ornitorenk

Uzman
Yarın bir tane azı dişimi çektireceğim. Diş de kırık yani çoğu yok, kanal tedavisi yapılmıştı ama üzerinde dolgu kırıldı, ufacık bir diş var onu çekecek (artık nasıl çekecekse). Her neyse kafama takılan bu; yüzüm şişer mi benim? Çene tarafım yani. 20'lik diş çekildikten sonra genelde insanların yüzü şişiyor da ondan sordum.

Ben yirmilik dişimi ve hemen yanındaki dişi (azı dişi herhalde adını bilmiyorum açıkçası) çektirdim ameliyatla. yirmilik diş yan çıkıyordu çünkü ve kist oluşturmuştu. Yüzüm şişmedi ama ağrı kesicilerin etkisi geçtikten sonraki ağrıyı hayatımda yaşamadım.

Yarın bir tane azı dişimi çektireceğim. Diş de kırık yani çoğu yok, kanal tedavisi yapılmıştı ama üzerinde dolgu kırıldı, ufacık bir diş var onu çekecek (artık nasıl çekecekse). Her neyse kafama takılan bu; yüzüm şişer mi benim? Çene tarafım yani. 20'lik diş çekildikten sonra genelde insanların yüzü şişiyor da ondan sordum.
20lik dişler çekilirken genelde neşter kullanıldığı için şişiyor, ince tabakayı yarıp dişi çekiyorlar ve şişiyor. Normal diş çekiminde olağandışı bir durum olamdıgı surece sismez, bir disimi cektirmistim hicbir sorun olmamisti.

20'lik dişler çekilirken genelde neşter kullanıldığı için şişiyor, ince tabakayı yarıp dişi çekiyorlar ve şişiyor. Normal diş çekiminde olağandışı bir durum olamdıgı surece sismez, bir disimi cektirmistim hiçbir sorun olmamisti.

Dişimin bir kısmı dışarıda bayağı belirgin ama hemen etin dibinde diğer kısmı da kırık olduğu için. Yani o belirgin kısımdan çekip çıkarabilir mi yoksa orayı deşer mi o aklıma takıldı.

Dişimin bir kısmı dışarıda bayağı belirgin ama hemen etin dibinde diğer kısmı da kırık olduğu için. Yani o belirgin kısımdan çekip çıkarabilir mi yoksa orayı deşer mi o aklıma takıldı.
yarı saklı dislerde bir aletle dis etini ezip/köreltip cekiyorlar. Neşterden sonra dikiş şart oldugu icin doktorun boyle bir yaklasim yapacagini sanmiyorum. Kuzenim disci, onun anlattigi kadar biliyorum.

edit; 4e bölüp de çekebilir, benim dişi oyle yapmisti, acisiz oluyor.

yarı saklı dislerde bir aletle dis etini ezip/köreltip cekiyorlar. Neşterden sonra dikiş şart oldugu icin doktorun boyle bir yaklasim yapacagini sanmiyorum. Kuzenim disci, onun anlattigi kadar biliyorum.

edit; 4e bölüp de çekebilir, benim dişi oyle yapmisti, acisiz oluyor.
Peki o dediğiniz yöntem o kısmın şişmesine neden olur mu ? paranoya yaptım resmen .d

Peki o dediğiniz yöntem o kısmın şişmesine neden olur mu ? paranoya yaptım resmen .d
Cok ezerse belki ama 20lik çekimi kadar asla şişmez, biri diş çekimi biri bildiğimiz cerrahi mudahele, eti yariyor ve dikiş atıyor. Ayrica 20lik disler ebat olarak buyuk oldugu icin, hasar bırakıyor ve daha fazla sisiyor. Duzgun antibiyotik kullanımı ve cekimden sonra evde yarim saat falan soguk kompresle sisecegini sanmiyorum