dacar1010

Yetkin
Merhaba, açtığım önceki konuda GTX 1650'nin sadece %40 civarlarında kullanıldığından ve eski oyunları bile güzel performansla oynayamadığımdan bahsetmiş, @Oreki ve @106 hocalarımın yardımıyla Throttling yüzünden olduğunu anlamıştım.
Mafia: Definitive Edition oynarken, 20 FPS aldığımı fark ettim. Oysaki, monitörü kapatıp laptoptan oynayınca daha iyi performans alıyorum. Sebep, HDMI kablosu kullanmam olabilir mi? Sadece 60 Hz aktarabildiğini duydum. DP kablosu almam sorunu düzeltirse, öyle yapacağım.
NOT: Laptopta sadece HDMI girişi var, adaptör alsam güzel performans alır mıyım?

Normalde yapmaması lazım. Nvidia üzerinden PhysX üzerinden HDMI çıkışını kontrol edin. Adaptör ile maalesef garantisi olmuyor. Cihazda Type-C çıkışı varsa ve görüntü aktarma desteği varsa Type-C to DP ile olur.

Normalde yapmaması lazım. Nvidia üzerinden PhysX üzerinden HDMI çıkışını kontrol edin. Adaptör ile maalesef garantisi olmuyor. Cihazda Type-C çıkışı varsa ve görüntü aktarma desteği varsa Type-C to DP ile olur.
1717440960213.webp

A27 monitörüm.

@dacar1010 maalesef dahili olana bağlı gözüküyor. Type-C çıkışı mevcut mu? Bu durumda yine oyunu ayarlayıp başlatmak gerekebiliyor.
Type-C var sanırım, Type-C to DP kablosu almam sorunu sizce çözer mi?
Laptopun işlemcisinde throttle olma ihtimali nedir? Belki ekran kartıyla alakası bile yoktur.
Throttle Stop indirip baktık ama o zaman cihaz yüksek performans modunda değildi hocam.
1717441514267.webp

İşlemci ile ilgili durmuyor. HDMI da dahili olana bağlı olduğundan direkt harici kullanamıyor. Type-C to DP ile iyi olur ama görüntü desteği varsa.

Yok hocam direkt cihazın geneli için dedim o durumu, 45W 50W limit zaten işlemci throttle yaşıyor büyük ihtimalle.

Speed Shift epp aç ve 128 değerini 0 yap, C1e ve SpeedStep tiklerini kaldır ve kaydet. FIVR sekmesini de SS at.