Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
İngilizce ana dil olmayan tüm ülkelerde olabilirsiniz. Fakat İngiliz'lerden daha çok ingilizceye hakim olmanız lazım ki siz seçilin.
Güney Korede olunmuyor diye biliyorum mesela. Ya evlilik ya da İngilizce ana dili olması gerekiyormuş. Youtube ve ChatGPTden aldığım bilgilere göre. Diğer ülkelerle ilgili pek bir şey bulamadım.İngilizce ana dil olmayan tüm ülkelerde olabilirsiniz. Fakat İngiliz'lerden daha çok ingilizceye hakim olmanız lazım ki siz seçilin.
- Makaleler
- 1
Güney Kore'de olunmuyor diye biliyorum mesela. Ya evlilik ya da İngilizce ana dili olması gerekiyormuş. YouTube ve ChatGPT'den aldığım bilgilere göre. Diğer ülkelerle ilgili pek bir şey bulamadım.
Hocam siz şu an tercih falan mı yapacaksınız? Çok konu açtığınızı görüyorum. Bırakın gelecek kendi kendine şekillensin. Tabii ki araştırmak güzel ama kafanız çok karışık gibi duruyor.
Karar vermek için çok az günüm var. Eğer atanabileceksem dil seçeceğim, yoksa sayısal seçmem gerek. Ona göre okul nakli yapacağım. Türkiyede zaten zor gibi. Yurt dışı düşünüyorum o yüzden. Eğer bir ülkede atanabileceksem şimdiden dilini öğreneyim diyorum, son saniyeye sıkıştırmayayım. Hiç atamayacak gibi bir meslekse direkt dil seçmeyeceğim.Hocam siz şu an tercih falan mı yapacaksınız? Çok konu açtığınızı görüyorum. Bırakın gelecek kendi kendine şekillensin. Tabii ki araştırmak güzel ama kafanız çok karışık gibi duruyor.
Aynen, son çare onlara bakarım.Biraz daha low level ülkere bakmakta fayda var sanırım. (Makedonya,Moldova,Estonya,Sırbistan gibi)
O tarz ülkelerde asgari ücret yaygın olduğu için insanlar çok fazla tercih etmiyorlar. Seçeceğin ülke de kolay iş bulmak istiyorsanız öncellikle o ülkenin yüzde kaçının asgari ücret ile çalıştığına bakarsanız daha iyi referans olur. Avrupa insanı çok fazla çalışmıyor. Çalıştıran ülkelerde daha az ücret alırsınız ama cv ve tecrübe gibi konularda size yardımcı olur. En azından bir süre çalıştıktan sonra diğer ülkelerde daha fazla iş bulma olanağı sağlayabilir.
ÇAP yapsam Almanca ya da Fransızca öğretmenliği ile yine sizce mantıklı olur mu, daha fazla ülkede çalışma fırsatı bulabilirim.O tarz ülkelerde asgari ücret yaygın olduğu için insanlar çok fazla tercih etmiyorlar. Seçeceğin ülke de kolay iş bulmak istiyorsanız öncellikle o ülkenin yüzde kaçının asgari ücret ile çalıştığına bakarsanız daha iyi referans olur. Avrupa insanı çok fazla çalışmıyor. Çalıştıran ülkelerde daha az ücret alırsınız ama cv ve tecrübe gibi konularda size yardımcı olur. En azından bir süre çalıştıktan sonra diğer ülkelerde daha fazla iş bulma olanağı sağlayabilir.
Almanca, Fransızcaya göre Avrupa da daha fazla kullanılıyor. Belçika,Hollanda ve Avusturya bölgelerinde Almanca konuşan insanların sayısı bir hayli fazla. Avrupa dediğimiz zaman merkezi yerlerden ziyade köy tarzı yerlerinde aklımıza gelmesi lazım ki iş fırsatının nerede çıkacağı hiç belli olmaz.ÇAP yapsam Almanca ya da Fransızca öğretmenliği ile yine sizce mantıklı olur mu, daha fazla ülkede çalışma fırsatı bulabilirim.
Benim şahsi tavsiyem çift ana dal yapacaksanız eğer mümkünse bunu ispanyolca gibi kolay bir dil ile desteklemeniz olur. Fransızca ve Almanca ciddi zor diller. Özellikle lehçeleri çok farklı diller. İkinci bir dil için olabilir ama aynı anda bu dillerden birini öğrenmek işinizi bir hayli zorlaştırabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young