca markaya değil modele bakmak gerekiyor.

ASUS'un en popüler 4070 modeli 4070 Dual ile benim kart arasında doğru düzgün fark yok. En fazla 2-3 derece daha sıcak çalışıyordur standart fan profilinde.

İnsanları yönlendirmiyorum, alan istediği modeli alır. Lakin pyn veya INNO ve senin Dual version, kesinlikle ASUS astral veya MSI Suprim veya Gigabyte Master seri gibi, kafa tutamaz. Pyn vea INNO zatem NVIDIA FE board referenz kartın kalitesi. Kötö mü? Hayır. Dedim gibi adam RTX 5090 alacak o nedenle iyi bir soğutma sistemi ve kaliteli modeli seçmek hakkı. Burada sadece ama sadece örnek veriliyor, yönlendirme asla olmaz ve karşıda çıkarım.