Assassin's Creed oyunları AMD kartlarda daha optimize çalışıyor. RX 9000 serisinden bir kart alabilirsin.
Tam tersi AMD için AC Shadows hiç de uygun bir oyun değil. Güncel Ubisoft oyunları Star Wars, Avatar ve son çıkan AC eski nesil konsollara çıkmıyor. AC Shadows'da ise RT açık olarak geliyor. Elbette sadece saklanma alanında açık bırak gibi bir ayarı var. Bu RT ayarını sadece görsellik değil diğer alanlarda da kullanacaklar. Maalesef son çıkan 9070 serisinin de RT performansı halen kötü durumda. Büyük ihtimalle sonraki nesil RT odaklanacaklar.
Fiyat olarak gerçekten ideal, FSR4 donanım odaklı yapmaları çok iyi. Ama RT konusu artık sadece Nvidia ile kalmıyor, Microsoft'da bu tarafa yatırım yapıyor. Kendi aralarında donanım anlaşması dersin bir şey diyemem. AMD bu konuda atılım atmadığı sürece, güncel oyun oynayan birine AMD önermem. RT içermeyen çok oyunculu oynuyorsanız alın geçin.
Bu arada AC Shadows için doku ayarını ortaya almanızı öneririm. Ubisoft tam olarak VRAM tüketimini göstermiyor. Ayarda da belirttiği üzere Yüksek üstü dokularda 12 GB VRAM ve üstünü öneriyor. Orta ayara alıp, RT ayarını da düşürürseniz sorun kalmaz. Ayrıca gölge ayarı da sorunlu, onu da orta alıp DLSS ve FG ile ben 4060 ile 100 FPS civarında oynuyorum. Çünkü gölge ayarı da VRAM artırıyor. Bu ayarlarla menü vb. geçişlerinde sorun yaşamadan oynuyorum.
Kişisel düşüncem şimdilik bekletin. İleride fiyatlara göre 5070S, Ti artık hangisi daha iyiyse onlardan biri alınır.
VRAM konusunda Nvidia'ya ben de kızgınım. Ama RT performansı işin içine girince, maalesef uygun fiyatlı ve yüksek VRAM var diye direkt AMD önermek bana saçma geliyor. Eskiden de böyleydi ekran kartını VRAM göre satarlardı. Bir bakardın atıyorum AMD tarafında HD6330 3 GB(salladım, Nvidia tarafında daha kötü bir kart öneriyorlar gibi düşün) VRAM, ama HD 6570 2 GB VRAM diye tercih edilmiyordu gibi. HD 6570 malum ekran kartı satın alma rehberindeki sayılardan da anlayacağınız gibi daha iyi bir karttı. Bu olay bence şu anda Nvidia için geçerli, VRAM'dan bağımsız oynadığınız oyun ne istiyor sizden ona bakmak lazım.
Ayrıca Ubisoft optimizasyonda çok kötü de olmasa, aynı AC3 döneminde olduğu gibi grafikleri yükselttikleri ilk AC bu oyun. O yüzden bolca sorun olacak. AC3 dönemini hatırlayanlar Boston şehrine girince bilgisayarlar can çekişirdi. Oyun 10-20 FPS çalışırdı. Halen o sorunları çözemediler. Çünkü AC1 beri gelen motor için AC3, Black Flag, Rogue oyunlarında da kullanılan post efektler uyumsuzdu. AC Unity ile ışıklandırma temelli dokulara geçmişlerdi. O oyunda etraftaki NPC çokluğu ve tüketicinin yeni donanıma geçiş sürecinde olduğundan patladı.