Selam. Geçenlerde "Üniversite okunmalı mı?" diye başlık attım ve okumaya karar verdim. Şimdi tercih vakti ve kafamda iki soru var: Elektrik mi okumak, inşaat mı okumak? Bu konuda arafta kaldım. Elektrik okursam devlette işe girme imkanım daha yüksek ve liseden de elektrik okudum, yakınlığımda var. Ama üniversite bittiği zaman nerede işe gireceğim, ne kadar hızlı olacak gibi sorular var. Diğer tarafta inşaat teknolojisi okursam yüzde 90 nerede çalışacağım vs. belli. Ailem ve ben inşaat işi ile ilgileniyoruz ve ailede bunu diplomaya dökebilen kimse yok. Yıllardır babam aynı şirkette çalışıyor ve orada seviliyor. Beni de orada tanıttı, beni de sevdiler ve orada işe girerim yüksek ihtimalle. Zaten giremezsem işlemde sorun değil, inşaat çalışmaya devam ederim. Bilmediğim iş değil, kazandığım para da güzel, harcadığınız zamana karşılık. Ama şu an sorun şu: Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde elektrik okumak var, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde inşaat teknolojisi okumak var. Şimdi artıları ve eksileri şöyle: Çanakkale 18 Mart tek başıma olacak, Ankara'ya 7 saat uzakta. Mezun olunca hemen iş bulma imkanın belki olmaz. Orada staj yaptığım yerde kalamam muhtemelen, ne de olsa evim Ankara'da. Ama öğrenci dostu ve herkes öneriyor. Denizi halkı sadece biraz küçük deniliyor. Zonguldak'ta aynı, küçük, fazla aktivite yok. Denizi daha sert ve kömür kokusu, sanayi şehri ne de olsa. Ama üniversite bitti, Ankara'ya geldim, işim hazır. Ama üniversitenin etkinlikleri ya da bireysel etkinlik olarak biraz kısır döngüde. Ankara'ya üç dört saat ve en büyük artısı başlangıç için iki arkadaşım da orada olacak. Onlar elektrik okuyacak, ben inşaat. Başlangıçta aşırı yalnızlık hissetmem gibi geliyor. Dört yıllık arkadaşlarım ve ne yapayım? Üniversite iş öğrenmek için değil, kendimi geliştirmek için gideceğim. Ama aldığım diploma en azından gerek. Ne okursam okurum, kendimi geliştireceğim, lisede yaptım, üniversite içinde yaparım. Ve son sorum: Sizce ne yapayım?
Son düzenleyen: Moderatör: