Yüksek FPS veriyor demedim. RT performansından dolayı testler doğruluğu kanıtlamıyor. Kendi fikrinizi haklı çıkaracağım diye bir şeyler demiş gibi göstermeyi bırakın lütfen.

Gördüğüm en saçma yorumlardan birisi. Size test sonuçlarını paylaşıyorum. Hala 5000 serisi Ubisoft oyunlarında daha yüksek FPS veriyor diyorsunuz. Saçmalamak yerine kanıt gösterin.

Attığım Assassin's Creed Shadows testinde 4K Max (MAX RT) şeklinde 7900XTX daha iyi performans veriyor. 9070XT RT açık olduğu zaman 7900XTX'ten bile iyi. İstersen onunda testlerini paylaşırım.

İddialar yerine kanıtlarla gelin ki ciddiye alayım sizi.

Assassin's Creed Shadows testinde 9070xt>5070ti>9070>5070 çıkıyor. Yanlış bilgi yok burada. @1247

Desktop Screenshot 2025.03.27 - 23.11.26.05.webp

Son düzenleme:
Gördüğüm en saçma yorumlardan birisi. Size test sonuçlarını paylaşıyorum. Hala 5000 serisi Ubisoft oyunlarında daha yüksek FPS veriyor diyorsunuz. Saçmalamak yerine kanıt gösterin.

Attığım Assassin's Creed Shadows testinde 4K Max (MAX RT) şeklinde 7900XTX daha iyi performans veriyor. 9070XT RT açık olduğu zaman 7900XTX'ten bile iyi. İstersen onunda testlerini paylaşırım.

İddialar yerine kanıtlarla gelin ki ciddiye alayım sizi.
Demiyorum, neyse attığınız testte de gözüküyor yüksek olduğu. Arkadaş FPS oranına göre alacaksa alsın. Kendimi yine haklı çıkarmak için söylemiyorum. Testlerde FG açıkken 60 üstü gözüken FPS, eğer ham halinde 30 altına düşüyorsa oyun menü geçişlerinde falan 8-10 FPS civarı geziyor. Bu da arkadaşın bilgisi dahilinde olsun. Belki FG ayarı bozuktur neden böyle oluyor bilmiyorum. Ama ham halindeki FPS 30 altına düşüyorsa, FG açıkken de bu garip sorun yaşanıyor.

Ek olarak yüksek FPS veriyor demedim. RT artık oyunda zorunlu var ve RT tarafında AMD iyi değil dedim. Nvidia tarafını da bence bekletin, illa alınacaksa da VRAM göre 70 serisi ve üstü alın diye belirttim. Attığınız testlerde tersi gözüküyor. Oyun özelinde AMD daha yüksek FPS alıyor, ama RT bu tarafta daha önemli olduğunu halen düşünüyorum. AMD için uygun olmadığını da bu yüzden söyledim.

Saldırmayı ve ithamlarda bulunmayı da bırakın lütfen.

Son düzenleme:
Demiyorum, neyse attığınız testte de gözüküyor yüksek olduğu. Arkadaş FPS oranına göre alacaksa alsın ama belirteyim. Kendimi yine haklı çıkarmak için söylemiyorum. Testlerde fg açıkken 60 üstü gözüken FPS, eğer ham halinde 60 altına düşüyorsa oyun menü geçişlerinde falan 8-10 FPS civarı geziyor. Bu da arkadaşın bilgisi dahilinde olsun. Belki fg ayarı bozuktur neden böyle oluyor bilmiyorum. Ama ham halindeki FPS 30 altına düşüyorsa, fg açıkken de bu garip sorun yaşanıyor.

Ek olarak yüksek FPS veriyor demedim. RT artık oyunda zorunlu var ve RT tarafında AMD iyi değil dedim. NVIDIA tarafını da bence bekletin, illa alınacaksa da VRAM göre 70 serisi ve üstü alın diye belirttim. Attığınız testlerde tersi gözüküyor. Oyun özelinde AMD daha yüksek FPS alıyor ama RT bu tarafta daha önemli olduğunu halen düşünüyorum. AMD için uygun olmadığını da bu yüzden söyledim.

Saldırmayı ve ithamlarda bulunmayı da bırakın lütfen.

Star Wars testinde %1 ve %0.1 FPS değerleri AMD tarafında daha yüksek. Ona rağmen hala NVIDIA daha iyi diyorsunuz. Kanıt atın diyorum yok. Haliyle biraz sert çıktım. Menülerde kaç FPS aldığın önemli değil. Kaldı ki yine iddia etmişsiniz. Yine veriler ortada yok. Birisi size yanlış bilgi veriyor diye suçlasa ve kanıt sunmasa siz nasıl tepki verirdiniz? İlk başta dedim ki daha yüksek çıkıyor. Siz hala yok AMD şöyle yok AMD böyle deyince biraz sert çıkıştım. Anlaşabileceğimizi sanmıyorum. Konu sahibine testleri paylaştım. Duruma göre kendisi karar versin.

