Hayır, kanal başına 1 DIMM kullanıyorsun. A2-B2 slotu öncelikli 2 DPC kartlarda, o yüzden A2-B2 aktif olacak. Dual channel 4x32 bit aktif olacak, mimari böyle. DDR4 olsaydı 2x64 bit olacaktı.

Zaten 2x32 dr modüllerde 6600 1:1 açabilen işlemci neredeyse yok AMD'de APU'lar hariç, 9800X3D vs. sınırı 6400 1:1, o da yazın patlar iyi soğutamazsan. 6200 1:1 ayarlayıp bırakacaksın yani Apex ve tachyon yoksa. Bu kartlar 1 DPC.

2 DPC kartta A1-B1 6000 1:1 mod boot etmiyor. 6000 açamayan arkadaşlar için çözüm bu, A2-B2 karıştıranlar var DDR5'te. Dikkat etmek lazım.

Tamam 6600 de 1:1 kısmını anladım, geçmiş konularına bakıyorum detaylar uzun. Şu tabloda okun karşısına yazar mısın abi sana zahmet, 1 RAM 2 RAM diye.

tablo 1.webp

Tamam 6600 de 1:1 kısmını anladım, geçmiş konularına bakıyorum detaylar uzun. Şu tabloda okun karşısına yazar mısın abi sana zahmet, 1 RAM 2 RAM diye.

Eki Görüntüle 239461

1775659501703.webp

1 DPC'yi 1x16 vs. de kapsar, ona girmedim. Tek modül bu saatten sonra çok mantıklı değil güncel sistemlere. Almışken x2 almak lazım. @X99

16 Gbit Patriot'lar H-die DR geliyor, o da konu dışı yine. İstisnalar kaideyi bozmaz. 8 Gbit olanlara da girmedim, SR onlar zaten, yani 1R. 2 Gbit Hynix IC örneğin. Bundan 4 adet koy, 8 GB eder. 8 adet koy, Patriot H-die DR ya da SK Hynix A-die SR 16 Gbit eder. DR olayı PCB 2 tarafı dizilip dizilmemesi ile yakından ilişkili.

Eki Görüntüle 239462

1 DPC'yi 1x16 vs. de kapsar, ona girmedim. Tek modül bu saatten sonra çok mantıklı değil güncel sistemlere. Almışken X2 almak lazım. @X99

16 gbit Patriot'lar h-die dr geliyor, o da konu dışı yine. İstisnalar kaideyi bozmaz. 8 gbit olanlara da girmedim, sr onlar zaten, yani 1r. 2 gbit Hynix ıc örneğin. Bundan 4 adet koy, 8 GB eder. 8 adet koy, Patriot h-die dr ya da SK Hynix a-die sr 16 gbit eder. Dr olayı PCB 2 tarafı dizilip dizilmemesi ile yakından ilişkili.

Örnek olarak 2 tane 16 GB RAM'imiz var Total 32 GB 6000 MHz Tweak ayarlarında daha stabiliz ama 4 tane 16 GB da MHz zorunlu olarak düşmek zorunda, yani AMD tarafında 4 RAM takmak fantezi dediğimiz olay bu, bu yorumları bazen yapıyorum konularda yanlışım yoktur umarım.

Örnek olarak 2 tane 16 GB RAM'imiz var Total 32 GB 6000 MHz Tweak ayarlarında daha stabiliz ama 4 tane 16 GB da MHz zorunlu olarak düşmek zorunda, yani AMD tarafında 4 RAM takmak fantezi dediğimiz olay bu, bu yorumları bazen yapıyorum konularda yanlışım yoktur umarım.

4x16 için limit 5600 MT/s, 6000 açabilen nadir işlemci var. Son BIOS'lar ile belki. Train Algorithm vs. değişti, 4 DIMM optimize edildi. 6000 üzeri yine mümkün olmaz burada. 4 DIMM DDR5 korkulu rüyası. 4x32 zaten dediğim gibi, 4800 dahi açılamıyor belki. 3600 üzeri göremeyen vardı. 1:1 mod örnekleri bunların hepsi. 1:2 mod yine değişken. 1:2 mod bilmeyen adamın gireceği şey değil AMD'de. Stabil edemezsin.

4x16 için limit 5600 MT/s, 6000 açabilen nadir işlemci var. Son BIOS'lar ile belki. Train algorithm vs. değişti, 4 DIMM optimize edildi. 6000 üzeri yine mümkün olmaz burada. 4 DIMM DDR5 korkulu rüyası. 4x32 zaten dediğim gibi, 4800 dahi açılamıyor belki. 3600 üzeri göremeyen vardı. 1:1 mod örnekleri bunların hepsi. 1:2 mod yine değişken. 1:2 mod bilmeyen adamın gireceği şey değil AMD'de. Stabil edemezsin.

Tamamdır abi bunlar cevap yazdığın birçok konuda geçiyor, bazen nerede ne yazdığını hatırlayamıyorum profilinden konu konu geziyorum, tarayıcı sekmesi kısa yol doldu, kendime konuma ekleyeyim ki detayları sistem önerirken rehber konum olacak. Ellerine sağlık. Geriye ekran kartı ve SSD ile aynı veri yolunu kullanan anakartlar, en stabil MHz değeri için anakart+RAM+işlemci, biri birine maximum seviyede uygun bu üçlü kombo konusu kalıyor, ara sıra rahatsız ederim sen tam emekli olana kadar, biraz yordum seni teşekkür ederim hocam @Ayhan Dönmez.

Bazen karşıma Intel sistem önerileri çıkıyor, AMD tarafı tamam bazı durumlar kalıplaştı o standartların dışına çıkmıyoruz ama Intel tarafınıda genel olarak boş bırakmayayım unutmayayım. İşlemci tutuldu tutulmadı, silikon kalitesi ve lmc durumlarını biraz aklımda tutayım.

utm_source=chatgpt.com

Bu şekilde özellikle bu üçlü ile konular çevremde bazen, RAM MHz muhabbetleri için tavsiye edilir mi yoksa, 14700KF işlemci ve Z serisi anakartlar daha mı mantıklı hocam @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
Tamamdır abi bunlar cevap yazdığın birçok konuda geçiyor, bazen nerede ne yazdığını hatırlayamıyorum profilinden konu konu geziyorum, tarayıcı sekmesi kısa yol doldu, kendime konuma ekleyeyim ki detayları sistem önerirken rehber konum olacak. Ellerine sağlık. Geriye ekran kartı ve SSD ile aynı veri yolunu kullanan anakartlar, en stabil MHz değeri için anakart+RAM+işlemci, biri birine maximum seviyede uygun bu üçlü kombo konusu kalıyor, ara sıra rahatsız ederim sen tam emekli olana kadar, biraz yordum seni teşekkür ederim hocam @Ayhan Dönmez.

Bazen karşıma Intel sistem önerileri çıkıyor, AMD tarafı tamam bazı durumlar kalıplaştı o standartların dışına çıkmıyoruz ama Intel tarafınıda genel olarak boş bırakmayayım unutmayayım. İşlemci tutuldu tutulmadı, silikon kalitesi ve lmc durumlarını biraz aklımda tutayım.

utm_source=chatgpt.com

Bu şekilde özellikle bu üçlü ile konular çevremde bazen, RAM MHz muhabbetleri için tavsiye edilir mi yoksa, 14700KF işlemci ve Z serisi anakartlar daha mı mantıklı hocam @Ayhan Dönmez.

Core Ultra daha başarılı DDR5'te, LGA 1700 çok iyi değil. @ggbye konusunda çok uğraştık, detayları aktarır. Gear 1 1:1 1T vs. açılamıyor, 1T 1:2 ya da 2T 1:1 de açılamıyor. XMP 6000 açtığında 14700K ve Z790 kombosu yapabildiği 2T 1:2 Gear 2 oluyor. AMD gibi 1T 1:1 mod burada olamıyor yani, ama gecikme nispeten daha düşük çıkıyor 1T ya da 1:1 yapmayı başarabilirsen. İkisi zaten aynı anda olamıyor. 1:1'den kasıt bellek frekansı ile bellek kontrolcü frekansı eşit, 1:2'den kasıt bellek kontrolcü frekansı bellek frekansının yarı hızda çalışıyor.

1 DPC kart almadan RAM olayları çok mümkün değil gibi ama Intel'de, 1T ya da 1:1'de hep sıkıntı yaşarsın. Core Ultra yeni işlemcileri nispeten daha iyi IMC. LGA 1700 ise DDR4 tercih edilmeli, Z790 Apex ya da 14900KS vs. almayacaksan. Intel'deki çipset limitasyonlarını da unutmamak lazım, AMD'deki A620-B840'taki mantık aynen işliyor. Z serisi tercih edilmeli.

Core Ultra daha başarılı DDR5'te, LGA 1700 çok iyi değil. @ggbye konusunda çok uğraştık, detayları aktarır. Gear 1 1:1 1t vs. açılamıyor, 1T 1:2 ya da 2T 1:1 de açılamıyor. XMP 6000 açtığında 14700k ve Z790 kombosu yapabildiği 2T 1:2 Gear 2 oluyor. AMD gibi 1T 1:1 mod burada olamıyor yani ama gecikme nispeten daha düşük çıkıyor 1T ya da 1:1 yapmayı başarabilirsen. İkisi zaten aynı anda olamıyor. 1:1'ten kasıt bellek frekansı ile bellek kontrolcü frekansı eşit, 1:2'den kasıt bellek kontrolcü frekansı bellek frekansının yarı hızda çalışıyor.

1 DPC kart almadan RAM olayları çok mümkün değil gibi ama Intel'de, 1T ya da 1:1'de hep sıkıntı yaşarsın. Core Ultra yeni işlemcileri nispeten daha iyi ımc. LGA 1700 ise DDR4 tercih edilmeli, Z790 Apex'ya da 14900ks vs. almayacaksan. Intel'deki çipset limitasyonlarını da unutmamak lazım, AMD'deki A620-B840'taki mantık aynen işliyor. Z serisi tercih edilmeli.

Ultra K265-270 ve Z serisi anakartların geçtiği konulara ağırlık vereceğim ben o zaman, en azından Intel tarafında da önerebileceğim sistemler olsun, bu foruma başlayalı Intel sistemleri kenara bıraktım, ismi lazım olmayan o ülkeden dolayı ben Intel işlemcileri zaten tercih etmiyorum orası ayrı bir konu hocam :düşündürücü:

Ultra K265-270 ve Z serisi anakartların geçtiği konulara ağırlık vereceğim ben o zaman, en azından Intel tarafında da önerebileceğim sistemler olsun, bu foruma başlayalı Intel sistemleri kenara bıraktım, ismi lazım olmayan o ülkeden dolayı ben Intel işlemcileri zaten tercih etmiyorum orası ayrı bir konu hocam :düşündürücü:

Intel hala geçiş sürecinde, bu çıkarttıkları PLUS işlemciler zaten ilk piyasaya sürdükleri işlemcilerinin türlü sorunlarının kısmen çözülmüş hali, jenerasyonu. İlk çıktığında böyle çıkması icap ederdi, insanlar çok uğraştı. O yüzden değmez. İntel geriden seyrediyor hala, bir sonraki sokette düşünülebilir ancak. Şu an için AM5 şaşmamak lazım, RAM krizi nedeniyle AM4 halen daha düşünülebilir tabii.

LGA 1700 D4 de düşünülebilir, D5 başarısız dediğim gibi. Çok gevşek açıyor AMD'ye göre. Halen daha sorunlu, 1 DPC kart almak lazım. Piyasada yok ya da üretimleri durdu zaten. H610 çipsetten yine kaçmak lazım, D5'te XMP açılamıyor LGA 1700.

Makale okudum geçenlerde DDR4'ten DDR5'e doğru geçiş ve hız değerleri arttıkça verilerin temiz işlenmesi konularını inceledim. ASUS H610+1440F+16 GB Goodram montajı yaptım geçenlerde, komşum ucuza almış sistemi, profile 1 açtım o şekilde verdim, BIOS ekranı hemen geldi uğraştırmadı, sadece fazeon kasa vardı çok sıkıntılı, ön panel kabloları kalitesiz ve USB soketi hatalı. Bilseydim aldırtmazdım size dedim, günlük kullanacakları çok sorun olmaz gibime geliyor. Montaj ve temiz işletim sistemi kurma konusunu geçtim artık onda tamamım. Biraz RAM konularına giriyorum zamana yayarak. Biraz önce de Recep hocanın videosunu gördüm ASUS Intel anakartlara Intel ME güncellemesi gelmiş BIOS günceller gibi. D5'te 6000MT/s konusu saplantı oldu artık herkes en tepeyi görmek istiyor, benim sistemim 5000 de çalışsın uzun ömürlü olsun uğraşmayayım hocam. O H610 anakartta Secure Boot'u bile direk açtırmıyor, bir menüyü açmadan diğer menü gelmiyor zaten, ayarın bir tanesini açıyorum sekmeyi değiştiriyorum geri geliyorum, gözükmeyen menü bu şekilde geri geliyor, bilmeyen birisi olsa her menüde yeniden başlatmak zorunda kalır sistemi.