Lock Up

Yetkin
IMG_8001.webp IMG_7999.webp

Bu arabayla bugün kaza yaptım. Sağ ön çamurluk, sağ ön far ve kaput hasar gördü. Ayrıca sağ ön lastik yırtıldı ve kapı dıştan açılmıyor. Bu arabanın masrafı önemli değil bahsettiğim parçalar orijinali ile değiştirilirse araç ilerde sorun çıkartır mı bana? Bu araca hala binilebilir mi? Ve ne kadar değeri düşer? Bunları bilmediğim için konu açtım. Sizde bilmiyorum olabilirsiniz kusura bakmayın şimdiden.

Değişen sayısı arttığı için değişensize göre bir fiyat farkı olacaktır. Çamurluk değişen, far değişen (far çok değer düşürmez) ve kaputta lokal boyalı işlem olacaktır.

Ayrıca binişinde neden sorun olsun ki? Düzgün ülkelerde değişene takan olmaz bile. Sonuçta mekaniğinde sorun yok.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 85435Eki Görüntüle 85437

Bu arabayla bugün kaza yaptım. Sağ ön çamurluk, sağ ön far ve kaput hasar gördü. Ayrıca sağ ön lastik yırtıldı ve kapı dıştan açılmıyor. Bu arabanın masrafı önemli değil bahsettiğim parçalar orijinali ile değiştirilirse araç ileride sorun çıkartır mı bana? Bu araca hala binilebilir mi? Ve ne kadar değeri düşer? Bunları bilmediğim için konu açtım. Sizde bilmiyorum olabilirsiniz kusura bakmayın şimdiden.

Yetkili serviste onarım sağlarsanız aracın değer kaybı fazla olur. Yetkili servis onarım değil, değişim ile çözüme ulaşıyor. Kaputunuz bence onarım ile kurtarılabilir. Sök-tak yapılmasına gerek bile kalmaz. Çamurluk mecbur değişecek, iç koruma muhafazası kırılmış gibi duruyor. Sadece ön tampon değiştirilebilir, ızgaranın değişmesine gerek yok, eskisinden sökülüp yeni tampona takılabilir. Far maalesef değişecek. Değer kaybı yaşatmaz ama kaskodan yapılacak tramer kaydını oldukça şişirecek. Yetkili servis yenisi ile değiştirirse ortalama 50.000TL sadece far maliyeti çıkar. Özel servis tarafında işlem yaptırırsanız çıkma bir far ile veya OEM bir far ile ortalama 10.000TL'ye halledilir.
İşlem sonrası aracı kullanmaya devam edebilirsiniz, bir sorun teşkil etmez. İlla satmak isterseniz bir değer kaybı tabii ki oluşacak. Bakıldığı zaman pek bir hasar yok ama kaskodan işlem olacak tramer kaydı Allah'a emanet bilginiz olsun.