Bütçe
140.000 TL
Astral ve Suprim çok pahalı hocam. Aradaki farka işlemci alacağım yani. :D

Örnek verdim hocam.
Türkiye'de o marka ve versiyonlar deli gibi para.
Kemdım yurt dışına yaşıyorum ve şansım vardı, ASUS astral RTX 5090 2699 euro kaptım.
Amazon'dan direkt :)

Lakin RTX 5090 hepsi iyi, tek soğutma ve malzeme kalitesi fark ediyor.

Lakin RTX 5090 hepsi iyi, tek soğutma ve malzeme kalitesi fark ediyor.
Zaten şöyle bir durum var, 5090 özelinde elbette kart modelleri arasında fark var ancak. Kronik sorunlu, ağır yüklerde (gamingten öte ağır yüklerde) ısınma kaynaklı hata veren giriş seviyesi bile 5090 hiç görmedim mesela.

Tabii eğer bütçesi varsa hiç düşünmeden gidip Suprim X veya direkt MSI Liquid modeline bakabilir.

Zaten şöyle bir durum var, 5090 özelinde elbette kart modelleri arasında fark var ancak. Kronik sorunlu, ağır yüklerde (gamingten öte ağır yüklerde) ısınma kaynaklı hata veren giriş seviyesi bile 5090 hiç görmedim mesela.

Tabii eğer bütçesi varsa hiç düşünmeden gidip Suprim X veya direkt MSI Liquid modeline bakabilir.

Hocam RTX 5090 hiçbir version veya modeldi problem yapmaz veya etmez. Nedeni 600 watt temiz soğutman gerek fiye. Senin dedin gibi veya yüreğine sağlık, yüksek modelerde soğutma ve görünüşü farklıdır. Kendi tercihim elbete ASUS astral RTX 5090.
ASUS severim, fanboy mu? Evet fanboyum ama asla öbür markalara çöp veya kötü demem. Sormakta fayda vardır, lakin sonuç maddiyata bağlar yolun sonunda;) herkes istediğini alır.

Hocam RTX 5090 hiçbir version veya modeldi problem yapmaz veya etmez. Nedeni 600 watt temiz soğutman gerek fiye. Senin dedin gibi veya yüreğine sağlık, yüksek modelerde soğutma ve görünüşü farklıdır. Kendi tercihim elbete ASUS astral RTX 5090.
ASUS severim, fanboy mu? Evet fanboyum ama asla öbür markalara çöp veya kötü demem. Sormakta fayda vardır, lakin sonuç maddiyata bağlar yolun sonunda;) herkes istediğini alır.
Benim de bilgisayarımda bir tane bile ASUS ürün yok. O sıralar bütçe bazlı topladığım için Palit aldım ama normalde ben de full MSI dizerdim (AIO hariç)
AM5 ilk çıktığında ASUS işlemci yakıyordu mesela :)

Yani ASUS'un da pek çok sorunu oldu ancak tabii top seviye ürünleri var ve en pahalı da onlar. Söylediklerinize katılıp saygı duyuyorum. Herkes istediğini alır ve almalı eğer alabilyiorsa zaten.

Ben de mesela Astral almam. MSI'ın sıvı soğutmalı olmayan en tepe modelini alırdım. Ya da Aorus Elite.

Benim de bilgisayarımda bir tane bile ASUS ürün yok. O sıralar bütçe bazlı topladığım için Palit aldım ama normalde ben de Full MSI dizerdim (AiO hariç)
AM5 ilk çıktığında ASUS işlemci yakıyordu mesela :)

Yani ASUS'un da pek çok sorunu oldu ancak tabii top seviye ürünleri var ve en pahalı da onlar. Söylediklerinize katılıp saygı duyuyorum. Herkes istediğini alır ve almalı eğer alabilyiorsa zaten.

Ben de mesela astral almam. MSI'ın sıvı soğutmalı olmayan en tepe modelini alırdım. Ya da Aorus Elite.

Her ürünün sorumları vardır. Önemli olan araştırmak ve bilgi toplamak. Ne olursa olsun, gönlünce olmalı ve herkes istediği ürünü ekler. 👍👍👍👍

RTX 5090 gelince, gerçekten inanılmaz gücü var.

Şunu anlayamadım; bazıları kartların kutularının normalde jelatinli olmadığını sadece içindeki kartın jelatinli olduğunu söylüyorlar. Kesin bilgi var mı? Yani kutu da mı jelatinli? Ona göre bakayım.

Dediğinizi gayet iyi anladım. Markadan markaya değişiklik gösterir alacak olduğunuz markanın kutu açılım videolarını izlersen daha iyi fikir sahibi olursun. Benim ASRock da dışta etiket vardı içte yoktu mesela.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Bu arada istediğim kartı Amazon istediğim fiyata satıyordu akşam. Fakat müşteri hizmetlerine bağlanıp ürünün kutusunda jelatin olup olmadığını ve kutunun açılıp açılmadığını sorduğumda depomuzdan anlık geri dönüş olmamaktadır, ben sadece iletebilirim dendi. Bu yüzden alamadım yoksa bugün geliyordu tekrar yeni kartım.

Not: Şu an itibarı ile Gigabyte 5090 gaming OC siparişimi İncehesap'tan vermiş bulunmaktayım. İnşaallah hayırlı, kaliteli ve sorunsuz olur.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Bu arada istediğim kartı Amazon istediğim fiyata satıyordu akşam. Fakat müşteri hizmetlerine bağlanıp ürünün kutusunda jelatin olup olmadığını ve kutunun açılıp açılmadığını sorduğumda depomuzdan anlık geri dönüş olmamaktadır, ben sadece iletebilirim dendi. Bu yüzden alamadım yoksa bugün geliyordu tekrar yeni kartım.

Not: Şu an itibarı ile Gigabyte 5090 gaming OC siparişimi İncehesap'tan vermiş bulunmaktayım. İnşaallah hayırlı, kaliteli ve sorunsuz olur.

Hayırlı olsun.