dark_1234

Deneyimli
Merhaba, eski laptopumdan söktüğüm çalışan temiz bir hard disk vardı, bunu bilgisayarıma taktım. Nedense ETS 2 ve Zula oyunlarda drop varken Valorant tarzı oyunlar kaymak gibi akıyor. HDD temiz, ısınma sıkıntısı yok, sağlığı 87.

Neden hocam? Hızı falan da normal neden oyun için uygun değilki?
Oyunlar tek bir büyük dosya okumaz. Haritanın kösesindeki çalıyı, silah sesini, kaplamayı okumak için diskin farklı yerlerinden aynı anda binlerce minik dosya ister. Buna IOPS denior.

5400 RPM bir laptop diskinin IOPS değeri hadi taş çatlasa 50-80 arasındadır. SSD'nin ise 80.000 - 100.000.

Sen hızı "normal" sanıyorsun ama, disk oyunun istediği binlerce minik dosyayı ararken kafayı oradan oraya savurmaktan darboğaza giriyor. Olay bundan ibaret .

Oyunlar tek bir büyük dosya okumaz. Haritanın kösesindeki çalıyı, silah sesini, kaplamayı okumak için diskin farklı yerlerinden aynı anda binlerce minik dosya ister. Buna IOPS denior.

5400 RPM bir laptop diskinin IOPS değeri hadi taş çatlasa 50-80 arasındadır. SSD'nin ise 80.000 - 100.000.

Sen hızı "normal" sanıyorsun ama, disk oyunun istediği binlerce minik dosyayı ararken kafayı oradan oraya savurmaktan darboğaza giriyor. Olay bundan ibaret.

Hocam 5400 RPM değilki? 7200RPM seagtek marka

Büyük oyunlarda SSD şart. Ben HDD üzerinden BF2042 ve Control oynamayı denemiştim. Kaplamalar bozuk ve bulanik cikiyor oyunda, zevk dusuyor. Oyuna giriş ve öldükten sonra yeniden doğduğunda grafiklerin parça parça yüklediğini görebiliyorsun.

Büyük oyunlarda SSD şart. Ben HDD üzerinden BF2042 ve Control oynamayı denemiştim. Kaplamalar bozuk ve bulanik cikiyor oyunda, zevk dusuyor. Oyuna giriş ve öldükten sonra yeniden doğduğunda grafiklerin parça parça yüklediğini görebiliyorsun.

Hocam SSD 120GB en fazla Zula sığdı valoranrt ve ETS 2 mecbur HDD Valorant'ta düşük ayara çekince drop neredeyse sıfır ama ETS 2 de her türlü drop var onda da gölgeleri kapayınca az buz oynanabiliyor.

Hocam yeni güncelleme HDD'ye yeni bir oyun kurdum sorun olmadı tertemiz yapay zekaya sordum bana şey diyor Steam'de oyunu başlatırken başlatıcıyı standart seçtiğin için sorun olabilir oradan DX11 seçip dene diyor.

Son düzenleme: