EmirBey

Becerikli
Akademik kariyer olarak bahsetmiyorum ama ‘şu dalı öğrenmek istiyorum, şu dalı çok iyi bilmek istiyorum’ gibi bir isteğiniz, amacınız oldu mu/var mı? İlgi alanlarınız yani...

Benim birden fazla var ama bilgi edinmek isterken bazen zihnimi fazla yorduğumu hissediyorum. Her şeyi öğrenmeye de gerek yok sanırım. Ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akademik kariyer olarak bahsetmiyorum ama ‘şu dalı öğrenmek istiyorum, şu dalı çok iyi bilmek istiyorum' gibi bir isteğiniz amacınız oldu mu/var mı? İlgi alanlarınız yani...

Benim birden fazla var ama bilgi edinmek isterken bazen zihnimi fazla yorduğumu hissediyorum. Her şeyi öğrenmeye de gerek yok sanırım. Ne dersiniz?

Her alan değil de daha çok ilgi duyduğum alan ve o alana yakın şeylere odaklanıyorum mesela eşyalarımı kendim özelleştirmeyi sevdiğimden hem boyama hem 3D baskı ve modelleme hem de elektronikler üzerinde epey geliştim ve bundan mutluyum. Belki de yaptığım şeyler parayla çok daha basit yoldan yapılabilir ama kendi emeğim olduğunda daha tatmin oluyorum.

Gunumuz sartlarinda, bircok is bir cati altinda toplanilarak ogreniliyor artik. Ornegin Backend gelisiticisi; VT yonetimi, Optimizasyon, Api yonetimi, sunucu guvenligi gibi alanlari bilmesi lazim.

Onun disinda bence kitap okuma aliskanligi olmali. Hem zevkli hem de beyin yapisini guclendirir. Mesela bir konuyu daha iyi anlarsin.

Son düzenleme:
Gununuz sartlarinda, bircok is bri cati altinda toplanilarak ogreniliyor artik. Ornegin Backend gelisiticisi; VT yonetimi, Optimizasyon, Api yonetimi, sunucu guvenligi gibi alanlari bilmesi lazim.

Onun disinda bence kitap okuma aliskanligi olmali. Hem zevkli hem de beyin yapisini guclendirir. Mesela bir konuyu daha iyi anlarsin.
Kitap okuyorum.

Akademik kariyer olarak bahsetmiyorum ama ‘şu dalı öğrenmek istiyorum, şu dalı çok iyi bilmek istiyorum’ gibi bir isteğiniz, amacınız oldu mu/var mı? İlgi alanlarınız yani...

Ben belli bir yaşıma kadar her şeyden belli bir miktarda öğrendim ve sonrasında da hayatımın kalanında yazılım, oyun ve bilgisayar alanlarına odaklanmaya karar verdim 😂Mutluyum diyebilirim. Günümüzde insanların büyük bir kısmı çoğu temel veya ileri seviye bilgiden yoksunken ben genel olarak çoğu alanda bir şeyler bildiğimi düşünüyorum, ki bu güzel bir şey bence. Her şeyi sonuna kadar bilmeye çalışmak ya da bir anda çok şeyi öğrenmek için zihninizi yormak mantıksız tabii ki ama ilginiz olan alanlarda bilgiler edinmek, bilgin olmak bence tatmin edici bir şey.

Ben belli bir yaşıma kadar her şeyden belli bir miktarda öğrendim ve sonrasında da hayatımın kalanında yazılım, oyun ve bilgisayar alanlarına odaklanmaya karar verdim 😂Mutluyum diyebilirim. Günümüzde insanların büyük bir kısmı çoğu temel veya ileri seviye bilgiden yoksunken ben genel olarak çoğu alanda bir şeyler bildiğimi düşünüyorum, ki bu güzel bir şey bence. Her şeyi sonuna kadar bilmeye çalışmak ya da bir anda çok şeyi öğrenmek için zihninizi yormak mantıksız tabii ki ama ilginiz olan alanlarda bilgiler edinmek, bilgin olmak bence tatmin edici bir şey.
Ben ilgilendiğim şeyleri şöyle sıraliyim. Felsefe, tarih, teoloji, uluslararası ilişkiler, doğa ve hayvan belgeselleri...

Her şeyden belli miktar derken açar mısınız?

Ben ilgilendiğim şeyleri şöyle sıraliyim. Felsefe, tarih, teoloji, uluslararası ilişkiler, doğa ve hayvan belgeselleri...

Her şeyden belli miktar derken açar mısınız?
İlgi duyduğunuz ve yaşamınızda kullanacağınız her şey diyebilirim. Mesela ben çocukluğumdan beri bilgisayar donanımları, oyun geliştirme, yazılım, aşçılık, marangozluk, genel ev idaresi, fizik, anatomi, makineler, silahlar vb. daha aklıma gelmeyecek bir çok konuda araştırma yapar ve bir şeyler öğrenmeye çalışırım. YouTube'da uzun yıllardır takip ettiğim kanallar genelde bilim, teknoloji, yazılım, donanım, makerlık ve aşçılık kanallarıdır. Bazılarından az bazılarından çok şey öğrenmişimdir ama genel olarak karşıma çıkan şeyler hakkında temel bir bilgim vardır.

Korona döneminde bu konuda kendimi aşmıştım. Berberlik, kahve yapımı, hamur işi ve tamirat tadilat öğrendim. O zamandan beri berbere gitmiyorum. Uzun vadede ciddi para cebimde kaldı. Bütün kahvelerin yapımını ve art yapmayı öğrendiğim için iş bulamadığım zamanlarda baristalık yaptım. Tamir işleri yaptıkça kendime güvenim geldi. Çakal ustalara para kaptırmıyorum. Elimizin altında sonsuz bilgi kaynağı olan internet var fakat kimse kıymetini bilmiyor. Her işte uzman olmamızın mümkünatı yok fakat orta seviyede öğrenebiliriz ve bu seviye günlük hayatımızda gayet yeterli oluyor. Çünkü o alanda işini yapanların %99'u da kendini geliştirmiyor. Çoğu sadece el alışkanlığından dolayı usta ünvanını alıyor.