Bu arada tartışmak için yazmıyorum. Sırf sen akıcılıktan vs bahsettiğin için minimum FPS değerlerine de baktım. 9070XT ile 5080 aynı FPS'yi veriyor. 5070 Ti'den güçsüz bir kart olmasına rağmen hem de. Hatta 9070'te 5070 Ti ile aynı FPS'yi veriyor. Sonuç = AMD kartlar Ubisoft oyunlarında daha optimize çalışıyor.

IMG_2772.webp

IMG_2771.webp

Son düzenleme:
Star Wars testinde %1 ve %0.1 FPS değerleri AMD tarafında daha yüksek. Ona rağmen hala NVIDIA daha iyi diyorsunuz. Kanıt atın diyorum yok. Haliyle biraz sert çıktım. Menülerde kaç FPS aldığın önemli değil. Kaldı ki yine iddia etmişsiniz. Yine veriler ortada yok. Birisi size yanlış bilgi veriyor diye suçlasa ve kanıt sunmasa siz nasıl tepki verirdiniz? İlk başta dedim ki daha yüksek çıkıyor. Siz hala yok AMD şöyle yok AMD böyle deyince biraz sert çıkıştım. Anlaşabileceğimizi sanmıyorum. Konu sahibine testleri paylaştım. Duruma göre kendisi karar versin.
İlk mesajın ilk cümlesindeki yanlış bilgi kelimesini seçtikten sonra yanlış yaptığımı fark edip hemen düzenledim. Siz de zaten düzenlediğim mesaja göre alıntı yapmışsınız. Gerçekten niyetim kötü değildi. Sadece kendi deneyimimi yazmak istedim.

Ama anlatmak istediğim RT tarafı bence daha önemli ve bu konuda AMD halen yetersiz. Ham performans konusunda Nvidia'ya rakip olması, saçmalıklarına rağmen küçük düşürmesi de müşteri açısından iyi. Sizin attığınız testler de ortada, burada FPS konusunda haksız oluyorum.

Sadece görüşümü belirtmek istedim. Sizi sinirlendirmek için yazmadım. Yukarıda da belirttiğim gibi yanlış olduğunu fark edip, ilk cümleyi düzenledim. Kişisel olarak sinirlenmedim, ama FPS yüksek diye direkt bir şey demediğimden(RT'den dolayı dolaylı yoldan Nvidia tercih edin dedim. Bu da FPS daha yüksek olur olarak algılanabilir, ben de öyle düşünmüş olabilirim. Bu konuda da attığınız testler sonucu haksız çıktım.), yazdığınızı onaylamadım o yüzden biraz tartışma sürtüşmeye döndü.

Yukarıda da sürtüşmeden dolayı arayüz geçişlerinde yaşadığım sorunu belirttim. Arayüzde düşmüyor bu arada, arayüzden oyuna dönerken düşüyor. Belki benim sisteme özel de bir sorundur. Belki de VRAM sorunduru bilmiyorum.

Tekrardan sizden ve konudaki insanlardan özür diliyorum.

İlk mesajın ilk cümlesindeki yanlış bilgi kelimesini seçtikten sonra yanlış yaptığımı fark edip hemen düzenledim. Siz de zaten düzenlediğim mesaja göre alıntı yapmışsınız. Gerçekten niyetim kötü değildi. Sadece kendi deneyimimi yazmak istedim.

Ama anlatmak istediğim RT tarafı bence daha önemli ve bu konuda AMD halen yetersiz. Ham performans konusunda Nvidia'ya rakip olması, saçmalıklarına rağmen küçük düşürmesi de müşteri açısından iyi. Sizin attığınız testler de ortada, burada FPS konusunda haksız oluyorum.

Sadece görüşümü belirtmek istedim. Sizi sinirlendirmek için yazmadım. Yukarıda da belirttiğim gibi yanlış olduğunu fark edip, ilk cümleyi düzenledim. Kişisel olarak sinirlenmedim, ama FPS yüksek diye direkt bir şey demediğimden(RT'den dolayı dolaylı yoldan Nvidia tercih edin dedim. Bu da FPS daha yüksek olur olarak algılanabilir, ben de öyle düşünmüş olabilirim. Bu konuda da attığınız testler sonucu haksız çıktım.), yazdığınızı onaylamadım o yüzden biraz tartışma sürtüşmeye döndü.

Yukarıda da sürtüşmeden dolayı arayüz geçişlerinde yaşadığım sorunu belirttim. Arayüzde düşmüyor bu arada, arayüzden oyuna dönerken düşüyor. Belki benim sisteme özel de bir sorundur. Belki de VRAM sorunduru bilmiyorum.

Tekrardan sizden ve konudaki insanlardan özür diliyorum.
Ben alıntılarken düzenlediğiniz kısmı görmedim. Sonradan fark ettim. Sizde kusura bakmayın. Sert çıkıştım özür dilerim. 🙏